| 
 
 
 | 
Hamsili Pilav | 
  | 
peri tozu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.02.2017 
Mesajlar: 42 Şehir: Bolu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc123524 
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2017 
1,159 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Mazda Lezzete Götüren Marka
 
Mehmet Yaşin
 
 
1,5 kg hamsi 
 
2 su bardağı pirinç 
 
2 soğan 
 
Yarım demet maydanoz 
 
3-4 taze soğan 
 
1 çay bardağı kuşüzümü 
 
30 gr tereyağı 
 
2 su bardağı su 
 
Tuz
 
Tarçın
 
Karabiber 
 
 
Hamsileri temizleyip bol suyla yıkayın ve suyunu süzün. Bir kısmını derisi dışa gelecek şekilde yuvarlak fırın tepsisine dizin (24 cmlik tepsi). Tereyağını tencerede eritip pirinçleri kavurun. Kıyılmış soğan, kuşüzümleri, tuz ve baharatları ilave edin. 2 su bardağı suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 15 dakika pişirin. Kıyılmış Maydanozu ekleyip karıştırın. Harcı hamsilerin üzerine dökün. Kalanhamsileri üzerine (derisi dışa bakacak şekilde) dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Hamsili Pilav | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc118740 
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2016 
1,608 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Tuğba Balcı
 
 
600 gram hamsi
 
1 su bardağı pirinç
 
1 adet kuru soğan
 
Çam fıstığı
 
Kuş üzümü
 
Karabiber
 
Sıvı yağ
 
Tuz
 
Maydanoz
 
 
Hamsileri kılçıklarından ayırıp tuzlayalım. Soğanı yemeklik doğrayıp fıstıklar ile birlikte kavuralım. Yıkadığımız pirinci ekleyip kavurmaya devam edelim, en son yıkanmış pirinci ve kuş üzümünü ekleyip 2 bardak su ekleyip pişirelim. Karabiber ve tuzunu ekleyelim. Pilav dinlendikten sonra istersek maydanoz ekleyip karıştıralım. Tek kişilik fırın kaplarını güzelce yağlayalım. Hamsilerin sırtı alta gelecek şekilde resimdeki gibi dizelim. İçine pilavı koyup hamsilerin sarkan kısımlarını üste katlayalım. Açıkta kalan yerlere de hamsi kapatalım. Üzerinde birer parça tereyağı koyup 170 derece fırında 45 dakika kadar pişirelim. Üst kısımları kabarmaya başladıysa olmuş demektir. Yanında yeşillikle güzel gider.
 
 
 
  
 | 
Hamsili Pilav | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc118525 
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2016 
1,613 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo hamsi
 
1 bardak pirinç
 
2 soğan
 
3 çorba kaşığı sadeyağ
 
1 avuç kuş üzümü
 
1 avuç çam fıstığı
 
Tuz
 
Karabiber
 
Tarçın
 
 
Ayıklanan hamsilerin baş ve kılçıkları (Balıkları bozmadan çıkarınız) yıkanır, süzülür, hafif luzlanır Kenarlı küçük bir iepsi iyice yağlanır. Balıkların bir kısmı üstleri tepsiye değmek şartıyla açık olarak tepsinin dibi ve kenarlarına döşenir. Rende soğan, sade yağda hafif öldürülür, tuzlu suda 2 saat kalmış, soğuk suda yıkanmış ve süzülmüş pirinç konur biraz kavrulur, yıkanmış ve süzülmüş fıstık, üzüm eklenir. Tuz, biber, bahar, tarçın serpilir, karıştırılır. 2 bardak ılık su konur. Hızlı ateşte kapalı olarak suyu çektirilir. Pilav hemen balıklı tepsiye boşaltılır, kubbe şekli verilir ve kalan hamsilerle örtülür.
  
 | 
Hamsi Pilavı | 
  | 
hürcann 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.07.2016 
Mesajlar: 22 Şehir: Bilecik | 
Kısa URL: https://ml.md/lc118271 
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2016 
2,019 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
İsmail Hakkı Pekin
 
 
1 kilogram hamsi (kılçıkları ayıklanmış)
 
3 adet kuru soğan
 
1 adet havuç
 
1 demet maydanoz
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pulbiber
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
 
İnce doğranmış soğanlar, sıvı yağ ve tereyağda kavrulur. Pembeleşen soğanlara küp küp doğranmış havuç ve patates eklenir. Pirinçler yıkanır ve eklenir. Kavurma işlemi bitince baharatlar ve ince doğranmış maydanoz eklenir. Diğer tarafta kılçıkları ayıklanmış hamsilerin parlak yüzeyi tepsiye gelecek şekilde tüm tepsiye döşenir. Kavrulan pirincin bir kısmı tepsiye yayılır bir sıra daha hamsi dizilir kalan iç tepsiye yayılır en üste hamsiler dizilir. Yaklaşık 2 su bardağı kadar sıcak su eklenir ve 200 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirilir.
 
 
 
  
 | 
Hamsili Pilav | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc107629 
Gönderme Tarihi: 16.May.2015 
2,481 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
İnönü Kaymakamlığı
 
 
Hamsi
 
Kuru Soğan
 
Pirinç
 
Pul biber, tuz
 
Salça
 
Sıvıyağ
 
 
Hamsiler temizlenip tepsiye dizilir. Tencerede soğan kavrulur. Pirinç ve salçalı su ilave edilir. Daha sonra hamsilerin üzerine dökülür. Fırında pişirildikten sonra servis edilir.
 
 
 
  
 | 
Hamsili Pilav | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc101653 
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2014 
2,145 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. hamsi
 
2 su bardağı pirinç
 
1 adet soğan
 
1 adet defne yaprağı
 
5 adet tane karabiber
 
2 su bardağı su
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
1/2 demet dereotu
 
1 çorba kaşığı dolma fıstığı
 
1 adet yumurta
 
1 çorba kaşığı kuş üzümü
 
1 çay kaşığı yenibahar, tuz
 
1 çay kaşığı tarçın
 
1 çay kaşığı nane
 
1 adet kesme şeker
 
 
Hamsilerin kılçıklarını ve kafalarını çıkartıp, fileto şeklinde hazırladıktan sonra yıkayıp süzün. Bir tencerenin içine yemeklik doğradığınız soğanı ve yağı koyup, kavurun. İki su bardağı suyu da ekleyip, kaynatın. Daha önceden ayıklayıp bir saat suda beklettikten sonra, unu gidinceye kadar yıkadığınız pirinci tencereye ilave edin. Defne yaprağını, kuş üzümünü, şekeri ve tuzu da ekleyip kısık ateşte suyunu
 
çekinceye kadar pişirin. Bir süre demlendirdiğiniz pilavın içine baharatları, naneyi, ince ince kıydığımız dereotunu ve bir yumurtayı ekleyip harmanlayın. Hamsileri bir tepsiye derileri alta gelecek biçimde dizin. Balıkların üzerine bir kaşıkla pilavı yayın. Kalan balıkları derileri üste gelecek şekilde pilavın üzerine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirip limon dilimleri ile servis yapın.
  
 | 
Hamsili Pilav | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc95890 
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2014 
2,555 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
 
Ankara 2006
 
 
1.5 kg hamsi
 
½ demet maydanoz
 
2 adet soğan
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
2 yemek kaşığı çam fıstığı
 
2 su bardağı pirinç
 
4 su bardağı sıcak su
 
2 yemek kaşığı kuş üzümü
 
Tuz
 
Karabiber
 
Mısır unu
 
 
Balıkların kılçıklarını çıkartarak yıkayınız.
 
Balıkların mutlaka taze olmasına dikkat etmelisiniz.
 
Süzdürdükten sonra üzerine tuz ekleyip karıştırınız.
 
Soğanları macedoine usulü doğrayarak fıstıklarla birlikte yağda kavurunuz.
 
Islatılıp süzülmüş pirinci ekleyerek kavurunuz.
 
Pirinç kavrulduktan sonra sıcak su, kuşüzümü ve baharatları ekleyiniz.
 
Kuş üzümünü 10 dk ılık suda bekletebilirsiniz.
 
Kısık ateşte 25 dk pişirin. Ateşten aldıktan sonra maydanoz ekleyiniz.
 
Maydanozların daha diri kalması amacıyla pilav demlendikten sonrada ilave edilebilir.
 
Pilavlar bir müddet demlenirken derince bir tepsi yağlanarak mısır unu serpilir.
 
Mısır unu balıkların gevrek olmasını sağlamaktadır.
 
Kabın içini ve yanlarını balıkların sırtı içe bakacak şekilde düzgünce kaplayınız.
 
Balıkları tepsiye özenli bir şekilde dizmelisiniz.
 
Pilavı hamsilerin üzerine yayınız
 
Pilavın üzerine tekrar balıklarla kapatarak önceden ısıtılmış 170 oC lik fırında 45 dk pişiriniz.
 
Düzgün bir dilim tabağa alarak servise hazır hale getiriniz.
 
Yeşillikler, domates ve mısır ekmeği ile servis ediniz.
 
 
 
  
 | 
Hamsili Pilav | 
  | 
gülbeşeker 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.12.2013 
Mesajlar: 22 Şehir: İzmit | 
Kısa URL: https://ml.md/lc94347 
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2013 
1,991 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo ayıklanmış hamsi
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
2 su bardağı pirinç
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
3 çorba kaşığı dolma fıstığı
 
2 adet soğan
 
2 çorba kaşığı kuş üzümü
 
Tuz, karabiber ve tarçın
 
 
 
Tencerenin içine önce rendelenmiş soğanı zeytinyağı ve tereyağında kavurun. Üzerine dolmalık fıstıkları ve pirinçleri ekleyip kavurmaya davam edin. Pirinçlerin üzerine kuş üzümlerini, 1 adet kesme şekeri ve baharatları ilave edip 2 su bardağı su ekleyin, kapağını sıkıca kapatıp kısık ateşte 15 saat pişmeye bırakın. Hamsileri yağlanmış tepsiye dizin. İçine de az pişen pilavın hepsini boşaltın. Kalan hamsileri de üzerine kapatıp 200 derecedeki fırında pişmeye bırakın. Servis tabağına ters çevirip servis yapın. Sıcak olarak ikram edin.
  
 | 
Hamsili Pilav | 
  | 
Rumi 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.09.2013 
Mesajlar: 21 Şehir: Karatay-Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc92635 
Gönderme Tarihi: 30.Eyl.2013 
2,164 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo ayıklanmış hamsi
 
2 kuru soğan
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
3 çorba kaşığı çam fıstığı
 
2 su bardağı pirinç
 
2 çorba kaşığı kuş üzümü
 
Tuz, karabiber ve tarçın
 
 
Rendelenmiş soğanı zeytinyağı ve tereyağında kavurun. Üzerine çam fıstığını ve pirinci ekleyip kavurmaya devam edin. Kuş üzümünü, bir kesme şekeri, baharatı ve iki su bardağı suyu ekleyin, kapağını kapatıp kısık ateşte 15 dakika pişmeye bırakın. Hamsinin bir kısmını, sırtı yağlanmış fırın kabına doğru gelecek şekilde dizin. İçine az pişen pilavı boşaltın. Kalan hamsileri yine derisi üste gelecek şekilde dizip, 200 derecedeki fırında pişmeye bırakın. Servis tabağına ters çevirip, sıcak olarak ikram edin.
  
 | 
HAMSİLİ PİLAV | 
  | 
siyami 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 26.09.2006 
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc88808 
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2013 
2,442 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Ankara Büyükşehir Belediyesi
 
Belmek Yemek Kitabı
 
 
1 kg. hamsi
 
2 su bardağı pirinç
 
1 çorba kaşığı kuş üzümü
 
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
 
1 adet soğan
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 kahve kaşığı şeker
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı yenibahar
 
1 çay kaşığı tarçın
 
 
 
Hamsilerin kılçıkları çıkarılır, yıkanır ve suyu süzülür.
 
Diğer tarafta yağın içine soğan ve fıstık konarak, hafif pem-beleşene kadar kavrulur. 20 dakika sıcak suda bekletilen pirincin suyu süzülüp, soğanla birlikte 3 dakika kavrulur. Üzerine 3,5 su bardağı sıcak su eklenip, kuş üzümü, tuz ve şeker konup, kaynayınca altı kısılarak suyu çektirilir. Pilav pişince ateşten alınıp, içerisine baharatlar ilave edilir.
 
Hamsilerin yarısı, yuvarlak kenarlı bir tepsiye sırt kısmı alta, kuyruk tarafı içe gelecek şekilde dizilir.
 
Pilavın tamamı, tepsideki balıkların üzerine konup yayılır. Aynı şekilde balıklar, pilavın üzerine dizilir. 200 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirilir.
 
Kızaran balıklar, fırından alınır. Yuvarlak servis tabağına ters çevrilip, sıcak servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
Hamsili Pilav | 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc87543 
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2013 
2,321 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Melikgazi Belediyesi
 
 
1,5 kg hamsi
 
2 su bardağı pirinç
 
1 baş kuru soğan
 
1 yemek kaşığı dolma fıstık
 
1 yemek kaşığı kuş üzümü
 
tuz, karabiber, tarçın
 
1 su bardağı su
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağı
 
 
Soğanlar yemeklik doğranır sıvı yağda kavrulur. Yıkanmış pirinçler ilave edilir. Dolma fıstık ve kuş üzümü ile kavrulmaya devam edilir. Baharat ve tuz eklenir.İki su bardağı su ilave edilerek kısık ateşte pişirilir. Hamsilerin kılçıkları temizlenir. Yuvarlak tepsiye ortadan başlayarak yerleştirilir. Ortasına iç pilav yerleştirilir pilavın üzerine tekrar hamsi yerleştirilir. Sıvı yağ gezdirilerek 180 derecede fırında pişirilir. Dilimlenerek servis yapılır.
 
 
Not: Balıklar pişince küçüldüğü için sık, sık yerleştirilmelidir.
 
 
 
  
 | 
Hamsili Pilav | 
  | 
gülkız 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.10.2012 
Mesajlar: 35 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc82210 
Gönderme Tarihi: 18.Ekm.2012 
2,518 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Elif Korkmazel
 
 
2 su bardağı pirinç
 
2 soğan
 
Dereotu, maydanoz, taze soğan
 
1 çay bardağı kuş üzümü
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
Yenibahar, tarçın, karabiber, tuz
 
1,5 kilo hamsi
 
 
Hamsileri yıkayıp kılçıklarını çıkarın. Fırın tepsisine derisi dışa gelecek şekilde dizin. Bu arada pirinçleri tencerede tereyağında kavurun. Üzerine üzümleri doğranmış soğanı ve baharatları serpip kavurun. Üzerine 2 su bardağı suyunu verin ve kapağını kapatıp 15 dakika pişirin. Bolca kıyılmış yeşillikleri içine ekleyip karıştırın. Bu şekilde hazırlanmış pilavı hamsilerin üzerine boşaltın. Üzerine de kalan hamsileri yerleştirip fırına verin. 35 dakika pişmeye bırakın.
  
 | 
Hamsili Pilav | 
  | 
Dilaşub 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.04.2010 
Mesajlar: 38 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc81691 
Gönderme Tarihi: 06.Ekm.2012 
2,307 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
1 çorba kaşığı çekirdeksiz üzüm
 
1 çorba kaşığı fıstık
 
 Tuz,  karabiber
 
10 adet badem
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
500 gram hamsi
 
Yarım demet dereotu
 
5 adet taze soğan
 
 
Pilav yapacağınız tencereye tereyağını koyup eritin. Üzerine çiğ bademi, dolma fıstığını ve küçük doğradığınız taze soğanları ekleyip 5 dakika kavurun. Yıkanmış pirinci de üzerine döküp birlikte 5 dakika daha kavurun. Baharatları da için ilave edin. Pilavın suyunu 2,5 su bardağı olarak üzerine döküp 20 dakika kısık ateşte pişirin. Beş dakika da demlenmesi için bekleyin. Bu arada hamsilerin kılçıklarını ayıklayıp yağlanmış tepsiye dizin. Pilavı yerleştirip bolca kıyılmış dereotunu dökün. Üzerini tekrar hamsilerle kaplayıp fırında 20 dakika pişmeye bırakın.
  
 | 
Hamsili Pilav | 
  | 
dobra 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.02.2012 
Mesajlar: 138 Şehir: Gaziantep | 
Kısa URL: https://ml.md/lc73141 
Gönderme Tarihi: 29.Şub.2012 
2,481 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Ümit Usta
 
 
1 kg hamsi
 
2 su bardağı pirinç
 
2 adet kuru soğan
 
1 çorba kaşığı çamfıstığı
 
1 çorba kaşığı kuşüzümü
 
1 su bardağı sıvıyağ
 
1/2 demet maydanoz
 
Tuz
 
Karabiber
 
Tozşeker
 
Yenibahar
 
Tarçın
 
İsteğe göre; 1 tatlı kaşığı domates salçası
 
KIZARTMAK İÇİN:
 
Sıvıyağ
 
 
Kuru soğanları ince ince kıyıp, sıvıyağda çamfıstıkları ile birlikte pembeleştirelim.
 
Daha önceden tuzlu sıcak suda 15 dakika beklettiğimiz pirincin suyunu süzüp, yıkadıktan sonra, tencereye ilave edip, kavuralım.
 
Yeterince tuzunu, tozşekerini, suda beklettiğimiz kuşüzümlerini, ince kıydığımız maydanozları ve baharatları tencereye ekleyip, üzerine çıkacak kadar sıcak suyu verdikten sonra, ağzı kapalı olarak pişirelim.
 
Pilav suyunu çekince, altını kısıp, 5 dakika daha beklettikten sonra, ocaktan indirelim.
 
Balıkları temizleyip, kılçıklarını çıkartalım. Bir miktar tuz ekleyip, karıştırdıktan sonra, sıvıyağda tersli yüzlü kızartalım.
 
Teflon bir tepsiye kızarttığımız balıkların yarısını, sırtları tepsiye gelecek şekilde dizelim.
 
Dinlenmiş olan pilavı harmanlayıp, hamsi dolu kaba dolduralım.
 
En üstüne de sırtları üste gelecek şekilde kalan hamsileri dizip, yerleştirelim.
 
Ağzı kapalı olarak, fırında veya çok kısık ateşte 10 dakika daha demlendirip, servis yapalım.
 
 
Not: Pişirdiğimiz pilavın daha lezzetli olmasını istiyorsanız, pirinçleri kavururken, 1 tatlı kaşığı domates salçası ilave edebilirsiniz. Hamsileri, kızartmadan çiğ olarak da kullanabiliriz.
  
 | 
Hamsili Pilav | 
  | 
tek perde 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 15.01.2011 
Mesajlar: 16 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc72575 
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2012 
2,694 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1,5 su bardağı pirinç
 
1 kilo hamsi
 
1 soğan
 
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
 
3 çorba kaşığı kuş üzümü
 
Karabiber, tuz
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
 
Pirinci kaynar tuzlu suda 20 dakika kadar bekletip süzün. Pirini ve fıstığı tereyağında 5 dakika kavurun. Rendelenmiş soğanı kuş üzümünü, tuzu ve karabiberi de ekleyip kavurmaya devam edin. 2 su bardağı sıcak suyu üzerine ekleyip kapağını kapatın, 15 dakika pişirin. Bu arada fırın kabını bolca tereyağı ile kaplayın. Temizlenmiş hamsilerin kılçıklarını da alıp derisi tepsiye gelecek şekilde dizin. Üzerine suyunu biraz çekmiş olan fıstıklı ve üzümlü pilavı yerleştirin. Kalan hamsileri üzerine kapatıp 190 derecedeki fırında 25 dakika pişirip çıkartın. Ve sıcak olarak servis yapın.
  
 | 
Hamsili Pilav | 
  | 
yaşar 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.09.2011 
Mesajlar: 32 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc68531 
Gönderme Tarihi: 30.Eyl.2011 
2,511 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg hamsi
 
1 su bardağı pirinç
 
4 adet soğan
 
Zeytinyağı
 
1,5 su bardağı sıcak su
 
Nane
 
Maydanoz
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Pilav için soğanları doğrayın ve yağda kavurun. Pirinci yıkayıp ekleyin. Birlikte biraz daha kavurun. Üzerine tuz ve kaynar su ekleyin. Kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alın ve biraz soğutun. Üzerine bol maydanoz, nane ve karabiber ekleyin. Hamsileri temizleyip, kılçıklarını çıkartın. Fırın tepsisini yağlayıp, hamsilerin bir kısmını sırtı tepsiye gelecek şekilde yerleştirin. Üzerine pilav döküp tepsiye yayın. Kenarlardan sarkan hamsileri pilavın üzerine kapatın. Kalan hamsileri de pilavın üstüne sırtı dışarı gelecek şekilde yerleştirin. Kesinlikle su koymayın. Üzerine biraz zeytinyağı gezdirin. Orta ısılı fırına verip, hamsiler toplanmaya başlayana kadar pişirin.
  
 | 
Hamsili Pilav | 
  | 
gümüş tas 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.03.2011 
Mesajlar: 33 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc65279 
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2011 
2,765 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1.5 kg. hamsi
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1/2 çay bardağı zeytinyağı
 
1 adet orta boy soğan
 
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
 
2 su bardağı pirinç
 
2 çorba kaşığı kuşüzümü
 
1 çay kaşığı tarçın
 
1 tatlı kaşığı toz şeker
 
Tuz
 
Karabiber
 
Yeteri kadar mısır unu
 
 
Yağları tencereye koyup kıyılmış soğanı ve dolmalık fıstıkları kavurun. Pirinci ekleyip beyazlayana kadar kavurun. Suda bekletilmiş kuşüzümlerini, tarçını, toz şekeri, karabiberi ve tuzu ekleyin. Pirincin üzerini geçecek kadar sıcak su koyup pişirin. Geniş bir tavayı az yağla yağlayın. Bir sıra hamsi, bir sıra pilav şeklinde dizin. Altta kalan hamsiler pişince bir kapak yardımıyla ters çevirin.
  
 | 
Hamsili Pilav | 
  | 
Herhangi biri 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.06.2011 
Mesajlar: 54 Şehir: Mordoğan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64755 
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2011 
2,824 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet soğan
 
2 su bardağı pirinç
 
2 çorba kaşığı kuş üzümü
 
2 çorba kaşığı dolma fıstığı
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 demet dereotu
 
1 çay kaşığı yenibahar
 
Tarçın
 
1 çay kaşığı toz şeker
 
Tuz
 
Karabiber
 
1 kg. hamsi
 
4 su bardağı sıcak su
 
 
Soğanı, pirinci ve fıstığı kavurun. Pirincin rengi dönünce suyunu verin. Kapağını kapatıp kısık ateşte 20 dakika pişirin. Dereotunu ve baharatları ekledikten sonra suda bekletilmiş kuş üzümlerini ilave edin. Tepsiyi yağlayıp ayıklanmış hamsiyle kaplayın. Üzerine pilavı yayın. Ardından aynı işlemi bir kat daha yapın. Üzerine erimiş tereyağı gezdirin. 200 derecelik fırında 10 dakika pişirin.
 
 
 
 
Fotoğraf "Refika Ekin" tarafından gönderildi. 17.12.2015
  
 | 
Hamsili Pilav | 
  | 
dünya tatlısı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.08.2010 
Mesajlar: 40 Şehir: Balıkesir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc54219 
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2010 
2,883 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. hamsi
 
1 adet soğan
 
1 adet defne yaprağı
 
5 adet tane karabiber
 
Yarım demet dereotu
 
1 çorba kaşığı dolma fıstığı
 
1 adet yumurta
 
1 çorba kaşığı kuş üzümü
 
1 çay kaşığı yenibahar
 
1 çay kaşığı tarçın
 
1 çay kaşığı nane
 
1 adet kesme şeker
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
2 su bardağı pirinç
 
2 su bardağı su
 
Tuz
 
 
Hamsilerin kılçıklarını çıkartıp fileto şeklinde hazırladıktan sonra yıkayın ve süzün.
 
Bir tencerenin içine yemeklik doğradığınız soğanı ve yağı koyup kavurun. İki su bardağı suyu da ekledikten sonra kaynamaya bırakın.
 
Pirinci önceden unu gidinceye kadar yıkayın, ayıklayıp bir saat suda beklettin ve tencereye ilave edin. Defne yaprağını, kuş üzümünü, şekeri ve tuzu da ekleyip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.
 
Bir süre demlendirdiğimiz pilavın içine baharatları, naneyi, ince ince kıydığımız dereotunu ve bir yumurtayı ekleyip harmanlayın.
 
Hamsileri bir tepsiye derileri alta gelecek biçimde dizin. Balıkların üzerine bir kaşıkla pilavı yayın. Kalan balıkları derileri üste gelecek şekilde pilavın üzerine dizin.
 
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dk. pişirin ve servis yapın.
  
 | 
Hamsili Pilav | 
  | 
Günseli 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2005 
Mesajlar: 77 Şehir: Kıyık/EDİRNE | 
Kısa URL: https://ml.md/lc10662 
Gönderme Tarihi: 31.Arl.2006 
3,106 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Denizli İl Tarım Müdürlüğü
 
 
1 kg hamsi
 
Yarım kg pirinç
 
3 adet orta büyüklükte soğan
 
2 kahve fincanı kuş üzümü,
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
1,5 kahve fincanı çamfıstığı
 
1 su bardağı ayçiçek yağı
 
Tuz
 
Yarım su bardağı zeytinyağı
 
3 su bardağı su
 
300 gr tereyağı
 
 
İnce ince doğranmış soğanlar yarım su bardağı zeytinyağında pembeleşlinceye kadar kavrulur.
 
İyice yıkanmış ve süzülmüş pirinç, çamfıstığıyla birlikte soğanın içine katılır. 2-3 dk. kavrulduktan sonra 3 su bardağı sıcak su ve tereyağı kapatılır tencerenin kapağı örtülerek pilav pişirilir.
 
Diğer tarafta hamsiler kılçıklarından ayrılarak fileto haline getirilir.
 
Ayçiçek yağı tavaya boşaltılıp kuvvetli ateşte kızdırılır ve hamsiler kızartılır.
 
Kızarmış hamsilerin yarısı tencerenin dibine sırayla dizilir.
 
Pişen henüz dinlendirilmemiş durumdaki pilava kuşüzümü katıldıktan sonra hafif karıştırarak pilav hamsilerin üstüne boşaltılır.
 
Pilavın üstüne de kalan hamsiler dizildikten sonra tancerenin kapağı örtülerek pilav kıvılcım ateşinde veya çok hafif ateşte 15 dk. dinlenmeye bırakılır.
 
Sonra ters çevrilerek servis tabağına boşaltılır ve sıcak sıcak servis yapılır.
 
 
 ML® Renkli Hamsili Pilav için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |