| 
 | 
| Hamsili Ekmek | 
|  | Hiç Kimse Super MOD
 
  
 Kayıt: 10.02.2006
 Mesajlar: 771
 Şehir: Bahçelievler/ANKARA
 | Kısa URL: https://ml.md/lc4623 Gönderme Tarihi: 07.Haz.2006
 2,647 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 bag pazi
 2 bag taze soğan
 1 bag taze nane
 1 kilo hamsi
 8 su bardagi misir unu
 Tuz
 
 Hamsilerin kilçiklarini temizleyin. Pazi, taze soğan ve naneleri ince ince dograyin. Dogradiginiz malzemeleri misir ununun üzerine bosaltin. Çok sicak su ilave ederek hamsilerle diger malzemeleri karistiracak sekilde yogurun. Hazirladiginiz hamuru tepsiye koyarak firinda pisirin.
 
 
 | 
| Hamsili ekmek | 
|  | azragiray Aşçı
 
  
 Kayıt: 06.10.2007
 Mesajlar: 17
 Şehir: Mamak/Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc18283 Gönderme Tarihi: 06.Ekm.2007
 2,521 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 6 kişilik Gerekli malzeme:
 1  kg tuzlanmış hamsi
 600 gr pazı
 Yarım demet taze soğan
 3-4 pırasa
 150 gr tereyağı
 4 su bardağı mısır unu
 2 çorba kaşığı kuru nane
 4 su bardağı su ya da süt
 Tuz
 
 Tuzlanmış hamsileri çukur bir kaba alın. Üzerini geçecek kadar soğuk su ekleyip bir gece bekletin. Bol suyla yıkayıp iyice süzün. Pazıların saplarını kesin. Taze soğanları temizleyin. Pazı, taze soğan ve pırasanın yeşil kısımlarını incecik doğrayın, yıkayarak süzün ve kıyın. Tereyağını küçük küçük doğrayın. Mısır ununu bir kaba eleyin.
 Malzemelerin hepsini çukur bir kapta yoğurun. Orta boy bir tepsiyi yağlayın. Yoğurduğunuz hamuru tepsiye yayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında ekmeğin üzeri kızarana kadar pişirin. Ilık servis yapın.
 
 
 | 
| Hamsili Ekmek | 
|  | doğanay Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 22.09.2011
 Mesajlar: 60
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc68250 Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2011
 2,131 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 400 gram kılçıkları ayıklanmış hamsi
 6 dal taze soğan
 2 adet yumurta
 Yarım demet maydanoz
 Yarım demet dereotu
 1 paket kabartma tozu
 2 su bardağı un
 1 su bardağı mısır unu
 1 çay bardağı sıvı yağı
 
 Yumurtaları çırpın. İnce kıyılmış taze soğan, maydanoz ve dere otunu içine katıp karıştırın. Üzerine sıvıyağ, mısır unu,  normal unu ve kabartma tozunu koyup çırpmaya devam edin. En son kılçıkları ayıklanmış ve ince doğranmış hamsiyi içine ekleyip küçük kek kalıplara ya da düz bir kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılan 200 derecelik fırında pişirin. Sıcak olarak ikram edin.
 
 
 | 
| Hamsili Ekmek | 
|  | dobra Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 07.02.2012
 Mesajlar: 138
 Şehir: Gaziantep
 | Kısa URL: https://ml.md/lc73181 Gönderme Tarihi: 01.Mar.2012
 2,348 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Ümit Usta
 
 1 kg hamsi (kılçıkları ayıklanmış)
 1 demet pazı
 2 demet taze soğan
 1 demet taze nane
 1 su bardağı sıvıyağ
 8 su bardağı mısır unu
 Sıcak su
 Tuz
 
 Taze soğanı, pazıyı, naneyi ayıklayıp, iyice yıkadıktan sonra ince ince kıyıp, 2 tatlı kaşığı tuzla ovalım.
 İçine hamsi, 1 su bardağı sıvıyağ, 8 su bardağı mısır unu, tuzu ve yeterince sıcak su ilave edip, iyice yoğuralım.
 Yağlanmış fırın tepsisine iki parmak kalınlığında olacak şekilde elimizle bastırarak yerleştirip, orta ısılı (180 °C) fırında kızarıncaya kadar pişirelim.
 
 
 | 
| Hamsili Ekmek | 
|  | zehra özoğlu Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 07.09.2018
 Mesajlar: 29
 Şehir: Çorum
 | Kısa URL: https://ml.md/lc136802 Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2018
 833 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 İstanbul Büyükşehir Belediyesi
 
 1/2 kg hamsi
 1/2 bağ pazı(incedoğranmış)
 3-4 sap yeşil soğan (ince doğranmış)
 5-6 sap taze nane (ince doğranmış)
 4 su bardağı mısır unu (yaklaşık)
 Sıcak su
 Tuz
 
 Hamsiler ayıklanır, baş ve kılçıkları atılır doğranır.
 Tüm malzeme kulak memesi kıvamına gelene kadar sıcak su ve mısır unu eklenerek yoğrulur.
 Ekmek hamuru yağlanmış fırın tepsisine konularak önceden 200 °C'ye kadar ısıtılmış fırında pişirilir.
 
 
 | 
| Hamsili Ekmek | 
|  | ay ışığı Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 16.06.2016
 Mesajlar: 1738
 Şehir: Samsun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc145682 Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2019
 723 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Milli Eğitim Bakanlığı
 
 100 gram ayıklanmış salamura hamsi
 500 gram mısır unu
 2 adet patates
 2 adet pırasa
 1 adet domates
 2 adet çarliston biber
 4 su bardağı süt
 1 su bardağı bitkisel yağ
 1 bağ maydanoz
 1-2 tatlı kaşığı tuz
 2 tatlı kaşığı pul biber
 
 Soğan, pırasa ve maydanozu yıkadıktan sonra ince ince doğranır.
 Tavada tereyağı ve bitkisel yağ ile kavrulur.
 Sonra salamura hamsi, pazılar ayıklanıp ince ince doğranır.
 Patatesler rendelenerek tuzla ovulur.
 Daha sonra sebzeler bir araya getirilir.
 Mısır unu, salça, tuz, pul biber koyulur; sütle yoğrulur.
 Üzerine sebzeler koyulduktan sonra 5 dakika boyunca yoğurulur.
 Sonra kullanılacak tepsinin altına sıvı yağ sürülür ve yapılan karışım tepsiye dökülür.
 180 derece fırında pişirilir, tepsiye döküldükten sonra bıçak izi yapılır.
 Pişirilirken bıçakla kontrolü yapılır. Bıçağa hamurun yapışmaması gerekir.
 Ayran, salata ya da çay ile iyi bir uyum gösterir. Sirke ve turp ile servis edilebilir.
 
 Not: Karışım akışkan olmalıdır.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |