| 
 
 
 | 
Halka Çörek | 
  | 
berke81 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 29.05.2008 
Mesajlar: 15 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24163 
Gönderme Tarihi: 29.May.2008 
3,285 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler:
 
1 su bardağı erimiş tereyağı
 
1 su bardağı sıvıyağ
 
1 su bardağı ılık su
 
1 tatiı kaşığı mahlep
 
1 tatlı kaşığı şeker
 
1 tatlı kaşığı kuru maya yada yarım yaş maya
 
4 çay kaşığı tuz
 
1 çorba kaşığı şeker
 
Aldığı kadar un
 
1 adet yumurta (sarısı ve akı)
 
Çörek otu
 
Susam
 
 
1 su bardağı ılık suyun içine 1 tatlı kaşığı kuru mayayı ya da yaş mayayı ve 1 çorba kaşığı şekeri koyun, erimesini bekleyin. Daha sonra bütün malzemeleri karıştırın ve aldığı kadar unla kulak memesi kıvamında hamur yoğurun. 1 saat dolapta dinlendirin. Şekil verin, yumurta akına ya da sarısına bulayıp susamla ya da çörek otuyla süsleyin. Isıtılmış fırında 180 derecede pişirin.
  
 | 
HALKA ÇÖREĞİ | 
  | 
sarı tencere 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.10.2009 
Mesajlar: 20 Şehir: Erzincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc42481 
Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2009 
3,246 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemesi:
 
1 çay fincanı süt
 
10 gr. ekmek mayası
 
1/3 çay fincanı tereyağı
 
1 çay fincanı şeker
 
2 yumurta
 
1 çorba kaşığı tuz
 
un
 
 
Hazırlanışı:
 
Önce sütü kaynattıktan sonra ılınması için bırakın. Az ılık suda mayayı eriterek süte ilave edin ve tuzu da süte karıştırdıktan sonra sert bir hamur halini alıncaya kadar un ilave edin. Bu hamuru bir kap içine koyarak üzerine ıslak bir bez örtün ve bir gece dinlendirin. Ertesi gün yağı eriterek bu hamura ilave edin. Şekerle yumurtayı iyice çırptıktan sonra hamuru sertleştirmek için biraz daha un ilave edin ve iyice yoğurun. 2 saat daha beklemeye bırakın. Sonra hamuru bir santim inceliğinde hamur tahtasında açın. Yuvarlak bir kalıpla kesin. Sonra daha küçük bir yuvarlak kalıpla ortalarında birer delik açın. Bütün hamuru bu şekilde keserek halkaları hazırlayın. Bu yuvarlak halkaları unlayarak kabarması için bir saat kadar bırakın. Sonra arkalarını çevirerek ve tekrar unlayarak bir saat daha bıraktıktan sonra, çok sıcak yağda kızartın. Bir tarafı kızarınca diğer tarafını çevirin. Pembeleştikten sonra yağdan çıkarıp üzerine pudra şekeri serpin.
  
 | 
Halka Çörek | 
  | 
yaşar 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.09.2011 
Mesajlar: 32 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc68542 
Gönderme Tarihi: 30.Eyl.2011 
2,609 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 bardak un
 
2 yumurta
 
4 yumurta sarısı
 
1 bardak şeker
 
1 tatlı kaşığı kabartma tozu vanilya
 
2 kaşık tereyağı
 
1 çay bardağı çekilmiş badem
 
½ limon kabuğu
 
½ limon kabuğu
 
1çay kaşığı tuz
 
 
Unu eleyip ortasını açın boşluğa yumurtaları, yumurta sarılarını, şekeri, kabartma tozunu, tereyağını ve tuzu en sona da rendelenmiş limon kabuklarını katıp iyice yoğurun. Hazırladığınız hamuru 1 saat buzdolabında dinlendirin; ardında elinize parçalar alıp halka şekli vererek kuru tepsi üzerine dizin. Badem ile vanilyayı karıştırın, halkaların üzerine serin ve 160 derecede pişirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |