| 
 | 
| Hamsi Çılıhta (Rize) | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc179052 Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2024
 298 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Yöremin Yemeği Annemin Emeği Projesi
 
 3 Adet Soğan
 250 Gr Pırasa
 1/2 Demet Maydanoz
 1/2 Demet Isırgan
 1/2 Demet Pazı
 1/2 Demet Nane (İsteğe Bağlı)
 250 Gr Hamsi
 3 Su Bardağı Mısır Unu
 1 Adet Yumurta
 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
 1 Tatlı Kaşığı Tuz
 1 Çay Kaşığı Karabiber
 1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
 Kızartmak İçin:
 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
 
 Sebzelerin hepsi önce ayıklanır ve yıkanır ardından ince ince doğranır.
 Soğanlar yemeklik doğranır Hamsiler ince olarak doğranır
 Doğranan malzemeler bir kaba alınır ve sıvı yağ, tuz, karabiber, pul biber, ve yumurta, mısır unu eklenir.
 Mücver kıvamında karışım hazırlanır yoğun olursa bir miktar su eklenebilir.
 Tavaya az yağ eklenip dilerseniz mücver gibi dilerseniz bütün olarak omlet gibi alt üst kızartarak pişirilir.
 Dilerseniz turşu kavurması veya karışık turşu ile servis edebilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| Hamsi Çiğirtası (Rize) | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc32329 Gönderme Tarihi: 26.Arl.2008
 4,637 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Rize İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 Bir bağ pazı
 bir bağ taze soğan veya buna denk yerli pırasa yaprağı
 iki bardak ince mısır unu veya buna denk buğday unu da olabilir
 bir tas tuzlu hamsi
 bir yumurta büyüklüğünde içyağı
 Kızartma için zeytinyağı yoksa tereyağı
 
 Hamsiler önceden suya konarak ayıklanır, kılçıklarından temizlenir, hamsi, un, kıyılmış pazı ile soğan içyağı ile karıştırılarak ekmek hamuru gibi hafifçe yoğrulur, tuzu kontrol edilir. Yumurta katılırsa daha iyi olur. Bir santim kalınlığında veya daha ince yayılarak tavada kızartılır.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |