| 
 | 
| Hamsi Buğulama | 
|  | dolu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 28.01.2014
 Mesajlar: 3325
 Şehir: Denizli
 | Kısa URL: https://ml.md/lc181147 Gönderme Tarihi: 06.Oca.2025
 103 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Denizli İl Tarım Müdürlüğü
 
 1 kg hamsi
 4 domates temizlenmiş kabukları soyulmuş
 2 adet çarliston biber temizlenmiş ince şerit doğranmış
 1 adet limon kabukları soyulmuş ve doğranmış
 Tuz
 Karabiber
 Yarım kahve fincanı zeytinyağı
 Orta boy kuru soğan piyaz doğranmış
 1 yemek kaşığı aydanoz temizlenmiş ve ince kıyılmış
 
 Soğanları bir kap içersinde koyup az tuz ve 1 bardak su ilave edip iyice ovunuz ve süzünüz.
 Fırın tepsisine (veya borcama) içerisine soğanları en altına koyunuz, üzerine çarliston biberi maydozu koyunuz, üzerine de hamsileri düzgün sıralayınız.
 En üstüne domates ve limonları koyup, bir tatlı kaşığı tuz ve bir su bardağı su koyup önceden ısıtılmış fırında 180 °C’de 13-15 dakika pişiriniz ve sıcak servis ediniz.
 
 
  
 
 | 
| Hamsi Buğulama | 
|  | gelişim Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 05.02.2020
 Mesajlar: 37
 Şehir: Bursa
 | Kısa URL: https://ml.md/lc148362 Gönderme Tarihi: 06.Şub.2020
 553 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 kilogram hamsi
 3 adet patates
 4 adet domates
 4 adet kuru soğan
 3-4 adet sivri biber
 1 yemek kaşığı salça
 2 adet limon
 Sıvı yağ
 Maydanoz
 Karabiber
 Tuz
 Defne yaprağı
 Zeytinyağı
 
 Hamsileri ayıklayın, yıkayın ve süzün.
 Süzdükten sonra hamsilere tuz ve baharatları ekleyip bekletin.
 Patates, soğan, ve 2 adet domatesin kabuğunu soyun ve biber halka şeklinde dilimleyin.
 Limon ve biberleri de halka şeklinde doğrayın.
 Maydanozları çok ince olmayacak şekilde kıyın.
 Fırın tepsinizi yağlayıp en alta sırasıyla patates ve soğanları yerleştirin.
 Üzerine karabiber ve tuz ilave edin.
 Ardından tepsiye balıkları dizin ve üzerine sırasıyla soğan, küp şeklinde doğranmış domatesleri, biberleri ve maydanozu ekleyin.
 Araya defne yaprakları da ilave edin ve üzerine halka şeklinde doğradığınız limonun yarısını yerleştirin.
 Malzemeler bitene kadar aynı işlemi devam ettirin.
 Bir kasede salçayı su ile açın ve tepsinizin üzerine gezdirin.
 En son sıvı yağda gezdirip tepsinizi fırına verin.
 Yemeğiniz hazır olunca sıcak servis edin.
 
 
  
 
 | 
| Hamsi Buğulama | 
|  | çiftci Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 23.07.2016
 Mesajlar: 24
 Şehir: Balıkesir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc118396 Gönderme Tarihi: 24.Tem.2016
 1,263 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 500 g hamsi
 1 adet domates
 2 demet taze soğan
 1/2 demet maydanoz
 1 adet limon
 1 kahve fincanı zeytinyağı
 Tuz
 Karabiber
 
 Hamsiler fileto haline getirildikten sonra yıkanır. Bir kabın içine yeterince tuz, karabiber, ince kıyılmış maydanoz ve taze soğan konur ve karıştırılır. İnce doğranmış domatesler bu karışımın üzerine yayılır. Hazırlanmış hamsiler kabın üzerine ilave edilir ve karıştırılır. Karışım 15 dakika oda sıcaklığında bekletilir ve yayvan bir tepsiye konur. Limon ince dilimler halinde kesilerek hamsilerin üzerine dizilir. Üzerine zeytinyağı gezdirilir ve kısık ateşte 15-20 dakika pişirilir.
 
 
 | 
| Hamsi Buğulama | 
|  | Dara'lı Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 14.05.2010
 Mesajlar: 20
 Şehir: Mardin
 | Kısa URL: https://ml.md/lc51630 Gönderme Tarihi: 14.May.2010
 2,729 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 6 kişilik
 1 kg hamsi
 300 gram mantar
 3 adet domates
 2 adet soğan
 3 adet defne yaprağı
 3 sap maydanoz
 300 gram patates
 200 gram havuç
 200 gram tereyağı
 1 adet limon
 Yeteri kadar su
 Tuz
 
 Hamsileri temizleyin. Tereyağını koyduğunuz tavaya hamsileri sıralayın. Mantarları, domatesleri küçük küçük doğrayın ve hamsilere ilave edin. Patates ve havuçları ayrı bir kapta haşlayın ve hamsilere ilave edin. Soğan, maydanoz, limon ve defne yaprağını karışıma katın. Bütün malzemeleri bir miktar su ilave ederek 10 dakika kaynatın. Üzerine limon sıkıp, servis tabağına alın.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |