|
Hamsili Mısır Ekmeği |
|
turhan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.08.2014
Mesajlar: 30 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc100771
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2014
1,759 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg Hamsi
1 kg Pazı
4 adet Yeşil soğan
7 su bardağı Mısır unu
1 paket margarin
Tuz
Hamsilerin kılçıkları ayıklanır, yıkanıp süzülür, çok ince kıyılır. Pazılar ve yeşil soğan da çok ince kıyılır. Bu karışıma tuz, margarin ve mısır unu eklenir. Mısır ununun kabarması için bol kaynar su ilave edilir. Geniş tepsiye harcı düzgün yaydıktan sonra önceden 180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.
|
Hamsili Ekmek |
|
Cankat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.04.2009
Mesajlar: 725 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc35266
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2009
3,032 defa indirildi / yazdırıldı
|
THY Skylife
1 bağ pazı
2 bağ taze soğan
1 bağ taze nane
1 kg hamsi
8 su bardağı mısır unu
Yeterince tuz
Önce hamsilerin kılçıklarını temizleyin. Pazı, taze soğan ve naneleri ince ince doğrayın. Doğradığınız malzemeleri mısır ununun üzerine boşaltın. Çok sıcak su ilave ederek hamsilerle diğer malzemeleri karıştıracak şekilde yoğurun. Hazırlanan karışımı tepsiye koyarak 60 dakika fırında pişirin.
|
Hamsili Mısır Ekmeği |
|
nedret
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.11.2006
Mesajlar: 72 Şehir: Çankaya - Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc12387
Gönderme Tarihi: 05.Mar.2007
2,490 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 tatlı kaşığı toz maya
1 adet yumurta
1 kahve fincanı sıvı yağ
2,5 su bardağı mısır unu
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet küp şeker
1 çay bardağı ılık su
Kıvam alana kadar ılık süt
İçi için:
Yarım kg hamsi
2 adet orta boy kuru soğan
1 çay kaşığı tuz
Yapımı:
Ilık su, maya ve küp şeker eritilir. Üzerine yumurta, sıvı yağ, tuz eklenir kariştırılır. Sonra elenmiş unlar katılır, ele yapışmayan kıvam alana kadar azar azar ılık süt eklenir. Hamur 1 saat dnlendirildikten sonra yarısı yağlanmış deliksiz kek kalıbına bastırarak yerleştirilir. Üzerine kılçığı çıkarılmış hamsiler sıkı sıkı dizilir. Hamsilerin üzerine yarım daire şeklinde doğranmış, tuzla ovulmuş soğan yerleştirilir. Kalan hamur malzemenin üzerine bastırarak konur. Yarım saat bekletildikten sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırına verilir, kızarana kadar pişirilir.
|
|