| 
 
 
 | 
Hamsi Kuşu | 
  | 
nedimex 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 17.07.2005 
Mesajlar: 564 Şehir: Kadiköy/Istanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2193 
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2006 
3,731 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg hamsi 
 
1 adet soğan 
 
2 adet yumurta 
 
1 demet maydanoz 
 
1 çorba kaşığı kuru nane
 
Kırmızı biber 
 
Zeytinyağı
 
Karabiber 
 
Un
 
Tuz 
 
 
Balıkları temizleyin. Etine zarar vermeden kılçıklarını çıkartın. Soğanı ince doğrayıp tuz ve karabiber ile ovun. Hamsiyi ortadan ikiye açarak içine ince kıyılmış maydanoz, kuru nane  ve kırmızı biberle yaptığınız karşımı koyun. Un ve yumurtaları çırpıp koyu bir kıvama getirin. Hamsiyi bu bulamaça bulayıp kızgın yağda pişirin.
 
 
 ML® Hamsi Kuşu için tıklayın
 
ML® Hamsi Kuşu Videosu 
 
 
 
  
 | 
Hamsi Kuşu | 
  | 
nedimex 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 17.07.2005 
Mesajlar: 564 Şehir: Kadiköy/Istanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2194 
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2006 
3,534 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg taze (ya da tuzlanmış) hamsi
 
2 yemek kaşığı mısır un
 
1 su bardağı zeytinyağ
 
2 adet yumurta
 
Maydanoz
 
Taze soğan
 
Tuz
 
 
Hamsilerin kılçıklarını, balıkları iki parçaya ayırmadan dikkatlice çıkarın. Taze soğan ve maydanozu çok ince kıyıp, tuzla ovun. Birbirlerine yapışmaları için biraz mısır unu serpiştirip tekrar karıştırın. 3 hamsiyi açık şekilde ve kuyruklan bileğe doğru gelecek biçimde sol elinizin  avucuna koyun, soğanlı kanşımdan ilave edin. Üzerine tekrar üç hamsi kapatın. Daha sonra avuç içinde sıkıp, köfte biçimine getirin. Bu işlemi bütün hamsiler bitene dek tekrarlayın. Hepsini hazırlandıktan sonra, mısır unu ve çırpılmış yumurtaya bulayıp, tek tek kızgın yağda kızartın veya tepsiye dizerek fırında pişirin. Sıcak veya soğuk olarak mısır ekmeği ile servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "günler" tarafından gönderildi. 16.04.2018
  
 | 
Hamsi Kuşu | 
  | 
Fevzii 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.04.2013 
Mesajlar: 67 Şehir: İskenderun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc91695 
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2013 
2,571 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. hamsi
 
4 yemek kaşığı mısır unu
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Kızartma ağı
 
 
Hamsilerin kafalarını koparıp, kılçıklarını çıkarın.
 
Yıkayıp, tuzlayın.
 
Hamsilerin iç yüzleri birbirine gelecek şekilde tabağa sıralayın. Büyük bir tabağın içinde mısır unu, karabiber ve tuzu karıştırın.
 
Hamsileri iki taraflı mısır ununa batırıp yağda yağda kızartın. Soğan dilimleriyle servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Hamsi Kuşu | 
  | 
ironii 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.12.2014 
Mesajlar: 25 Şehir: Isparta | 
Kısa URL: https://ml.md/lc103730 
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2014 
2,159 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kilo kılçıklarıyla birlikte ayıklanmış hamsi
 
5 adet taze soğan
 
Yarım demet maydanoz
 
2 adet yumurta
 
3 çorba kaşığı un
 
Kızartmak için sıvı yağ
 
Tuz
 
Karabiber ve minik domatesler
 
 
Hamsilerin kılçıklarını temizleyip düz bir hale getirin. Üç adet hamsinin derisine biraz un serpip yan yana dizin. Ortasına koymak için taze soğanı ve maydanozu çok ince kıyıp tuz ve karabiberle lezzetlendirin. Bu karışımdan 1 kaşık hamsilerin içine koyup üç hamsiyi elinizle kapatıp çırpılmış yumurtaya bulayın. Daha sonra da kızartıp sıcak tüketin.
 
 
 
  
 | 
Hamsi Kuşu | 
  | 
Ertan Şenoğlu 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 11.01.2017 
Mesajlar: 17 Şehir: Isparta | 
Kısa URL: https://ml.md/lc122494 
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2017 
1,886 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1,5 kg hamsi
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Yarım demet maydonoz
 
2 çorba kaşığı margarin
 
2 adet kuru soğan
 
1 çorba kaşığı çam fıstık
 
Yarım su bardağı pirinç
 
1 tatlı kaşığı kuş üzümü
 
1 su bardağı sıcak su
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı toz şeker
 
Yarım su bardağı mısır unu
 
3 adet yumurta
 
1 su bardağı sıvıyağ
 
 
Hamsileri iyice temizleyip yıkayın, kılçıklarını çıkarırken kuyruğunu koparmamaya dikkat edin.
 
Temizlenmiş hamsileri süzgece koyun ve tuzlayıp 10 dakika bekletin.Bir tencerenin içine 2 çorba kaşığı margarini koyup eritin kuru soğanları ince ince doğrayıp tencereye atın ve çam fıstığı ile birlikte kavurun. Pirinçleri yıkayıp süzdükten sonra soğanların olduğu tencereye koyup karıştırın. Üzerine çıkacak kadar kaynar su ekleyip, tuzunu kontrol ettikten sonra kuş üzümlerini de serpip, suyunu çekene kadar pişirip ocaktan alın. Maydanozları ince ince kıyın, karabiber, toz şekeri karıştırıp pilavın içine dökün ve karıştırın. Hamsilerden iki tanesini avucunuzun içine alın ve baş kısımlarını aynı yöne gelecek şekilde ayarlayıp üzerlerine hamsi kuşu için hazırladığınız pirinçli karışımından 1 tatlı kaşığı koyup, üzerine tekrar hamsi koyun ve yine baş kısımlarının aynı yönde olmasına dikkat edin. Baş kısımlarını ve kuyruk kısımlarını kıvırarak dolma şeklini verin.
 
Yumurtaları bir kâseye dökün ve çırpın, hamsi kuşu dolmalarını önce yumurtaya batırın sonra üzerini bolca mısır unu ile bulayın. Kızartma tenceresine sıvı yağı koyun ve kızdırıp hamsi kuşu dolmalarınızı iyice kızartıp servis edin.
 
 
 
  
 | 
Hamsi Kuşu | 
  | 
günler 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.06.2014 
Mesajlar: 34 Şehir: Bilecik | 
Kısa URL: https://ml.md/lc133416 
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2018 
1,801 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 kg. hamsi
 
1/2 su bardağı un
 
2 adet yumurta
 
1/2 su bardağı mısır unu
 
1 su bardağı sıvıyağ
 
 
Hamsilerin kılçıklarını çıkardıktan sonra hafif tuzlayın.
 
3-4 tanesini kuyrukları bir araya gelecek şekilde tutup avucunuzun içinde sıkın.
 
Hamsileri önce una sonra çırpılmış yumurtaya en son olarak da mısır ununa bulayın.
 
Kızdırılmış sıvı yağda kızartıp sıcak olarak servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "ekmekci kız" tarafından gönderildi. 17.12.2020
  
 | 
Hamsi Kuşu | 
  | 
şilep 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.05.2018 
Mesajlar: 25 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc134201 
Gönderme Tarihi: 19.May.2018 
1,207 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kilo hamsi (kılçıkları çıkarılmış)
 
1 adet soğan (rendelenmiş)
 
1 çay bardağı domates sosu(menemenlik sos)
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı kimyon
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Kızartmak için:
 
Sıvı yağ
 
Bulamak için:
 
1 adet yumurta
 
Galeta unu
 
 
Rendelenmiş soğanı domates sosunu ve baharatları derin bir kapta karıştırıyoruz.
 
Kılçıklarını çıkardığımız hamsileri avucumuzun içine alıp üzerine iç harcımızdan koyuyoruz ve bir hamsi daha üzerine kapatıp elimizle hafif bastırarak önce çırpılmış yumurtaya sonrada galeta ununa buluyoruz.
 
Sonra kızgın yağda arkalı önlü kızartıyoruz.
 
Hamsi iç harcı ve yumurtayı birlikte karıştırıp avucumuzla alıp galeta ununa bulayarakta kızarta biliriz.
 
 
 
  
 | 
Hamsi Kuşu | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152917 
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2020 
441 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilogram hamsi
 
1/2 demet taze soğan
 
1/2 demet maydanoz
 
1 adet orta boy kuru soğan
 
1 yemek kaşığı mısır unu
 
1/2 tatlı kaşığı nane 
 
1 çay kaşığı tuz 
 
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
 
Kızartmak için:
 
3 adet yumurta
 
1/2 su bardağı mısır unu
 
3/4 su bardağı ayçiçek yağı
 
 
Kafa ve kılçık kısımlarını ayıkladığınız hamsileri fileto haline getirin. Bol suda yıkayıp fazla sularını kağıt havlu yardımıyla alın.
 
Taze soğanların yeşil kısımlarını ince ince doğrayın. Ayıklanmış maydanoz yapraklarını incecik kıyın. Kuru soğanı diğer malzemelerle uyumlu olacak şekilde kıyın.
 
Doğranmış yeşillikler, kuru soğan, mısır unu, nane, tuz ve taze çekilmiş tane karabiberi derin bir kasede karıştırın.
 
Fileto haline gelen hamsilerden iki tanesini düz bir tabağa alın. Birinin üzerine hazırladığınız karışımdan sürüp diğerini üzerine sıkıca kapatın. İki hamsi birbirine yapışsın. Böylelikle yassı şeklinde köfteler hazırlayın.
 
Yumurtaları derin bir kasede çırpın. Mısır ununu düz bir tabağa yayın.
 
Hazırladığınız hamsi kuşları öncelikle çırpılmış yumurtaya ardından mısır ununa bulayıp derin bir tavada kızdırdığınız ayçiçek yağında kızartın. Arzuya göre ızgarada ters yüz ederek yağ kullanmadan pişirin. Sıcağı sıcağına sevdiklerinizle paylaşın.
 
 
 
  
 | 
Hamsi Kuşu | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc154871 
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2020 
713 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg hamsi
 
1 kase mısır unu
 
1 demet taze soğan
 
2 soğan
 
3 yumurta
 
Yarım demet maydanoz
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kuru nane
 
 
Hamsi kuşu için önce hamsileri kılçığına varana kadar temizleyin.
 
Ayrı bir kâsede yumurtaları çırpın. İç malzeme için, taze soğanı ve maydanozu temizleyip minik minik doğrayın. Kıyılmış soğanlar, 2 tatlı kaşığı mısır unu, maydanoz, tuz ve baharatı bir kâsede iyice karıştırın.
 
Hamsilerden iki tanesini tezgahın üzerine alın. Hazırladığınız iç malzemeyi üzerine yayıp üzerini tamamen kapatacak şekilde iki hamsiyi birleştirin.
 
Avucunuzun içinde sıkarak köfte şeklini verin. Malzeme bitene kadar aynı aynı işleme devam edin.
 
Hazırladığınız hamsi yumrularını önce çırpılmış yumurtaya sonra mısır ununa bulayın. Kızgın yağda ya da fırının ızgara bölümünde kızartın. Hamsi kuşu tarifi hazır. Sıcak servis yapabilirsiniz.
 
 
Not: Balıkların taze olması önemlidir. Hamsilerin yağı çekmemesi için kızgın yağda kızartılması lezzeti artıracaktır.
 
 
 
  
 | 
Hamsi Kuşu | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc158517 
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2021 
440 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg hamsi
 
2 yumurta
 
3-4 kaşık un
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
Yarım şişe maden suyu
 
Kızartmak için:
 
Sıvı yağ
 
 
Hamsilerinizi süzgece koyup bir güzel yıkayın.
 
Hamsilerin önce kafalarını koparıp devamında da iç organları çıkararak hepsini ayıklayın ve yıkayın.
 
Ayıklanmış balıkların iç kılçıklarını tamamen çıkartın.
 
Kılçıkları da çıkartılmış hamsileri sudan geçirin.
 
Ve içine tuz attığınız su doldurduğunuz derin bir kaba balıkları alın.
 
Hamsiler bu tuzlu suda 1 saat kadar beklesinler tüm kanları ve gitmesi gereken her şey suya çıksın.
 
1 saat sonunda balıklarınızı sudan süzgece alın tekrar akan suyun altından şöyle bir geçirin ve bekleyin hamsilerin suları iyice süzülsün.
 
Süzülen balıkların 2 tanesini alın, içleri birbirine bakacak şekilde 2 balığı birleştirin. Tüm balıklar için aynı işlemi yapıp tepsinize balıklarınızı sıralayın.
 
Şimdi yumurtaları düz geniş küçük borcama kırın.
 
Un, tuz ve karabiberi ekleyin ve çırpma teli ile iyice karıştırın şimdi yarım şişe sodayı da karışıma ekleyerek çırpın.
 
Sosumuz hazır. (Sosun kıvamı boza kıvamında olacak çok sulu da değil çok katıda değil)
 
Yağımızı tavaya alıp kızdıralım tepside ki balıklarımızı önlü arkalı sosumuza batırıp kızgın yağda kızartalım.
 
Pişenleri kâğıt havlu serilmiş tabağa çıkaralım.
 
Tüm hamsileri bu şekilde kızartalım.
 
İster servis tabağında sunum yapın, isterseniz de eşim gibi ekmek arasında doğranmış karıştırılmış soğan, roka, maydanoz tere karışımı (yeşillikler de yağ, limon yok) ile tüketin tercih sizin.
 
 
 
  
 | 
Hamsi Kuşu | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc172651 
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2023 
313 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı
 
 
1,5 kg hamsi, temizlenmiş
 
2 adet orta boy soğan, çok ince kıyılmış
 
1 demet taze soğan, ince kıyılmış
 
½ demet maydanoz, ince kıyılmış
 
300 g mısır unu
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı kuru nane
 
1 çay kaşığı karabiber
 
4 adet yumurta
 
400 ml zeytinyağı
 
 
Kafa ve kılçık kısımlarını ayıkladığınız hamsileri fileto haline getirin. Bol suda yıkayıp fazla sularını kâğıt havlu yardımıyla alın.
 
İç harcı için kuru soğan, taze soğan, maydanoz, 2 tatlı kaşığı mısır unu, tuz ve baharatı bir kâsede harmanlayın.
 
Yumurtaları ayrı bir kâsede iyice çırpın.
 
Fileto haline gelen hamsilerden iki tanesini tezgâha alın. Hazırladığınız iç harcı üzerine yayıp tamamen kapatacak şekilde iki hamsiyi yapıştırın.
 
Avucunuzun içinde sıkarak uzunlamasına köfte şekli verin. Malzeme bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
 
Hazırladığınız hamsi yumrularını önce çırpılmış yumurtaya sonra mısır ununa bulayın. 
 
Kızgın yağda renk alıncaya kadar yaklaşık 2- 3 dakika ya da fırının ızgara bölümünde 3-4 dakika kızartın. Sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |