| 
 
 
 | 
Hamburger Köftesi | 
  | 
bıdık45 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.12.2007 
Mesajlar: 30 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20045 
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2007 
15,178 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kg kıyma
 
1 adet kuru soğan
 
2 diş sarımsak
 
Yarım su bardağı galeta unu
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı hardal
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Kızartmak için:
 
3 çorba kaşığı sıvı yağ
 
 
Soğan rendelenir, sarımsak ezilir ve diğer malzemeler eklenir. 5 dakika yoğrulduktan sonra yarım saat dinlendirilir. Köfte harcından yarım portakal büyüklüğünde parçalar alınır, yuvarlanır ve yassılaştırılır. Teflon tavada iki yüzü kızartılır.
 
 
 ML® Hamburger Köftesi için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
Hamburger Köftesi | 
  | 
onur 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.06.2008 
Mesajlar: 20 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24603 
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2008 
2,882 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gr kıyma
 
1 çay bardağı galeta unu
 
1 küçük soğan
 
1 çay bardağı rende kaşar
 
1 tatlı kaşığı ketçap
 
Tuz
 
 
Soğan rendelenir, sıkılarak sadece suyu kullanılmak üzere kıymanın üzerine eklenir. Diğer malzemeler katılır. Yaklaşık 5 dakika yoğrulur. Yarım saat dinlendirildikten sonra yarım limon büyüklüğünde parçalar alınır. Hamburger ekmeğinin çapında olacak şekilde iki avuç arasında bastırarak yassılaştırılır. Izgarada pişirilir. Hamburger ekmeğinin içinde, arzu edilen diğer garnitürlerle servise sunulur.
 
 
 
 
Fotoğraf "OlurMuOlur" tarafından gönderildi. 09.05.2022
  
 | 
Hamburger Köftesi | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc146026 
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2019 
938 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 adet rendelenmiş soğan
 
1 su bardağı ufalanmış bayat ekmek
 
2 çay kaşığı hardal
 
2 çay kaşığı kırmızıbiber
 
2 çay kaşığı tuz
 
500 gram dana kıyma
 
Yarım demet maydanoz
 
Kızartmak için sıvı yağ
 
 
Bir kabın içinde kıymayı, tüm hamburger malzemesi ile birlikte yoğurun. Hazırladığınız kıymadan iri parçalar koparıp hamburger köftesi yapın ve az yağda kızartın. Köfteleri, hamburger ekmeklerinin içine birer tane yerleştirin. İsteğe göre ekmeklerin arasına kıvırcık, domates, soğan, turşu, hardal, mayonez ve ketçap koyup servis yapabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Hamburger Köftesi | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc156732 
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2021 
609 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 gr orta yağlı kıyma
 
1 orta boy soğan rendesi
 
2 diş sarımsak rendesi
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 yemek kaşığı pekmez
 
2 yemek kaşığı hardal
 
1 tutam karabiber
 
2/3 su bardağı galeta unu
 
 
Tüm malzemeleri karıştırıp, yoğurup köfte haline getirin ve üstünü streçleyip 2 saat dolapta bekletin.
 
Çıkardıktan sonra yanmaz tavada az yağda pişirin.
 
Bu ölçüden 4 köfte çıkıyor. 2 burger ekmeğine bölüştürün.
 
Ben burgerlerime kaşar peynir dilimleri ve sotelenmiş mantar ilave ettim.
 
Ve fırında hazırladığım baharatlı patates dilimleriyle servis ettim.
 
 
Not: Et döş kısmından ve kıyma makinesinden sadece 1 kez geçmiş olması gerekir. Karışımımızı çok fazla yoğurmamanız gerekir. Malzemelerin eşit olarak yayılmasına dikkat edin yeterli. Hamburger köftelerinizi pişirmek için döküm demir ızgara kullanırsanız daha lezzetli olur.
 
 
 
  
 | 
Hamburger Köftesi | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc164993 
Gönderme Tarihi: 22.May.2022 
425 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr/
 
 
500 gr. dana kıyma (Bir defa çektirilmiş ve döş kısmından)
 
2 tatlı kaşığı toz hardal
 
2 tatlı kaşığı pekmez
 
2.5 tatlı kaşığı galeta unu
 
2 tatlı kaşığı sirke
 
1 tatlı kaşığından az karabiber
 
Tuz
 
3 diş rendelenmiş sarımsak
 
 
Bütün malzemeyi bir kapta karıştırıyoruz, ancak fazla yoğurmuyoruz. Buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz. Hamburger köftesi şekli verip döküm ızgarada yüksek ateşte mühürleyerek pişiriyoruz.
 
 
Not: Cengizhan'nın oğlu Kubilay Han Moskova'yı fethettiğinde, Ruslar Moğollar'dan öğrendikleri bu yemeğe Tatar Bifteği adını vermişler. O zamanlar at etiyle yapılırmış. Ruslar'la ticaret yapan Almanlar 1600'lü yıllarda hamburger köftesini ülkelerine götürmüşler ve 1800'lü yıllarda ise Amerika'ya göç ederken hamburger kültürünü de yanlarına almışlardır. Birinci Dünya Savaşı sonrasında İngilizcedeki Almanca kelimeleri ayıklamak isteyen Amerikalılar hamburgerin ismini Salisbury Bifteği olarak değiştirmek istedilerse de başarılı olamamışlar ve hamburger, Hamburg usulü pişen köftenin, yuvarlak sandwich ekmeği arasındaki sunumuyla Hamburglulara ait olmaya devam etmiş.
 
 
 
  
 | 
Hamburger Köftesi | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc174186 
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2023 
257 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram kıyma
 
1 çay bardağı galeta unu
 
1 yumurta
 
1 soğan
 
2 diş sarımsak
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kimyon
 
 
Kıyma derin bir kap içerisine alınır. Kıymanın üzerine soğan ile sarımsak rendelenir ve galeta unu, yumurta, tuz ve baharatlar eklenip güzelce yoğrulur. Yoğrulan köfte harcından parçalar kopartılıp yuvarlak yassı şekil verilir ve şekillendirilen köfteler buzdolabına kaldırılarak yarım saat dinlendirilir.
 
Dinlendirilen köfteler daha sonra çok az yağ içerisinde arkalı önlü çevrilerek pişirilir. Soğuyan hamburger ekmekleri, bıçak yardımı ile enlemesine ortadan ikiye bölünür. Ekmeğin arasına marul, domates, turşu, köfte, arzuya bağlı olarak ketçap ve mayonez koyulur. Hazırlanan evde hamburger, patates kızartması eşliğinde servise sunulur.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |