| 
 
 
 | 
Hamsi Mücveri | 
  | 
güz çiçeği 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 21.08.2015 
Mesajlar: 12 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc114201 
Gönderme Tarihi: 16.Oca.2016 
1,816 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr. hamsi
 
2 tane yumurta
 
5 adet taze soğan
 
1 avuç maydanoz
 
1 avuç dereotu
 
1 yemek kaşığı mısır unu
 
1 yemek kaşığı un
 
1 avuç kıyılmış ceviz
 
1 çay kaşığı pulbiber
 
½ çay kaşığı kimyon
 
yeterince baharat
 
2 yemek kaşığı yağ
 
 
Hamsilerin başlarını ve kılçıklarını temizleyin. İyice yıkayıp suyunu süzün ve küçük doğrayın.
 
Taze soğanı, dereotu ve maydanozu ince kıyın.
 
Geniş bir kaba yumurtaları kırıp çırpın. Taze soğan, dereotu, maydanoz, ceviz ve hamsiyi koyup karıştırın. Pul biber, kimyon, tuz ve karabiberle baharatlandırın. Un ve mısır ununu ekleyerek kıvam verin.
 
Tavada yağı kızdırın. Hazırladığınız karışımı dökerek, omlet gibi arkalı önlü pişirin. Çevirirken üstüne mısır unu serpin.
 
 
 
  
 | 
Hamsili Mücver | 
  | 
not defteri 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.04.2018 
Mesajlar: 38 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc133385 
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2018 
1,037 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kilo hamsi
 
1 havuç
 
4-5 yaprak pırasa
 
4-5 dal maydanoz
 
2 yumurta
 
1 çorba kaşığı un
 
1 tutam tuz
 
1 tutam kimyon
 
Kızartmak için:
 
Sıvı yağ
 
 
Hamsilerin başlarını kesip içlerini temizliyoruz. Kılçıklarını çıkarıyoruz ve kuşbaşı dilimleyip bir kaba alıyoruz üzerine ince rendelenmiş havucu ince doğranmış pırasa ve maydanozu alıyoruz. Un tuz yumurta ve kimyonuda ekledikten sonra kaşıkla karıştırıyoruz. Tavaya sıvı yağ koyup kızdırıyoruz hamsili harcımızı tavaya döküyoruz elimizi ıslatıp üzerini düzeltiyoruz ve orta ateşte arkalı önlü kızartıyoruz. Sıcak sıcak servis yapıyoruz.
 
 
 
  
 | 
Hamsi Mücver | 
  | 
kandilli 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.03.2019 
Mesajlar: 23 Şehir: Mardin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc141068 
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2019 
984 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://www.hurriyet.com.tr
 
 
500 gram hamsi
 
1 yumurta
 
2 kaşık mısır unu
 
1 kaşık buğday unu
 
Yarım demet dereotu
 
Maydanoz
 
Yeşil soğan
 
Tuz
 
Karabiber
 
1 çay bardağı mısır
 
 
Hamsilerinizi temizleyin ve iyice yıkayın. Küçük parçalar halinde doğrayın.
 
Yarım dereotunu, maydanozu, yeşil soğanı ince ince kıyın. Kıydığınız yeşillikleri, yumurtayı, buğday ve mısır ununu, mısırı, tuz ve karabiberi balıkların üzerine dökün ve karıştırın.
 
Elde ettiğiniz harçtan bir parça alıp tavada az bir sıvı yağda kızartın.
 
 
 
  
 | 
Hamsili Mücver | 
  | 
altın file 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.02.2019 
Mesajlar: 52 Şehir: Düzce | 
Kısa URL: https://ml.md/lc141115 
Gönderme Tarihi: 10.Mar.2019 
641 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram fileto hamsi (kafaları ve kılçıkları temizlenmiş)
 
1 kilogram kabak
 
7-8 adet yeşil biber
 
1 demet maydanoz
 
2 demet taze soğan
 
4 adet yumurta
 
1 su bardağı un
 
2 tatlı kaşığı tuz
 
½ çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı kırmızıbiber
 
1 çay kaşığı kimyon
 
 
Derin bir kaba yumurtaları kırıp güzelce çırpın. Tuzunu ve baharatlarını damak zevkinize göre ayarlayarak ilave edin. Üzerine unu yavaş yavaş ilave ederek karıştırın. Kabakları temizleyip rendeledikten sonra unlu karışıma ilave edin. Maydanoz, taze soğan ve yeşil biberleri de doğradıktan sonra ekleyin. Son olarak hamsileri de ufak ufak kesip karışıma katın ve karıştırın. Yağı bir tavada kızdırın. Tavaya kaşık kaşık karışımı dökün. Mücverleri önlü arkalı kızartın ve sıcak olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Hamsi Mücver | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc181089 
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2025 
196 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr hamsi
 
2 adet yumurta
 
2-3 kaşık un
 
5-6 dal taze soğan
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı tuz
 
Maydanoz
 
Taze nane
 
 
Hamsilerinizin kılçık ve kafalarını temizledikten sonra iyice yıkayıp suyunun süzülmesi için bir süzgeçe alın Taze soğanlarınızı, maydanoz ve nanenizi ince ince doğrayarak bir kapta yumurta ve un ile karıştırın.
 
Suyundan arınmış olan hamsilerinizi dört parçaya bölerek, elde ettiğinin karışımın içine atın ve karıştırın.
 
Tuz ve karabiber ile tatlandırdıktan sonra hamsi mücveriniz kızartmaya hazır olur.
 
Bir kaşık yardımıyla kızgın yağda pişiriniz. Üzerine pul biber serperek servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |