|
|
Hamsili Krep |
|
bahçem
Aşçı
Kayıt: 03.08.2015
Mesajlar: 19 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc111770
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2015
2,303 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram ayıklanmış hamsi
1 su bardağı mısır unu
1 su bardağı un
3 adet yumurta
yarım kilogram süt
7 yaprak ince kıyılmış pazı
Yarımşar demet ince kıyılmış ve maydanoz
1 tutam nane, tuz
6 dal ince kıyılmış taze soğan
Derin bir kasede mısır unu, un ve yumurtayı bir çırpıcı ile iyice çırpın. Topaklanmaması için sütü yavaşça ilave ederek tahta bir kaşıkla karıştırın. İnce kıyılmış hamsi, pazı, nane, maydanoz, taze soğan ve tuz ekleyin. Bütün malzemeyi karıştırın. Yapışmaz yüzeyli bir tavayı kızdırın ve 1-2 çorba kaşığı eritilmiş yağ gezdirin. Hamsili karışımdan 1 kepçe koyun ve krep gibi her iki tarafını kızartın. Karışım bitene kadar işleme devam edin. Sıcak olarak servis yapın.
|
Hamsili Krep |
|
develi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.11.2014
Mesajlar: 35 Şehir: Kayseri |
Kısa URL: https://ml.md/lc136002
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2018
589 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 kaşık yağ
200 gr hamsi
2 adet yumurta
1 demet taze soğan
2 adet kabak
1 adet patates
1 büyük kuru soğan
1 kg pazı
1 demet maydanoz
3 adet biber
2 adet domates
4 çorba kaşığı un
1 tutam nane
Pazıyı yıkadıktan sonra yapraklarını ince ince bir şekilde doğrayalım. Taze soğanları ve kuru soğanı ince olarak doğrayalım Kabak, patates ve domatesi rendeleyelim. Hamsinin kılçıklarını ayıklayıp hafif tuzlayalım. Biberleri ince ince doğrayalım. Bu malzemenin hepsini karıştıralım.
Un, çırpılmış yumurta, nane maydanoz, 1 çorba kaşığı yağ, 1 çorba kaşığı suyu da karışıma ilave edin.
Hepsini sulu hamur gibi yapın. Tavada yağı kızdırıp hamurdan kepçeyle alın ve tavaya atın.
Tahta kaşıkla yassı hale getirin. Krepin her iki tarafını da kızartın.
|
|
Hamsili Krep Tarifleri Akıtma Tarifleri
|
|