| 
 
| 
 
 
 | 
 
Hamsi Böreği | 
 
  | 
Mehmet 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.07.2007 
Mesajlar: 58 Şehir: Karadeniz | 
Kısa URL: https://ml.md/lc73888 
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2012 
2,050 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1.5 kg hamsi
 
3 su bardağı pirinç
 
4 su bardağı zeytinyağı
 
2 demet maydanoz
 
3 baş soğan
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
1 çorba kaşığı şeker
 
1 Su bardağı kuş üzümü
 
Bir avuç mısır unu
 
Tuz
 
 
Hamsiler ayıklanıp yıkanır. Kılçıkları çıkarılır. Pirinç yumuşayıncaya kadar haşlanıp suyu süzülür. İncecik doğranmış soğan, maydanoz, karabiber, şeker, kuş üzümü, tuz ve yağın üçte biri ilâve edilip kanştınlır. Kalan yağın yarısı bir tepsiye konup kızdırılır. Una bulanan hamsiler tepsiye düzgünce dizilir. Üzerine pirinçli harç dökülüp güzelce yayılır. Kalan hamsiler una bulanıp yağda kızartılır ve tepsideki harcın üzerine dizilir. Kalan yağ da üzerine dökülür Tepsi hafif fırında yahut ateşte 25-30 dakika pişirilip, sıcak sıcak servis yapılır.
  
 | 
 
Hamsi Böreği | 
 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc96717 
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2014 
1,522 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
500 gram hamsi
 
Bir miktar un
 
1 çorba kaşığı sıvıyağ
 
2 adet yumurta
 
Birkaç sap maydanoz
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Hamsileri ayıklayıp, suyunu süzün. Una bulayın. Kuyrukları tavanın içine, başları tavanın dışına gelecek biçimde dizin. Üzerine 1 çorba kaşığı sıvıyağ gezdirin.
 
Bir tarafı kızarınca, bir kapakla çevirip diğer tarafını kızartın. 2 adet yumurtayı, ince kıyılmış birkaç dal maydanoz, tuz ve karabiber ile çırpın.
 
Balıkların üzerine döküp, sallayın. Yumurta katılaşana dek pişirin. Yeşil salata ile servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Hamsi Böreği Tarifleri Ahtapot Tarifleri
 | 
 
 
 
 |