|
Hamsi Tava (Ordu) |
 |
katibem
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 11.02.2016
Mesajlar: 31 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc119712
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2016
1,951 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ordu Büyükşehir Belediyesi
1 kg hamsi
1 çay bardağı mısır unu
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Hamsiler ayıklanır, yıkanır, tuzlanır, süzgeçten geçirilir. Ayrı bir kapta mısır unuyla iyice karıştırılır. Genişçe bir tavada yağ kızdırılır. Hamsilerdıştan içe doğru yan yana dizilir. Alt üst kızartılır. Sıcak servis edilir.

|
Hamsi Tavası (Ordu) |
 |
ömercik
Aşçı

Kayıt: 02.01.2009
Mesajlar: 18 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc32784
Gönderme Tarihi: 11.Oca.2009
3,363 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 kg. hamsi
2 bardak mısır unu
1 tatlı kaşığı tuz
2-3 kaşık zeytinyağı.
Hamsiler temizlenir, yıkanır. İsteğe göre kılçıkları da çıkarılabilir. Bir tepsinin içine dökülen tuz ilave edilmiş mısır unlu karışıma atılan hamsiler içine 1 kaşık yğ gezdirimiş hamsi tavasının içine kuyrukları ortada birleşecek şekilde daire şeklinde dizilir. Kızgın ateşte nar gibi pişirilir. Üstüne tavanın kapağı kapatılarak balıklar ters çevrilip tavaya ters yüz edilir. Şekillerinin bozulmamasın; dikkat edilerek diğer yüzleri de kızartılınca servis tabağına çevrilerek alınır. Soğan ve domates ile servis yapılır.
Fotoğraf "aşı" tarafından gönderildi. 10.04.2016
|
Hamsi Tava (Ordu) |
 |
Saadet
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc32387
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2008
4,280 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
1 kg hamsi
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı mısır unu
1 adet limon
2 çay kaşığı tuz
Hamsiler ayıklanarak yıkanır ve tuzlanır. Hamsinin iki tarafı da unlanır. Bir tavada yağ kızdırılır. Hamsiler tavaya düzgün bir şekilde yerleştirilir. Hamsiler kızartılır. Tavanın kendi kapağı ile çevrilerek diğer tarafı da aynı şekilde kızartılır servis tabağına alınır üzerine limon sıkılır.
ML® Hamsi Tava için tıklayın

|
|