Kısa URL: https://ml.md/lc105167
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2015
1,635 defa indirildi / yazdırıldı
Yarım kilo ayıklanmış hamsi
3 adet patates
200 gram çiğ krema
2 yumurta
1 çay bardağı mısır unu
1 çay bardağı erimiş tereyağı
Öncelikle küçük fırın kaplarını iyice yağlayın. Kılçıkları alınmış temizlenmiş hamsileri kabın her yerine döşeyin. İçine ince dilimlenmiş patatesleri döşeyin. Yumurtaları kremle çırpın ve mısır unu ekleyin. Bu harcı patateslerin üzerine dökün. Erimiş yağıda üzerine paylaştırıp 200 derecedeki fırına verin. 35 dakika kadar pişirin. Çıkınca kabın içinden çıkartıp sıcak ikram edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc133384
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2018
662 defa indirildi / yazdırıldı
5-6 tane büyük boy patates
Yarım kilo hamsi
1 büyük soğan
1 diş sarımsak
1 kaşık salça
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı su
1 tutam tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
Patatesleri soyup yuvarlak dilimleyelim. Soğanı halkalar haline dilimleyelim. Hamsileri temizleyip kılçıklarını çıkaralım. Tepsiye bir sıra patates dizelim üzerine bir sıra hamsi ve hamsinin üzerinede soğan dizelim. Bu şekilde tepsiyi tamamlayalım. Bir kaseye salça sıvıyağ tuz ve baharatları alıp 1 su bardağı su ekleyelim çırpalım ve tepsinin üzerine gezdirelim. Fırınımızı önceden ısıtalım ve tepsiyi fırına verip patatesler yumuşayana kadar pişirelim ve servis yapalım.