Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Amasya Yemekleri > Halışka (Mengen Bolu) (2 adet - 24,440 defa bakıldı)

Halışka (Mengen Bolu)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Amasya Yemekleri
Artvin Yemekleri
Bartın Yemekleri
Bayburt Yemekleri
Bolu Yemekleri
Çorum Yemekleri
Düzce Yemekleri
Giresun Yemekleri
Gümüşhane Yemekleri
Karabük Yemekleri
Kastamonu Yemekleri
Ordu Yemekleri
Rize Yemekleri
Samsun Yemekleri
Sinop Yemekleri
Tokat Yemekleri
Trabzon Yemekleri
Zonguldak Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Halışka (Mengen Bolu)

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc178375
Gönderme Tarihi: 27.May.2024
55 defa indirildi / yazdırıldı




Tilar Ekin Kum

Aldığı kadar un
Göz kararı kaz yağı
1 adet kaz ciğeri
1 adet yumurta
2-3 kaşık yoğurt
Aldığı kadar su
Tuz

Un, yumurta, yoğurt, tuz ve su ile yufka hamuru tutulur. Oklava ile rahat açılacak bir kıvamda olmalıdır.
Hamur, mantı hamuru gibi orta kalınlıkta açılır, işaret parmağı uzunluğunda ve 3 parmak genişliğinde iri parçalar halinde kesilir.
Kesilen hamur parçaları, kaynar tuzlu suda mantı gibi haşlanır.
Hamur piştikten sonra süzülerek bir tabağa veya kâseye alınır.
Diğer tarafta kuşbaşı doğranmış kaz ciğeri parçaları, kaz yağıyla kavrulur. Kenara alınır.
Yağda kavrulmuş ciğer parçacıkları, pişmiş yufka parçalarının üzerine dökülür.
Arzu edilirse ufak doğranmış kaz eti de konur ve sarımsakyoğurt ile servis edilir.


Halışka (Mengen Bolu)

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc105953
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2015
4,143 defa indirildi / yazdırıldı




Gazi Üniversitesi Türk Halkbilimi Araştırma ve Uygulama Merkezi

100 gram Buğday unu
1,5 kilo yoğurt
2 tane yumurta
Bir miktar tereyağı
İsteğe bağlı olarak ceviz veya keş
Birkaç diş sarımsak

Un, tuz ve yumurta suyla karıştırılarak hamur haline getirilir. Bu hamurdan 2 cm kalınlığında yufkalar açılır. Yufkalar, birer cm kalınlığında kareler şeklinde kesilir. Bir tencerenin yarısına kadar su doldurulur ve içerisine tuz eklenerek kaynatılır. Bu şekilde kesilen hamur isteğe göre kareler halinde veya muska şeklinde de katlanarak hazırlanabilir. Hamurlar ocakta kaynayan suya bırakılarak bir süre pişirilir. Servis tabağına alısıralar halinde bir kat ceviz/keş bir kat hamur dizilir. Sonra üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. Onun üzerine de kızdırılmış tere yağı dökülerek servis yapılır.

Not: Özünde yapılışı bu şekil "etli makarna" adı ile servise sunuluyor. Mengen'de özgünlüğünü koruyan bu içi boş mantı Bolu!da içi kıymalı olarak yapılan "etli makarna" adı ile anılır. Bolu merkezde özgünlüğünü kaybeder.
Ev hanımlarına özel toplantı günlerinde ve Mengen festivalinde yapılmaktadır. Temel besin maddelerinden oluşan bu yemek halk arasında "çene çerpan" olarak da bilinmektedir.
Bu yemek ilçelerde özgünlüğü korumakta ancak Bolu merkezde etli mantı/makarna adıyla mantıcılarda satışa sunulmaktadır.






Halışka (Mengen Bolu) Tarifleri Amasya Yemekleri



(2 adet Halışka (Mengen Bolu) 24,440 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort