|
Hamsili Köfte |
|
hünerli kız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.11.2012
Mesajlar: 85 Şehir: Artvin |
Kısa URL: https://ml.md/lc103415
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2014
2,288 defa indirildi / yazdırıldı
|
Anadolujet Magazin
500 g haşlanmış ve suyu süzülüp ezilmiş hamsi
2 dilim ıslatılıp suyu iyice sıkılmış bayat ekmek
1 kuru soğan (rendelenmiş ve suyu süzülmüş)
1 çorba kaşığı kıyılmış ceviz içi
1 tatlı kaşığı kişniş kurusu, yeterince tuz ve karabiber, kızartmak için yeterince sıvıyağ
3 çorba kaşığı galeta unu, servis için kıvırcık yaprakları
Hamsi, rendelenmiş soğan, kişniş, dövülmüş ceviz içi, ıslatılmış ve suyu sıkılmış ekmek içi, tuz ve karabiberi derin bir kâsede iyice yoğurup üzerini kapatın ve buzdolabında 1-2 saat dinlendirin.
Sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp köfteler hazırlayın. Daha sonra bunları galeta ununa bulayıp kızgın yağda arkalı önlü kızartın. Servis yaparken kıvırcık yapraklarına koyup limon ve domatesle süsleyin.
Not: İsterseniz yağladığınız tepsiye yayarak fırında da pişirebilirsiniz.
|
Hamsi Köftesi |
|
gök türk
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.01.2018
Mesajlar: 32 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc131592
Gönderme Tarihi: 31.Oca.2018
1,420 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo hamsi
2 dilim bayat ekmek
1 tatlı kaşığı sumak
2 adet yumurta
5 yemek kaşığı mısır unu
2 adet kuru soğan
Bir tutam maydanoz
Tuz
1 çay kaşığı Karabiber
1 yemek kaşığı pul biber
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Hamsileri yıkayıp ayıklayın. Sonrasında yıkadığınız hamsileri doğrayın. Bu sırada ekmeğin içini çıkarıp ıslayın. Islanan ekmek içini bir kaba alıp üzerine doğradığınız hamsilerifsumağı,mısır ununu ekleyip karıştırın. Bu sırada maydonozu doğrayıp, soğanı rendeleyin. Sonrasında maydonozları, soğanı, baharatlarını ve tuzunu da hamsilere ekleyip yoğurun. Son olarak ayrı bir kabta yumurtaları da çırpıp köFteye ekleyerek yoğurun. Yoğurduğunuz köFtelerden ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle düzleyin. Sonrasında bir tavaya koyarak kızartın.
|
Hamsi Balığı Köftesi |
|
not defteri
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.04.2018
Mesajlar: 38 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc133391
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2018
1,433 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo iri hamsi balığı
1 adet soğan
2 adet domates
Yarım demet maydanoz
Karabiber
1 su bardağı un
Tuz
3 adet yumurta
1 paket margarin
Bir kap içinde soğan domates maydanoz karıştırılır.Yıkanıp kafası kopmuş kılçığı çıkarılmış balıklara tuz ve karabiber serpiştirilir. Avuç içine 3 balık alınıp derileri içe gelecek şekilde açın.Hazırlanan malzeme içine konup sonrada üzerine 3 balık kapatın. Una bulayıp kuyruk kısımlarını bastırıp toparlayın. Tavada yağı kızdırıp una bulanmış balıkları yumurtaya batırıp tavaya alın. Kızartıp servis edin.
|
Hamsi Köftesi |
|
kandilli
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.03.2019
Mesajlar: 23 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc141067
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2019
653 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram hamsi
1 orta boy soğan
1 yumurta
Maydanoz
2,5-3 su bardağı mısır unu
Tuz
Pul biber
Karabiber
Öncelikle kılçıklarını ayırdığınız hamsileri iyice yıkayın. Ardından bir bıçak yardımı ile ince ince kıyıp, kıyma haline getirin. Üzerine soğanı rendeleyip ekleyin, yumurtayı da kırıp biraz karıştırın. Yavaşça unu ekleyip yoğurmaya başlayın. Ardından bir avuç kadar maydanozu ince ince kıyıp ekleyin. Tuz, karabiber, pul biber ve dilediğiniz baharatlarla tatlandırın. Daha yoğun kıvamlı bir köfte isterseniz, bayat ekmek içi ya da galeta unu da ekleyebilirsiniz.
Hazırlamış olduğunuz köfte karışımını, tıpkı normal köfte gibi yuvarlayıp üzerine bastırarak şekil verin. Ardından kızgın yağda, iki tarafı da pişene kadar kızartın.
|
Hamsi Köftesi |
|
kalamarustası
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 42 Şehir: Seferihisar |
Kısa URL: https://ml.md/lc154206
Gönderme Tarihi: 17.Kas.2020
402 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram hamsi
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta
5-6 dal maydanoz
3 su bardağı mısır unu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Kızartmak için:
1 su bardağı ayçiçeği yağı
Hamsileri temizleyin, kılçıklarını ayıklayın ve bol suyla yıkayın.
Kılçığı ayıklanmış hamsileri ince ince doğrayın ve derince bir kaba alın.
Üstüne kuru soğanı rendeleyin.
Maydanozları ince doğrayıp balıklara ekleyin.
Diğer malzemeleri de ilave ettikten sonra iyice yoğurun.
Hazırladığınız karışımdan parçalar koparın ve elinizle şekillendirin.
Bir kızartma tavasında iyice kızdırdığınız ayçiçeği yağında, köfteleri her iki tarafı kızarana dek kızartın.
Roka ve limon dilimleri ile servis edebilirsiniz.
|
Hamsi Köftesi |
|
gülcü
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.01.2021
Mesajlar: 33 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc155448
Gönderme Tarihi: 14.Oca.2021
409 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg hamsi
3 orta dilim bayat ekmek
1 su bardağı Mısır unu
1 adet yumurta
Tuz
Karabiber
Yenibahar
Yarım demet maydanoz
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Balıkların kılçığını çıkarıp, yıkayın. İnce ince kıyın. Ekmeğin kabuğunu çıkartıp iyice ufalayarak hamsiye katın. Mısır ununun yarısını, yumurtayı, tuzu, baharatı koyun. Maydanozu ayıklayıp, ince nce kıyın. Karışıma ekleyin. Bütün malzemeyi iyice yoğurun, yumurta büyüklüğünde parçalara ayırıp elle şekil vererek yassı köfteler yapın. Teflon tavada yağı kızdırın, köfteleri geri kalan una bulayarak kızartın.
|
Hamsi Köfte |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc167914
Gönderme Tarihi: 14.Ekm.2022
273 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://esenler.bel.tr/
1 adet bayat ekmek
500 gram kılçıksız hamsi
1 bağ taze soğan
1/2 demet maydanoz
1 çay bardağı mısır unu
1 yaprak pazı
2 yaprak kara lahana
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 adet pırasa
1 çay kaşığı karabiber, kırmızıbiber
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet domates, kırmızı soğan, sivri biber (süs için)
1 tatlı kaşığı tuz
Bayat ekmeği rondodan geçirin. Hamsiyi blenderdan çekerek karıştırma kabına dökün. Ekmek ufağını, ince doğranmış taze soğanı, maydanozu, kara lahanayı, pırasayı karıştırma kabına aktarın. Karabiberi, kırmızı biberi ve tuzu ekleyerek yoğurun. Yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp avucunun içinde ezerek köfte yapın. Kızgın sıvı yağda kızartın. Kırmızı soğanı, domatesi, sivri biberi süslü kesip servis tabağına ekleyin. Servis yapın.
|
|