| 
 | 
| Hamsi Kuşu (Trabzon) | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc39546 Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2009
 2,762 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 500 Gr. İri hamsi
 2 adet kuru soğan
 1 demet maydanoz
 Yeterince un
 2 yumurta
 Yeterince sıvı yağ
 Tuz
 Karabiber
 
 Hamsiler kafaları koparılıp kılçıkları çıkarılarak fileto olarak ayıklanır, yıkayıp durulanır. Her iki tarafı tuzlanır ve biberlenir.
 Soğanlar ince halkalar halinde doğranır; tuz ve karabiber serpilip biraz ovulur. İnce kıyılmış maydanozlar karışıma katılıp iyice karıştırılır.
 Ayıklanmış bir hamsinin üzerine harçtan bir miktar konarak üstü diğer bir hamsiyle kapatılır ve her iki tarafı iyice unlanır ve çırpılmış yumurtaya bulanır.
 Sıvı yağ bir tavada iyice kızdırıldıktan sonra hazırlanmış hamsi dolmalar yağın içine konup her iki yüzü çevrilerek kızartılır.
 Sıcak servis yapılır.½ kg hamsi, 2 kahve fincanı un, 1 demet maydanoz, 1 çay kaşığı kuru nane, 1 çay kaşığı kekik, 1 adet kuru soğan, 2 adet yumurta, Sıvı yağ (yeterince), tuz, karabiber, sumak Yapılışı: Hamsileri, kafalarını kopararak ve kılçıklarını çıkararak fileto halinde ayıklayınız; yıkayıp durulayınız. Bilahare çok küçük parçalara doğrayınız Maydanozları ince kıyınız. Soğanları rendeleyiniz. İçine diğer malzemelerle birlikte doğranmış hamsileri koyup iyice harmanlayınız.Yumurtaları çırpıp ilave ediniz ve tekrar karıştırınız (Mutfak robotunuz varsa karıştırma işlemini orada yapabilirsiniz). Harmanlanmış malzemeyi küçük toplar halinde yoğurunuz. Kızgın yağda çevirerek kızartınız. Sıcak servis yapınız.
 
 Not:Kızartma işlemi esnasında özellikle hamsiyi çevirirken çok dikkat etmek gerekir, dağılabilir.
 
 ML® Hamsi Kuşu Videosu
 
 
 | 
| Hamsi Kuşu (Trabzon) | 
|  | ay ışığı Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 16.06.2016
 Mesajlar: 1738
 Şehir: Samsun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc146520 Gönderme Tarihi: 04.Kas.2019
 1,254 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.kulturportali.gov.tr
 
 200 gr hamsi (kılçıkları ayıklanmış)
 1 su bardağı mısır unu
 Yarım demet maydanoz
 2 baş taze soğan
 3 yumurta
 Bir tutam tuz
 
 Bir kapta yumurta, mısır unu ve tuz ile iyice karıştırılır. İçerisine ince kıyılmış maydanoz, soğan ve hamsi ilave edilir. Bir tavaya yağ konulur, hazırlanan, malzeme elde köfte şeklinde şekillendirilir ve ısıtılmış yağda kızartılır. Alt üst edilerek pişirilir. Arzu edilirse hamsi kuşlarının üzerine çırpılmış yumurta gezdirilerek pişirilir sıcakservis edilir.
 
 
  
 
 | 
| Hamsi Kuşu (Trabzon) | 
|  | şenel Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 07.10.2019
 Mesajlar: 30
 Şehir: Kocaeli
 | Kısa URL: https://ml.md/lc146242 Gönderme Tarihi: 12.Ekm.2019
 741 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Millî Eğitim Bakanlığı
 
 1 kg hamsi
 2-3 dal maydanoz
 2-3 diş sarımsak
 4 adet yumurta
 1 su bardağı mısır unu
 1 tatlı kaşığı tuz
 1 çay kaşığı pul biber
 1 çay kaşığı karabiber
 1/2 bağ yeşil soğan
 1 su bardağı sıvı yağ
 
 Hamsiler temizlenir. Kılçığı çıkarılır. 2-3 cm boyutlarında hamsi kesilir.
 Maydanoz , yeşil soğan ve sarımsaklar doğranır. Pul biber, karabiber , mısır unu ve tuz ilave edilir.
 Hazırlanan karışıma yumurta kırılarak karıştırılır.
 Tavaya bir bardak sıvı yağ konur. Yağın kızması beklenir. Kızgın yağ hazırlanmış olan malzeme kaşık kaşık bırakılarak kızartılır.
 Soğuk ve sıcak olarak servis edilir.
 
 
  
 
 | 
| Hamsi Kuşu (Trabzon) | 
|  | bayan lezzet Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 13.12.2018
 Mesajlar: 23
 Şehir: Isparta
 | Kısa URL: https://ml.md/lc139082 Gönderme Tarihi: 14.Arl.2018
 616 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Dr. Mustafa Duman
 
 Ayıklanmış, kılçığı çıkarılmış hamsiler ikişer ikişer yumurtalı mısır ununa bulanıp tavada kızartılır. Hamsi kuşu sıcak yenir.
 
 
 | 
| Hamsi Kuşu (Trabzon) | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc153936 Gönderme Tarihi: 05.Kas.2020
 361 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://karadeniz.gov.tr
 
 Kılçıkları temizlenen hamsiler tuzları çıksın diye bir süre suda bekletilir. Hamsiler daha sonra mısır ununda soğan ve maydanozla birlikte yoğrulur. Yoğrulan hamur küçük toplar halinde dilimlenip tavaya dizilir. Kızgın yağda pişirildikten sonra sıcakken servis edilir.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |