2 Bardak su, 1 yumurta, tuz aldığı kadar un ile orta yumuşaklıkta hamur yoğrulur. 3 Bezeye ayrılır oklava ile ince açılır çay bardağı ile yuvarlak kesilir içine haşlanıp ezilmiş patates, karabiber, tuz karıştırılmış harç konur kapatılır. Hamurlar bitene dek bu işlem tekrarlanır bitince geniş bir tencereye su konur kaynayınca tuz konarak yapılan yarım yuvarlak şekiller kaynayan suya salınır 15 dakika pişirilir süzgeçe alınır tepsiye dökülür üstüne erimiş tereyağı gezdirilir sarımsaklı yoğurt dökülür.
Kısa URL: https://ml.md/lc107297
Gönderme Tarihi: 03.May.2015
3,463 defa indirildi / yazdırıldı
2 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı tuz
4 adet patates
2 adet kuru sogan
100 gram margarin
Yeterince pul biber
2 yemek kaşıgı salça
2 su bardağı yogurt
2 diş sarımsak
Öncelikle içi hazırlayalım.soğan, yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. içine ezilmiş patatesler eklenir. kavrulduktan sonra isteğe bağlı baharatlar ilave edilir. Daha sonra soğumaya bırakılır. Daha sonra hamur yoğrulur. sonra ince olmayan bir hamur açılır, çay bardağı ile yuvarlak şekiller verilerek kesilir. İçine yapılan iç malzemesi konulur. İsteğe göre şekil verilip kapatılır. Büyük bir tencerede tuzlu su kaynatılır. kaynayan suya patatesli hamurlar atılır ve haşlanır. servis tabağına alındıktan sonra üzerine, yapılan sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos dökülür. sonrada afiyetle yenilir.