| 
 
 
 | 
Hamsili Köfte | 
  | 
hünerli kız 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.11.2012 
Mesajlar: 85 Şehir: Artvin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc103415 
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2014 
2,419 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Anadolujet Magazin
 
 
500 g haşlanmış ve suyu süzülüp ezilmiş hamsi
 
2 dilim ıslatılıp suyu iyice sıkılmış bayat ekmek
 
1 kuru soğan (rendelenmiş ve suyu süzülmüş)
 
1 çorba kaşığı kıyılmış ceviz içi
 
1 tatlı kaşığı kişniş kurusu, yeterince tuz ve karabiber, kızartmak için yeterince sıvıyağ
 
3 çorba kaşığı galeta unu, servis için kıvırcık yaprakları
 
 
Hamsi, rendelenmiş soğan, kişniş, dövülmüş ceviz içi, ıslatılmış ve suyu sıkılmış ekmek içi, tuz ve karabiberi derin bir kâsede iyice yoğurup üzerini kapatın ve buzdolabında 1-2 saat dinlendirin.
 
Sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp köfteler hazırlayın. Daha sonra bunları galeta ununa bulayıp kızgın yağda arkalı önlü kızartın. Servis yaparken kıvırcık yapraklarına koyup limon ve domatesle süsleyin.
 
 
Not: İsterseniz yağladığınız tepsiye yayarak fırında da pişirebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Hamsi Köftesi | 
  | 
gök türk 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.01.2018 
Mesajlar: 32 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc131592 
Gönderme Tarihi: 31.Oca.2018 
1,564 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo hamsi
 
2 dilim bayat ekmek
 
1 tatlı kaşığı sumak
 
2 adet yumurta
 
5 yemek kaşığı mısır unu
 
2 adet kuru soğan
 
Bir tutam maydanoz
 
Tuz
 
1 çay kaşığı Karabiber
 
1 yemek kaşığı pul biber
 
3 yemek kaşığı sıvı yağ
 
 
Hamsileri yıkayıp ayıklayın. Sonrasında yıkadığınız hamsileri doğrayın. Bu sırada ekmeğin içini çıkarıp ıslayın. Islanan ekmek içini bir kaba alıp üzerine doğradığınız hamsilerifsumağı,mısır ununu ekleyip karıştırın. Bu sırada maydonozu doğrayıp, soğanı rendeleyin. Sonrasında maydonozları, soğanı, baharatlarını ve tuzunu da hamsilere ekleyip yoğurun. Son olarak ayrı bir kabta yumurtaları da çırpıp köFteye ekleyerek yoğurun. Yoğurduğunuz köFtelerden ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle düzleyin. Sonrasında bir tavaya koyarak kızartın.
 
 
 
  
 | 
Hamsi Balığı Köftesi | 
  | 
not defteri 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.04.2018 
Mesajlar: 38 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc133391 
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2018 
1,556 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo iri hamsi balığı
 
1 adet soğan
 
2 adet domates
 
Yarım demet maydanoz
 
Karabiber
 
1 su bardağı un
 
Tuz
 
3 adet yumurta
 
1 paket margarin
 
 
Bir kap içinde soğan domates maydanoz karıştırılır.Yıkanıp kafası kopmuş kılçığı çıkarılmış balıklara tuz ve karabiber serpiştirilir. Avuç içine 3 balık alınıp derileri içe gelecek şekilde açın.Hazırlanan malzeme içine konup sonrada üzerine 3 balık kapatın. Una bulayıp kuyruk kısımlarını bastırıp toparlayın. Tavada yağı kızdırıp una bulanmış balıkları yumurtaya batırıp tavaya alın. Kızartıp servis edin.
 
 
 
  
 | 
Hamsi Köftesi | 
  | 
kandilli 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.03.2019 
Mesajlar: 23 Şehir: Mardin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc141067 
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2019 
765 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram hamsi
 
1 orta boy soğan
 
1 yumurta
 
Maydanoz
 
2,5-3 su bardağı mısır unu
 
Tuz
 
Pul biber
 
Karabiber
 
 
Öncelikle kılçıklarını ayırdığınız hamsileri iyice yıkayın. Ardından bir bıçak yardımı ile ince ince kıyıp, kıyma haline getirin. Üzerine soğanı rendeleyip ekleyin, yumurtayı da kırıp biraz karıştırın. Yavaşça unu ekleyip yoğurmaya başlayın. Ardından bir avuç kadar maydanozu ince ince kıyıp ekleyin. Tuz, karabiber, pul biber ve dilediğiniz baharatlarla tatlandırın. Daha yoğun kıvamlı bir köfte isterseniz, bayat ekmek içi ya da galeta unu da ekleyebilirsiniz.
 
Hazırlamış olduğunuz köfte karışımını, tıpkı normal köfte gibi yuvarlayıp üzerine bastırarak şekil verin. Ardından kızgın yağda, iki tarafı da pişene kadar kızartın.
 
 
 
  
 | 
Hamsi Köftesi | 
  | 
kalamarustası 
Yamak 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 7 Şehir: Seferihisar | 
Kısa URL: https://ml.md/lc154206 
Gönderme Tarihi: 17.Kas.2020 
521 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram hamsi
 
1 adet kuru soğan
 
1 adet yumurta
 
5-6 dal maydanoz
 
3 su bardağı mısır unu
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
Kızartmak için:
 
1 su bardağı ayçiçeği yağı
 
 
Hamsileri temizleyin, kılçıklarını ayıklayın ve bol suyla yıkayın.
 
Kılçığı ayıklanmış hamsileri ince ince doğrayın ve derince bir kaba alın.
 
Üstüne kuru soğanı rendeleyin.
 
Maydanozları ince doğrayıp balıklara ekleyin.
 
Diğer malzemeleri de ilave ettikten sonra iyice yoğurun.
 
Hazırladığınız karışımdan parçalar koparın ve elinizle şekillendirin.
 
Bir kızartma tavasında iyice kızdırdığınız ayçiçeği yağında, köfteleri her iki tarafı kızarana dek kızartın.
 
Roka ve limon dilimleri ile servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Hamsi Köftesi | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc155448 
Gönderme Tarihi: 14.Oca.2021 
525 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg hamsi
 
3 orta dilim bayat ekmek
 
1 su bardağı Mısır unu
 
1 adet yumurta
 
Tuz
 
Karabiber
 
Yenibahar
 
Yarım demet maydanoz
 
2 yemek kaşığı sıvıyağ
 
 
Balıkların kılçığını çıkarıp, yıkayın. İnce ince kıyın. Ekmeğin kabuğunu çıkartıp iyice ufalayarak hamsiye katın. Mısır ununun yarısını, yumurtayı, tuzu, baharatı koyun. Maydanozu ayıklayıp, ince nce kıyın. Karışıma ekleyin. Bütün malzemeyi iyice yoğurun, yumurta büyüklüğünde parçalara ayırıp elle şekil vererek yassı köfteler yapın. Teflon tavada yağı kızdırın, köfteleri geri kalan una bulayarak kızartın.
 
 
 
  
 | 
Hamsi Köfte | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc167914 
Gönderme Tarihi: 14.Ekm.2022 
409 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://esenler.bel.tr/
 
 
1 adet bayat ekmek
 
500 gram kılçıksız hamsi
 
1 bağ taze soğan
 
1/2 demet maydanoz
 
1 çay bardağı mısır unu
 
1 yaprak pazı
 
2 yaprak kara lahana
 
1/2 çay bardağı sıvı yağ
 
1 adet pırasa
 
1 çay kaşığı karabiber, kırmızıbiber
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
1 adet domates, kırmızı soğan, sivri biber (süs için)
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Bayat ekmeği rondodan geçirin. Hamsiyi blenderdan çekerek karıştırma kabına dökün. Ekmek ufağını, ince doğranmış taze soğanı, maydanozu, kara lahanayı, pırasayı karıştırma kabına aktarın. Karabiberi, kırmızı biberi ve tuzu ekleyerek yoğurun. Yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp avucunun içinde ezerek köfte yapın. Kızgın sıvı yağda kızartın. Kırmızı soğanı, domatesi, sivri biberi süslü kesip servis tabağına ekleyin. Servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Hamsi Köftesi | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182998 
Gönderme Tarihi: 12.May.2025 
81 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 gram hamsi
 
4 su bardağı su
 
150 gram rendelenmiş kaşar peyniri
 
1 adet rendelenmiş soğan
 
Yarım demet maydanoz
 
Yarım demet dereotu
 
Tuz, kimyon, karabiber
 
Bulamak için:
 
Galeta unu
 
Kızartmak için:
 
Sıvıyağ
 
 
Ayıklayıp kılçıklarını çıkardığınız hamsiyi haşlayın.
 
Süzdükten sonra bir çatalla ezin.
 
İçine rendelenmiş kaşar peyniri, soğan, ince kıyılmış maydanoz, dereotu, tuz, kimyon ve karabiber ilave edip yoğurun.
 
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun ortasında yuvarlayıp uzun köfteler hazırlayın.
 
Köfteleri galeta ununa bulayın ve kızgın sıvıyağda kızartın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |