Kısa URL: https://ml.md/lc117184
Gönderme Tarihi: 28.May.2016
3,130 defa indirildi / yazdırıldı
Kayseri Ticaret Odası
100 gr lor veya çömlek peyniri
300 gr Hakırdak
250 gr biber
200 gr yeşil soğan
Biber, yeşil soğan, tuz karıştırılır (isteğe bağlı olarak 2 adet yumurta da eklenebilir). Fırına vermeden hemen önce yumurta kırılır, ekmek hamurundan üstü kapalı olarak fırına verilir. Pembeleşene kadar mahalle fırınında pişirilir. Sacda da sac böreği gibi pişirilebilir. Sıcak servis edilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc148854
Gönderme Tarihi: 29.Şub.2020
359 defa indirildi / yazdırıldı
Kayseri Büyükşehir Belediyesi
1/2 demet maydanoz
4 adet sivri biber
2 adet soğan
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Kuyruk yağını küp küp doğrayın ve orta ateşte pembeleşinceye kadar kavurun.
Kuyruk yağı iyice eriyip hakırdakları çıkana kadar kavurmaya devam edin ve sonrasında süzün.
Süzdüğünüz hakırdaklar iri kalmışsa havanda dövün.
Hakırdaklara ince kıyılmış biber, soğan ve maydanozu ekleyin.
Tuz ve karabiber ilave ederek karıştırın.
Hazır olan hakırdaklı içi ister kapalı ister açık pide yaparak servis edin.
Not: Kayseri de pide içleri genelde evlerde hazırlanır ve çarşı fırınlarında pişirtilip evlere getirilir.