| 
 
 
 | 
Hamsili Kanepe | 
  | 
bitmeyen şarkı 
Editor 
 
  
Kayıt: 07.01.2011 
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc61340 
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2011 
2,090 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı
 
100 gr hamsi (başı, alınıp, kılçığı çıkarılarak fileto yapılmış)
 
kahve kaşığının ucuyla pul kırmızıbiber
 
kahve kaşığının ucuyla tabasko sos (istenirse)
 
1 kahve kaşığı tuz
 
1/4 limonun suyu
 
4 dilim kızarmış ekmek (kabukları alınıp her dilim 3 oval biçime kesilmiş)
 
1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)
 
 
Küçük bir tencerede yağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızar kızmaz hamsileri, pul kırmızıbiber, tabasko sos (istenirse), tuz ve limon suyunu katıp, yavaş yavaş 4 dakika pişiriniz.
 
Bir delikli kepçeyle hamsileri tencereden alıp kızarmış ekmeklerin üstüne koyduktan sonra, kıyılmış maydanozla süsleyerek servis ediniz.
  
 | 
HAMSİLİ KANAPE | 
  | 
memo 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.11.2009 
Mesajlar: 39 Şehir: Antalya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc43729 
Gönderme Tarihi: 15.Kas.2009 
2,489 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMESİ
 
1/2 Kg. hamsi
 
2-3 Kaşık mayonez
 
Yeteri kadar sandviç veya francala
 
Küçük salatalık turşuları
 
 
YAPILIŞI
 
1 Hamsilerin başını ve orta kılçığını çıkarıp, yıkayıp haşlayınız,
 
2 Önce kanape ekmeklerin mayonez sürünüz.
 
3 Üzerlerine üçer tane hamsi koyunuz.
 
4 Etrafını turşu ile süsleyiniz.
  
 | 
Hamsili Kanepe | 
  | 
Hüsran 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.06.2006 
Mesajlar: 59 Şehir: Marmara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7345 
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2006 
2,558 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kilo hamsinin kılçıklarını çıkarın, yıkayın, kurulayın. Mısır ekmeği dilimlerini üzerine hamsileri dizin. Bol yağ konmuş kızgın tavaya hamsileri ve ekmekleri bozmadan beraberce atın, kızartın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |