Kısa URL: https://ml.md/lc87657
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2013
3,409 defa indirildi / yazdırıldı
Melikgazi Belediyesi
250 gram yumuşamış margarin
2 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Alabildiği kadar un
Ara kreması:
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı
1 çay bardağı Hindistancevizi
Krema malzemesi tencerede karıştırılarak pişirilir.Soğumaya bırakılır.Daha sonra hamur malzemesi karıştırılır. Yavaş yavaş un eklenerek sert hamur elde edilir.merdane ile açılır. Su bardağı yardımı ile daireler kesilir. Yağsız tepsiye dizilerek 175 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirilir. Fırından çıkıp soğuyunca arasına krema sürülür. 2 parça bir birine kapatılır. Aradan taşan kremalı bölüm hindistancevizine batırılır
3 çorba kaşığı kakao
Yarım paket kabartma tozu
1 büyük çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta
Yarım su bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı süt
Alabildiği kadar un
Tüm malzemeleri karıştırıp, çok yumuşak olmayan kurabiye hamuru kıvamında yoğurun. İnce bir şekilde açtıktan sonra ister küçük ister büyük yuvarlak şekilde kesin. Ben bu işi çay tabağıyla yaptım. Fırında 185 derecede 10 dakika kadar pişirip soğumaya bırakın. İçine isterseniz hazır krema sürün. Ben muzlu krema kullandım çok yakıştı.