| 
 
 
 | 
Hamsi Kayganası | 
  | 
azragiray 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 06.10.2007 
Mesajlar: 17 Şehir: Mamak/Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc18285 
Gönderme Tarihi: 06.Ekm.2007 
3,167 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 gr hamsi
 
3 yumurta
 
2-3 taze soğan
 
Yarım demet maydanoz
 
Yarım demet taze nane
 
2 çorba kaşığı mısır unu
 
3 çorba kaşığı sıvıyağ
 
Tuz
 
 
Hamsilerin kılçıklarını ayıklayıp bol suyla yıkayın ve süzün. Yumurtaları çukur bir kaba kırın. Taze soğan, maydanoz ve naneyi temizleyip kıyın. Yumurtaların bulunduğu kaba yeşillikler, mısır unu, tuz ve hamsileri yumurtaya ekleyip iyice karıştırın.
 
Sıvıyağı tavaya alıp kızdırın. Karışımı tavaya döküp üzerine kaşıkla düzeltin. Kaygananın bir yüzü piştiğinde dikkatlice çevirip diğer tarafını da kızartın. Sıcak servis yapın.
  
 | 
Hamsi Kayganası | 
  | 
sait 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.05.2008 
Mesajlar: 66 Şehir: Çankırı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24028 
Gönderme Tarihi: 24.May.2008 
3,024 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gr hamsi
 
1 adet pırasa
 
10-12 dal maydanoz
 
3 adet yumurta
 
1 çay bardağı mısır unu
 
Tuz
 
Kızartmak için:
 
Sıvı yağ
 
 
Hamsilerin başı ve kılçıkları ayıklanır, yıkanır. çukur bir kabın içinde yumurta çırpılır. Üzerine ince kıyılmış pırasa, maydanoz, tuz, mısır unu ve hamsi eklenir, karıştırılır. Tavaya az yağ konur, ısınınca karışımdan kaşıkla tavaya dökülür ve düzeltilir. Tava dolana kadar küme küme dökülür. Bir yüzü kızarınca dikkatlice çevrilir. Kayganalar kağıt havluya çıkarılır.
  
 | 
Hamsi Kayganası | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc181088 
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2025 
197 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr Hamsi
 
4-5 sap taze soğan
 
6-7 sap maydanoz
 
2 yeşil sivri biber
 
3 yumurta
 
Yarım fincan sıvı yağ
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Balıklar ayıklayıp orta kılçıkları çıkarılarak fileto haline getirin.
 
Yıkayıp süzgece alın. Diğer yandan taze soğan ve maydanozu ince ince doğrayın. Halka halka kesilmiş sivri biberlerle birlikte genişçe bir teflon tavada sıvı yağda soteleyin.
 
Daha sonra hamsi filetolarını da tavaya atıp, hafifçe 1-2 dakika kadar çevirin. Üzerine çırpılmış yumurtalar döküldükten sonra orta ateşte kayganayı kızartın.
 
Bir kapak yardımıyla ters yüz yapın ve her iki yüzünün de nar gibi kızarmasını sağlayın. Sıcak olarak servis ediniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |