Kısa URL: https://ml.md/lc70787
Gönderme Tarihi: 15.Arl.2011
3,025 defa indirildi / yazdırıldı
40 adet hamsi
100 gr. mısır unu
1 kahve fincanı sıvıyağ
2 çay kaşığı tuz
Hamsiler ayıklanıp kafaları kopartılıp yıkanır. Bir gazet kağıdı üzerinde 100 gr. mısır unu ve 2 çay kaşığı tuz boşaltılıp karıştırılır. Özenler hamsiler 2-3'er una yatırılır, bulanır. 1 fincan yağ tavada ısıtıldıktan sonra hamsiler başları kenarda kurukları tavanın ortasına gelecek şekilde yanyana ve sık sık daire oluşturacak şekilde dizilir, üzerine düz bir kapak kapatılarak 10 dakika kısık ateşte pişirilir. Kapak yardımıyla hamsiler blok halinde ters çevrilir, diğer tarafta piştikten sonra ateşten alınarak servise sunulur.
Kısa URL: https://ml.md/lc26872
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2008
2,953 defa indirildi / yazdırıldı
800 gr - 1 kg iri hamsi
Un
Tuz
Kızartma yağı
Yapılışı:
Hamsileri kafalarını kopararak, bıçak kullanmadan temizleyin. Baş parmağınızınla karnını kuyruğa kadar yarıp kılçıklarını çıkarın. Bilahare bir kaba alın ve bol su ile kanları tamamiyle gidinceye kadar yıkayın.
Hamsi filetoları kapatın ve tuzlayıp bir tarafta 10-15 dakika dinlendirin. Tavada yağı iyice kızdırın.
Hamsileri una bulayın ve fazla unu atmak için hafifce silkeleyip tavaya kuyrukları tavanın içine, koparılmış baş kısımları tavanın dışına gelecek tarzda ve birbirlerine temas edercesine dizin. Bir tarafı kızarmış balıkları, önce tavanın yağını süzüp tavanın kapağı marifetiyle ters çevirin. Yağı tavaya iade edip öbür taraflarını da kızarın.
Sıcak servis yapın.
Not: Balıkları kızartmak için zeytinyağını tercih edin. Balıkları daire tarzında dizmek zor gelebilir. Bu yalnız görüntü içindir. Balıkları teker teker tavaya yerleştirip maşa ile de çevirebilirsiniz. Yağın kızgın olmasına dikkat edin. Hamsiyi tavaya çok miktarda koymayın. Yağı soğutur ve aşırı yağ emmesine neden olur.
Kısa URL: https://ml.md/lc139074
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2018
662 defa indirildi / yazdırıldı
Dr. Mustafa Duman
Buna hamsi tavası da denir. Hamsi kızartması yapmak için hamsiler ayıklanıp yıkandıktan sonra mısır ununa bulanarak hamsi tavasında yakılan yağın üzerine dairesel olarak dizilir. Hamsilerin bir tarafı kızarınca tava kapağı yardımı ile çevrilir ve her iki tarafı kızartıldıktan sonra tava kapağına alınarak sofraya getirilir.