Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Bavaruaz Tarifleri > Hachee Parmentier (Fransa) (2 adet - 115,370 defa bakıldı)

Hachee Parmentier (Fransa)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Bavaruaz Tarifleri
Charlot Tarifleri
Cordon Bleu Tarifleri
Crem Brule Tarifleri
Gato Tarifleri
Volovan Tarifleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Hachee Parmentier (Fransa)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc5504
Gönderme Tarihi: 20.Haz.2006
3,015 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMELER
400 gr kıyma
150 gr kaşarpeyniri (rendelenmiş)
1 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı süt
3 soğan
7 patates

YAPILIŞ TARİFİ
Soğanı soyduktan sonra ince ince kıyın ve bir tencerede tereyağı ile
kavurun. Kıymayı ilave ettikten sonra 6 -10 dakika kadar kavurarak
pişirin. Tuz ve karabiberi ekleyip yemeği bir köşede bekletin.Diğer bir
yanda ise patatesleri soyduktan sonra yıkayıp yeteri kadar tuz ilave
ederek iyice pişene kadar 25 -30 dakika haşlayın. Hemen süzüp ezin ve iki
su bardağı sıcak süt ilave ederek patates püresi elde edin.
30 cm çapında bir fırın tepsisini yağladıktan sonra, içine pürenin yarısını
koyup eşit şekilde yayın. Ardından kıymalı içi düzgünce yayın ve üzerine
kalan püreyi koyun. En üste kaşar peyniri rendesi serpin. 200 derecede
ısıtılmış fırına vererek 15 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak
salata ile servis yapin


Hachi Parmentier

gözlük
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 13.06.2017
Mesajlar: 24
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc126042
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2017
4,950 defa indirildi / yazdırıldı




5 adet patates
500 gr kıyma
1 diş sarmısak
1 adet soğan
1 adet dolmalık biber
2 çorba kaşığı salça
2 kaşık yağ
Tuz
Kırmızı biber
Emmental peyneri

Patatesleri iki parçaya bölerek bir tencerede kaynatarak pişirin. Patatesler piştikten sonra, onları soyarak bir kaseye koyarak eziniz ve püre haline getiriniz. Daha sonra soğuması için buzdolabına koyunuz (Yaklaşık 10 dakika).
Soğanı, biberi, sarmısağı rendeleyiniz (mikserle yapmanızı tavsiye ederim.)
Tavaya yağı koyduktan sonra kıymayı ekleyiniz ve karıştırmaya başlayınız. Üzerine soğan biber ve sarmısak karışımını ilave ederek 2 çorba kaşığı salçayı da ilave ediniz ve kendi kendi zevkinize göre tuz ve kırmızı biberi ilave ediniz.
Karışım kavrulmuş hale geldikten sonra, 20 veya 25 cm’lik bir tepsi alınız, içine kavrulmuş kıymayı koyunuz. Üzerine ezilmiş patates püresini koyunuz (kıyma ile patatesin karışmaması lazım – Altta kıyma üstte patates) patates püresini koyduktan sonra üzerine emmental peynirini dökünüz.
200°C ısıtılmış fırına tepsiyi koyunuz ve üstteki peyniri eriyip kızarana kadar fırında tutunuz.







Hachee Parmentier (Fransa) Tarifleri Bavaruaz Tarifleri



(2 adet Hachee Parmentier (Fransa) 115,370 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort