| 
 
| 
 
 
 | 
 
Güveçte Pirzola | 
 
  | 
yansı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.03.2013 
Mesajlar: 74 Şehir: Rize | 
Kısa URL: https://ml.md/lc90052 
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2013 
2,327 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
8 kalem pirzola
 
3 orta boy soğan
 
3 defne yaprağı
 
12 sivribiber
 
1 kırmızıbiber
 
3 domates
 
1 patlıcan
 
3 diş sarımsak
 
Tuz, karabiber
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
 
Doğranmış soğanın ve sivri biberin bir kısmını defne yaprağıyla güveç kabına koyun. Üzerine irice doğranmış patlıcanı, domatesleri, soğanı, sarımsağı ve biberleri etlerle birlikte yerleştirin Çok az su ve yağını ekleyip 200 derecedeki fırında 45 dakika pişirin.
  
 | 
 
Güveçte Pirzola | 
 
  | 
cülide 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.08.2013 
Mesajlar: 31 Şehir: Sakarya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc91888 
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2013 
1,977 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 kilo pirzola
 
2 kuru soğan
 
2 çorba kaşığı sumak
 
2 domates
 
5 dal maydanoz
 
Limon, zeytinyağı
 
2 çorba kaşığı sirke
 
5 diş sarımsak
 
Kekik, karabiber, tuz
 
 
Bir miktar zeytinyağı, sirke, baharat ve ezilmiş sarımsak karışımıyla pirzolaları ovalayın, 20 dakika buzdolabında bekletin. Piyazlık doğradığınız soğana tuz serpip biraz ezin, üzerine sumak, limon suyu ve zeytinyağı ekleyin, maydanoz da çok yakışıyor. Pirzolaları ve soğanları güveç kabına domateslerle birlikte dizip üzerini yağlı kâğıtla kapatın. 200 derecedeki fırında 45 dakika kadar pişirin. Sıcak sıcak ikram edin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Güveçte Pirzola Tarifleri Et Yemekleri
 | 
 
 
 
 |