| 
 | 
| Halaşka (Samsun) | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc162243 Gönderme Tarihi: 04.Oca.2022
 390 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Samsun Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 Buğday unu 1/2 Kg.
 Yumurta 1 Adet
 Tereyağı 1 Yemek kaşığı
 Yoğurt 1 Su bardağı
 Nane 1 Tatlı kaşığı
 Sarımsak 3 Diş
 Domates salçası 1 Yemek kaşığı
 Tuz
 
 Buğday unu, yumurta, tuz ve su ile karıştırılıp katica bir hamur yoğrulur. Dinlendirilir. Zuvalalara bölünerek yufka açılır. Önce şeritler halinde, sonra üçgen biçiminde kesilir. Kesilen hamur haşlanır. Süzülür. Servis tabağına alınır. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. En üstünde de kızgın tereyağında eritilmiş domates salçası gezdirilir. Nane serpilir.
 
 
  
 
 | 
| Haluşka (Samsun) | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc154708 Gönderme Tarihi: 11.Arl.2020
 430 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://karadeniz.gov.tr
 
 Bir miktar un, suyla yoğrularak hamur haline getirilir. Bu hamurdan nohut büyüklüğünde parçalar alınır. Bunlar baş ve işaret parmak arasında yuvarlanarak yassı hale getirilir. Tüm hamur bu şekilde tanelenir. Bu hamur parçacıkları tencerede pişirilmiş et suyunun içine atılır ve pişene kadar kaynatılır. Pişmiş etler bir kenarda parçalara ayrılarak tekrar tencerenin içerisine aktarılır. Tavada salça, acı biber ve tereyağından oluşan sosu hazırlanır. Yemeğin üzerine dökülerek yemek hazırlanmış olur. Haluşka parçaları kurutularak kış mevsimine saklanabileceği gibi anında yemek olarak da hazırlanabilir.
 
 Not: Kavak ve Samsun'da da "küçük dikdörtgen şeklinde kesilen hamur, barbunya fasulye ve tavuk etiyle yapılan" ve içine acuk ekşisi katıldığında "ekşili çorba" denen bu yemek haluşka [halıçka] adlarıyla bilinip tüketilir. Bu adın kaynağı Slav dilleridir. Bir çeşit tatlı, peynir helvası olarak tanımlanan belmuş [belmiş], Bulgarca'da belmaz biçiminde kullanılmaktadır.
 
 
 | 
| Haluçka (Samsun) | 
|  | mavi geyik Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 31.07.2019
 Mesajlar: 55
 Şehir: Edirne
 | Kısa URL: https://ml.md/lc144665 Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2019
 963 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 bardak nohut
 1 adet tavuk budu
 Salça
 Yağ
 Tuz
 Hamuru için:
 5 bardak un
 2 yumurta
 2 tatlı kaşığı tuz
 1 buçuk bardak su
 
 Nohutları akşamdan ıslatın.
 Unu, suyu, yumurtayı ve tuzu bir kapta karıştırın ve yoğurun.
 Sert bir hamur elde edin ve oklavayla çok ince olmayacak şekilde açın.
 Yufkayı kenarları yarım santimetre genişliğinde karelere bölün. Hamurları yapışmaması için unlayın.
 Bir tencerede nohut ve tavuğu haşlayın. Tuzunu ilave edin.
 Haşlanan tavuğu bir kenara alın.
 Nohutlar piştiği zaman yaptığınız hamurları da tencerenin içine ekleyin ve tavuğu tencerenin içine didikleyin.
 Bir tavada yağ, tuz ve salçayı hafif kavurun.
 Sosu çorbaya ekleyip, karıştırın.
 Sıcak servis edebilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| Haluşka (Samsun) | 
|  | markacı Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 02.08.2016
 Mesajlar: 20
 Şehir: Giresun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc120274 Gönderme Tarihi: 14.Ekm.2016
 2,315 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 tabak haluska
 1 tabak haslanmis nohut
 1 tabak haslanmis et
 1 kasik salca
 1 adet sogan
 4 kasik sıvı yağ
 2 fiske tuz
 2 kasik nane
 
 Tavada sıvı yagda sogani kavur, salcayi ekle, nohutlari ekle karıstır. 1 litre su koy, kaynayinca eti ve haluskayi kat karistr. İndirmeye yakin yagda nane kizdir, ekle. Tuzunu katıp sıcak servis yap.
 
 
 | 
| Haluçka (Samsun) | 
|  | AyGölgesi Super MOD
 
  
 Kayıt: 31.03.2006
 Mesajlar: 2719
 Şehir: Giresun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc102013 Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2014
 2,871 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 su bardağı un
 1/2 su bardağı su
 1 yemek kaşığı domates salçası
 1 yemek kaşığı biber salçası
 yarım demet maydanoz
 3 su bardağı et veya tavuk suyu
 1 tutam tuz
 Yarım çay bardağı sıvı yağ
 1 tutam karabiber
 
 Un ile su birazda tuz bir kapta kek kıvamında karıştırılır bir kenarda bekletilir tencereye önce yağ koyulur ısınınca salçalar eklenir arzu edilirse domates sosuda koyulabilir et suyu veya tavuk suyu eklenip kaynamaya bırakılır, kaynama başlayınca bir kenarda beklettiğimiz hamurumuzdan tatlı kaşığı yardımı ile küçük parçalar halinde içine dökmeye başlayalım kaşığı boşken arada çorbaya batıralım hamurumuz bitince pişmeye bırakalım 15 dakika sonra altını kapatıp ince kıyılmış maydanoz ve karabiber serpelim.
 
 
 | 
| Haluçka (Samsun) | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc38886 Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2009
 8,135 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Katı şekilde yuğrulan hamur açılarak ince ince küçük dikdörtgen pirizması şeklinde kesilerek haşlanır. sudan alınır. Yine bir miktar hohut haşlanır. Haşlanan hamurun ve fasülyenin bir miktar suyunda hamur ve nohut pişirilir. Genellikle Vezirköprü ve Köylerimizde kaz kesilip pişirilirken haluçka çorbası kazın yağlı suyuyla pişirilir. Küçük parçalara ayrılmış tavuk eti veya kaz eti içine atılır. Baharat, biber, salça ayrı bir kapta kavrulur üzerine ilave edilerek haluçka çorbası servise hazır hale getirilir. Zaman zaman acuk veya kiren ekşise haluçka çorbasına ilave edilerekte servis yapılabilir.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |