Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Amasya Yemekleri > Haluçka (Samsun) (6 adet - 258,105 defa bakıldı)

Haluçka (Samsun)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Amasya Yemekleri
Artvin Yemekleri
Bartın Yemekleri
Bayburt Yemekleri
Bolu Yemekleri
Çorum Yemekleri
Düzce Yemekleri
Giresun Yemekleri
Gümüşhane Yemekleri
Karabük Yemekleri
Kastamonu Yemekleri
Ordu Yemekleri
Rize Yemekleri
Samsun Yemekleri
Sinop Yemekleri
Tokat Yemekleri
Trabzon Yemekleri
Zonguldak Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Halaşka (Samsun)

Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171
Şehir: Mamak
Kısa URL: https://ml.md/lc162243
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2022
276 defa indirildi / yazdırıldı




Samsun Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Buğday unu 1/2 Kg.
Yumurta 1 Adet
Tereyağı 1 Yemek kaşığı
Yoğurt 1 Su bardağı
Nane 1 Tatlı kaşığı
Sarımsak 3 Diş
Domates salçası 1 Yemek kaşığı
Tuz

Buğday unu, yumurta, tuz ve su ile karıştırılıp katica bir hamur yoğrulur. Dinlendirilir. Zuvalalara bölünerek yufka açılır. Önce şeritler halinde, sonra üçgen biçiminde kesilir. Kesilen hamur haşlanır. Süzülür. Servis tabağına alınır. Üzerine sarımsakyoğurt dökülür. En üstünde de kızgın tereyağında eritilmiş domates salçası gezdirilir. Nane serpilir.



Haluşka (Samsun)

labirent
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.12.2020
Mesajlar: 34
Şehir: Lüleburgaz
Kısa URL: https://ml.md/lc154708
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2020
324 defa indirildi / yazdırıldı




https://karadeniz.gov.tr

Bir miktar un, suyla yoğrularak hamur haline getirilir. Bu hamurdan nohut büyüklüğünde parçalar alınır. Bunlar baş ve işaret parmak arasında yuvarlanarak yassı hale getirilir. Tüm hamur bu şekilde tanelenir. Bu hamur parçacıkları tencerede pişirilmiş et suyunun içine atılır ve pişene kadar kaynatılır. Pişmiş etler bir kenarda parçalara ayrılarak tekrar tencerenin içerisine aktarılır. Tavada salça, acı biber ve tereyağından oluşan sosu hazırlanır. Yemeğin üzerine dökülerek yemek hazırlanmış olur. Haluşka parçaları kurutularak kış mevsimine saklanabileceği gibi anında yemek olarak da hazırlanabilir.

Not: Kavak ve Samsun'da da "küçük dikdörtgen şeklinde kesilen hamur, barbunya fasulye ve tavuk etiyle yapılan" ve içine acuk ekşisi katıldığında "ekşili çorba" denen bu yemek haluşka [halıçka] adlarıyla bilinip tüketilir. Bu adın kaynağı Slav dilleridir. Bir çeşit tatlı, peynir helvası olarak tanımlanan belmuş [belmiş], Bulgarca'da belmaz biçiminde kullanılmaktadır.


Haluçka (Samsun)

mavi geyik
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 31.07.2019
Mesajlar: 55
Şehir: Edirne
Kısa URL: https://ml.md/lc144665
Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2019
819 defa indirildi / yazdırıldı




1 bardak nohut
1 adet tavuk budu
Salça
Yağ
Tuz
Hamuru için:
5 bardak un
2 yumurta
2 tatlı kaşığı tuz
1 buçuk bardak su

Nohutları akşamdan ıslatın.
Unu, suyu, yumurtayı ve tuzu bir kapta karıştırın ve yoğurun.
Sert bir hamur elde edin ve oklavayla çok ince olmayacak şekilde açın.
Yufkayı kenarları yarım santimetre genişliğinde karelere bölün. Hamurları yapışmaması için unlayın.
Bir tencerede nohut ve tavuğu haşlayın. Tuzunu ilave edin.
Haşlanan tavuğu bir kenara alın.
Nohutlar piştiği zaman yaptığınız hamurları da tencerenin içine ekleyin ve tavuğu tencerenin içine didikleyin.
Bir tavada yağ, tuz ve salçayı hafif kavurun.
Sosu çorbaya ekleyip, karıştırın.
Sıcak servis edebilirsiniz.



Haluşka (Samsun)

markacı
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 02.08.2016
Mesajlar: 20
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc120274
Gönderme Tarihi: 14.Ekm.2016
2,176 defa indirildi / yazdırıldı




1 tabak haluska
1 tabak haslanmis nohut
1 tabak haslanmis et
1 kasik salca
1 adet sogan
4 kasik sıvı yağ
2 fiske tuz
2 kasik nane

Tavada sıvı yagda sogani kavur, salcayi ekle, nohutlari ekle karıstır. 1 litre su koy, kaynayinca eti ve haluskayi kat karistr. İndirmeye yakin yagda nane kizdir, ekle. Tuzunu katıp sıcak servis yap.


Haluçka (Samsun)

AyGölgesi
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc102013
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2014
2,762 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı un
1/2 su bardağı su
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
yarım demet maydanoz
3 su bardağı et veya tavuk suyu
1 tutam tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tutam karabiber

Un ile su birazda tuz bir kapta kek kıvamında karıştırılır bir kenarda bekletilir tencereye önce yağ koyulur ısınınca salçalar eklenir arzu edilirse domates sosuda koyulabilir et suyu veya tavuk suyu eklenip kaynamaya bırakılır, kaynama başlayınca bir kenarda beklettiğimiz hamurumuzdan tatlı kaşığı yardımı ile küçük parçalar halinde içine dökmeye başlayalım kaşığı boşken arada çorbaya batıralım hamurumuz bitince pişmeye bırakalım 15 dakika sonra altını kapatıp ince kıyılmış maydanoz ve karabiber serpelim.


Haluçka (Samsun)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc38886
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2009
7,966 defa indirildi / yazdırıldı




Katı şekilde yuğrulan hamur açılarak ince ince küçük dikdörtgen pirizması şeklinde kesilerek haşlanır. sudan alınır. Yine bir miktar hohut haşlanır. Haşlanan hamurun ve fasülyenin bir miktar suyunda hamur ve nohut pişirilir. Genellikle Vezirköprü ve Köylerimizde kaz kesilip pişirilirken haluçka çorbası kazın yağlı suyuyla pişirilir. Küçük parçalara ayrılmış tavuk eti veya kaz eti içine atılır. Baharat, biber, salça ayrı bir kapta kavrulur üzerine ilave edilerek haluçka çorbası servise hazır hale getirilir. Zaman zaman acuk veya kiren ekşise haluçka çorbasına ilave edilerekte servis yapılabilir.






Haluçka (Samsun) Tarifleri Amasya Yemekleri



(6 adet Haluçka (Samsun) 258,105 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort