|
|
Halep Köftesi |
|
letafet arbaş
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.05.2011
Mesajlar: 20 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc63936
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2011
5,702 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
Köftesi için:
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 adet yumurta akı
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 su bardağı soğuk su
Sosu için:
2 çorba kaşığı biber salçası
6 çorba kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı su
Tuz, karabiber, tarçın
Yarım demet maydanoz
Öncelikle köftesi için bulguru, irmiği, salçayı ve baharatları geniş bir tepsinin içine koyup, salçayı karışıma yedirin. İçine yumurtanın akını ve soğuk suyu azar azar ilave ederek yoğurmaya devam edin. Macun kıvamında olana kadar elinizle iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın, yuvarlayıp kaynayan tuzlu suyun içinde 10 dakika haşlayın.
Ayrı bir yerde sosunu hazırlayın. Salça, sıvı yağ, su ve baharatları 5 dakika pişirin ve üzerine haşlanmış köfteleri koyup bol kıyılmış maydanozla beraber servis yapın.
Fotoğraf "şehriban" tarafından gönderildi. 16.08.2014
|
Halep Köfte |
|
murat...murat...murat...
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.03.2013
Mesajlar: 53 Şehir: İskenderun |
Kısa URL: https://ml.md/lc102870
Gönderme Tarihi: 10.Kas.2014
2,493 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı ince bulgur
200 gram içli köfteli yağsız kıyma
1 su bardağı sıcak su
1 soğan
4 diş sarımsak
4 dal maydanoz
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber, kimyon, kırmızı pul biber
3 çorba kaşığı unu
1 yumurta
2 büyük rendelenmiş domates
Derin bir yoğurma kabının içine kıymayı, unu, yumurtayı, kıyılmış maydanozu, salçayı ve sarımsağı ekleyip yoğurmaya başlayın. Üzerine baharatları, rendelenmiş soğanı, bulguru ve sarımsakları ilave edip iyice yoğurun. Ara ara su ekleyip macun kıvamına getirin. Köfte harcını elinizle büyüklü küçüklü yuvarlayıp şekil verin. Buzdolabında 15 dakika kadar dinlendirin. Daha sonra kaynayan tuzlu suda 15 dakika pişirin. Servis tabağına domatesi zeytinyağında 5 dakika pişirip sos yapıp hazırlayın. Üzerine döküp maydanozla süsleyip ikram edin.
|
Halep Köftesi |
|
müno
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.12.2018
Mesajlar: 22 Şehir: Van |
Kısa URL: https://ml.md/lc139317
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2018
4,852 defa indirildi / yazdırıldı
|
Gözde Şarküteri
300 Bulgur
150 gr. İrmik
1 Çorba Kaşığı
Acı Biber Salçası
1 Çorba Kaşığı Tatlı Biber Salçası
1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
1 Tatlı Kaşığı Şeker
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Nane
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kimyon
2 Yumurta
SOS İÇİN;
1 Çorba Kaşığı Nar Ekşisi
1 Çorba Kaşığı Biber Salçası
1 Çay Kaşığı Nane
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
Bulguru ve irmiği karıştırın, sonra üzerine sıcak su dökün ve 10 dakika dinlenmeye bırakın.
Karabiber, kimyon, yumurta, şeker, tuz, nane ve salçalarla beraber bir kaba koyun ve mikser ile karıştırın.
Hamur haline gelen malzeme ufak ufak kesip yağlı bir tepsiye misket haline getirerek koyun.
Halep köfteleri hazır olan tuz ve zeytinyağı eklenmiş olan kaynamış suda haşlayın ve haşlandıktan sonra köfteleri soğuk suda süzün.
Hazırladığımız köfteleri sosu için hazır olan nar ekşisini, biber salçasını, naneyi, pul biberi ve zeytinyağını bir kaba alarak harmanlayın.
Tercihen servis yaparken üzerine ufak ufak doğranmış kırmızı biber, sarı biber ve taze soğan ile süsleyebilirsiniz.
|
|
Halep Köftesi Tarifleri Cezayir Yemekleri
|
|