|
Hamsi Diblesi (Giresun) |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145514
Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2019
488 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://kuzeydenlezzetler.com
1 kg hamsi
3 su bardağı pirinç
Yarım bardak su
1 bağ maydanoz
3 yaprak karalahana
5 adet soğan
Karabiber
Pul biber
Tereyağı
Hamsilerimizin kılçıklarını temizleyip, yıkıyoruz ve çok az suda haşlıyoruz. Soğanları, maydanozu ve karalahanayı ince ince doğrayıp tenceremize koyuyoruz. Üzerine pirinçlerimizi yıkayıp ekliyoruz. Biraz kavurduktan sonra hamsiyi karabiber, tuz, pulbiber ve suyu ekleyerek pişiriyoruz. Piştikten sonra küçük bir sos tenceresinde tereyağ eritip, hafif yanmaya başladığı zaman diblenin üzerine dökerek demlenmeye alıyoruz. Bir veya iki kez karıştırıp,hamsi diblemizi sıcak olarak servis ediyoruz.
|
Hamsi Diplemesi (Giresun) |
|
meridyen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.01.2010
Mesajlar: 44 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc46207
Gönderme Tarihi: 16.Oca.2010
3,047 defa indirildi / yazdırıldı
|
5-6 adet karalahana yaprağı
Yarım kg hamsi
1 su bardağı pirinç
1 adet iri kuru soğan
10-15 dal maydanoz
4 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Hamsilerin başı ve kılçığı çıkarılır.Maydanoz ve lahana ince doğranır, tuz ve karabiberle karıştırılır. Soğan ince doğranır ve yağda pembeleştirilir. Üzerine maydanozlu karışım ve pirinç katılır, az solana kadar çevrilir. Bir tencereye kavrulan karışımın yarısı yayılır. Üzerine açarak hamsiler dizilir. Kalan kavrulmuş karışım ve hamsiler aynı şekilde ikinci kat olarak dizilir. 2 su bardağı kadar su konur. Kapak kapatılır, orta ateşte yarım saat pişirilir.
|
Hamsi Diblesi (Giresun) |
|
Yörem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.11.2006
Mesajlar: 245 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc9148
Gönderme Tarihi: 30.Kas.2006
2,620 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg hamsi
Yarım demet kara lahana
1 su bardağı pirinç
Yarım demet maydanoz
2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
1 kahve fincanı sıvıyağ
2 soğan
1 kahve fincanı su
Tuz, karabiber, nane
1. Hamsileri temizleyip kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp süzgece alın. Lahanayı yıkayıp süzün ve çok ince şeritler halinde doğrayın. Pirinci yıkayıp süzgece alın. Soğanları soyup küp küp doğrayın.
2. Lahananın bir kısmını tencerenin dibine döşeyin. Pirinç, soğan ve hamsileri ekleyin. Üzerine kalan lahanayı yayın. Su ve sıvıyağ ekleyip kapağı kapalı olarak yüksek ateşte 10-12 dakika pişirin. Tuz serpip karıştırın ve ocağı kısın. Tereyağını kızdırıp üzerine gezdirin ve kısık ateşte 10 dakika demlendirin.
3. Maydanozu yıkayıp kıyın. Tuz, karabiber, nane ve maydanozu tencereye ekleyip karıştırın. Servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın.
|
|