Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Marmara Yemekleri > Güvem Suyu (Meriç Edirne) (2 adet - 14,003 defa bakıldı)

Güvem Suyu (Meriç Edirne)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Balıkesir Yemekleri
Bilecik Yemekleri
Bursa Yemekleri
Çanakkale Yemekleri
Edirne Yemekleri
İstanbul Yemekleri
Kırklareli Yemekleri
Kocaeli Yemekleri
Sakarya Yemekleri
Tekirdağ Yemekleri
Yalova Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Güvem Suyu (Meriç Edirne)

aziz komşum
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.04.2016
Mesajlar: 34
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc142320
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2019
612 defa indirildi / yazdırıldı




Avrupa Birliği
Bulgaristan - Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı


4 kg güvem eriği
12 bardak toz şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
12 lt su

Derin bir tencereye güvem erikleri konur ve limon suyu ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Güvem erikleri yumuşadığında ocaktan indirilip kevgirden geçirilir ve tekrar kaynamaya bırakılır. Kaynayan güvem eriği suyuna şeker ilave edilerek 35 dk daha kaynatılır. Sıcak iken kavanozlanarak serin ortamda saklanabilir.


Güvem Suyu (Meriç Edirne)

zekai
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 14.05.2018
Mesajlar: 55
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc136394
Gönderme Tarihi: 23.Ağu.2018
608 defa indirildi / yazdırıldı




Meriç Kaymakamlığı

Güvem 1 kg / 8 çorba kasesi
Toz şeker 720 gr / 4 su bardağı
Su 3000 ml / 15 su bardağı

Güvem, toz şeker ve su kaynatılır.
Kaynatılan güvemler kevgirden geçirilir ve suyu tüketilmek üzere kavanozlara doldurulur.
Serin bir yerde saklanmalıdır.

Not: Güvem Trakya’da kendiliğinden yetişen bir meyvedir. Güvem suyu tüketilirken suyu katılıp inceltilerek kullanılır.







Güvem Suyu (Meriç Edirne) Tarifleri Marmara Yemekleri



(2 adet Güvem Suyu (Meriç Edirne) 14,003 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort