|
|
Halley Pasta |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc29106
Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2008
2,146 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme
- 1 paket sana yağı
- 2 adet yumurta
- 4 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı süt
- 1 paket kabartma tozu
- Kreması:
- 1 buçuk su bardağı şeker
- 1 adet yumurta beyazı
- 3 yemek kaşığı kakao
- 3 yemek kaşığı un
- Yarım litre süt
Hazırlanışı
Küçük bir tencerenin içerisinde unun kokusu çıkıncaya kadar kavurunuz.
Daha sonra içine şekeri, kakaoyu ve sütü ilave edip pişirdikten sonra soğumaya bırakınız.
Krema soğurken, derin bir kâsenin içine yumurtaları kırıp, oda sıcaklığında yumuşamış sana yağını, sütü, toz şekeri, un ve kabartma tozunu koyup, yoğurunuz.
Kıvamına gelen hamuru ikiye bölüp, merdane ile açtıktan sonra bir yuvarlak kalıp veya bardakla kesip, sıvı sana ile yağlanmış tepsiye diziniz.
Bisküvilerin yarısının üstünü bir fırça yardımı ile sıvı sana sürünüz.
Önceden 185 derece de ısıttığınız fırında bisküvilerin üzeri kızarana kadar pişiriniz.
Yumurta Akını küçük bir kâsede köpürtüp, soğumuş sosa karıştırarak katınız .
Pişip soğuyan bisküvilerin arasına önce kremadan koyup, bisküvileri üzerlerine kapatınız.
En son olarak kalan sosu bisküvilerin üzerine döküp, soğuk olarak servis ediniz.
|
Halley Pasta |
|
Antigone
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.05.2012
Mesajlar: 47 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc76473
Gönderme Tarihi: 05.Haz.2012
1,695 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 Su Bardağı un
1 Adet küçük lable paket
1 Yeterince hindistancevizi
2 Çay Bardağı süt
5 Yemek Kaşığı şeker
1 Adet yumurta
1 Paket vanilya
5 Adet yumurta
1 Yemek Kaşığı şeker
2 Su Bardağı şeker
6 Yemek Kaşığı kakao
2 Paket kabartma tozu
2 Çay Bardağı sıvı yağ
6 Yemek Kaşığı un
3 Su Bardağı süt
1,2 Litre süt
1 Yemek Kaşığı Sana Klasik
Kekini hazırlamakla başlıyoruz ilk önce.Yumurta ve şeker iyice çırpılır.Ardından süt, sıvıyağ ve vanilya ilave edilir. Ayrı bir kapta un ve kabartma tozu elenerek harmanlanır. Bu karışıma ilave edilir ve kaşıkla karışıtırılır. Fırın tepsisine yağlı kağıt sererek ve üzerine tamamenyayarak dökülür. 175 derecelik fırında pişirildikten sonra soğutulur ve bardak yardımıyla yuvarlak şekillerle kesilir. Sos malzemeleri karışıtırılır ve kekler bu karışıma bulanarak 2 saat kadar buzdolabında bekletilir. Krema için ocakta un, şeker, vanilya ve yumurta karışıtırılır. Sütü de ilave ettikten sonra muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Ocaktan aldıktan sonra içerisine lable peyniri de ilave edilir ve karıştırılır. dolapta soğumuş olarak bizi bekleyen kekleri ikiye bölüp arasına krema sürülür arzuya göre hindistancevizi dökülür.
|
|
Halley Pasta Tarifleri Sana Yemek Tarifleri
|
|