| 
 
 
 | 
Güveçte Pilav | 
  | 
damak çatlatan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.07.2012 
Mesajlar: 137 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc82642 
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2012 
2,466 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2,5 su bardağı pirinç
 
2 domates
 
3 çorba kaşığı dolma fıstığı
 
1 çorba kaşığı kuş üzümü
 
1 soğan
 
100 gram kuşbaşı et
 
1 havuç
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Tereyağını tencereye alıp eritin. Üzerine pirinçleri ekleyip rendelenmiş soğanla 5 dakika kadar kavurun. Rendelenmiş domatesleri küp doğranmış havucu ve sıcak suyu üzerine ekleyip kapağını kapatın ve 20 dakika pişirin. Diğer tarafta etleri çok küçük küpler halinde doğrayın, tereyağında 10 dakika kavurun.  İçine fıstıkla suda beklemiş kuş üzümlerini koyun ve pilavın içine ekleyip karıştırın. Bu karışımı güveç kaplarının içine paylaştırın. Fırında 10 dakika pişirin. Bu arada üzerine beşamel yapıp koyarsanız çok daha farklı bir lezzeti oluyor. Dinlendirin ve servis yapın.
  
 | 
Güveçte Pilav | 
  | 
akile 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.07.2013 
Mesajlar: 47 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc91000 
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2013 
1,899 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 Su bardağı baldo pirinç
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
1 Adet kesme şeker
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Çeyrek limon suyu
 
3 Bardak et, tavuk yada sade su
 
 
Pirinçleri yarım saat kaynar suda bekletelim. Kaynar suyu ilave edince kaşıkla iki kere karıştırıp bırakın.
 
Yarım sat sonra pirinç süzgecine alalım ve soğuk suyun altında nişastaları gidene kadar yıkayalım. Ama pirinçleri elle fazla oynamadan yıkayın parçalanıyorlar yoksa.
 
Pirinçler iyice süzüldükten sonra güveç tenceresini ocağın üstünde 10 dakika ısıtalım ve ardından tuz ve tereyağını ilave edelim.
 
Pirinçleri eriyen yapın içine atalım ve pirinçler birbirinden ayrılana kadar iyice kavuralım.
 
Kavrulan pirinçlere şekeri ve limonunu ilave edip üzerini bir parmak geçecek kadar suyunu verelim. Ben genelde ölçü kullanmıyorum . Bazen pirinçler farklı şekillerde su çekebiliyor. Artık bu sizin tecrübenize kalmış bir durum . Ama standart olarak ben bir parmak geçiriyorum. Bakarsınız suyunu çekince pirinçler hala diriyse çok az kaynar suyu orta kısmına bırakırsınız.Güvenç tenceresinin kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişmeye bırakın.
 
Suyunu çeken pilavınızı karıştırmadan 10 dakika bekletin. Daha sonra tahta geniş ağızlı bir kaşıkla alttan üste havalandırın ve 5 dakika daha dinlendirin. Servis etmeden önce son kere daha havalandırın.
  
 | 
Güveç Pilavı | 
  | 
sarnur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.08.2013 
Mesajlar: 30 Şehir: Sakarya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc91616 
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2013 
1,960 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
125 gr margarin
 
1 adet kurusoğan
 
1 adet havuç
 
6 adet mantar
 
1 yemek kaşığı biber salçası
 
1 adet kesme şeker
 
1 adet defne yaprağı
 
2 su bardağı su
 
1 çorba kaşığı kuş üzümü
 
1 çay bardağı bezelye
 
Yarım demet dereotu
 
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
 
Öncelikle 2 su bardağı pirinci ayıklayıp 1 saat tuzlu suda bekletin. Bol suyla yıkayın. 125 gram margarinle 1 adet incecik doğranmış soğanı kavurun, 1 adet rendelenmiş havuç, 6 adet küçük doğranmış mantar ilave edip sote yapın. 
 
1 çorba kaşığı salçayı karıştırın, 1 adet kesme şeker, 1 adet defne yaprağı, 2 su bardağı su koyun. Kaynayınca pirinci, 1 çorba kaşığı kuş üzümünü, 1 çay bardağı bezelyeyi ilave edin. 10 dakika pişirin. Ateşten alıp, yarım demet dereotunu karıştırın. 
 
Bir güveç kabına pilavı alın. Üzerine 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin.
  
 | 
Güveçte Pirinç Pilavı | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc114865 
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2016 
1,645 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 su bardağı pirinç
 
1 adet kuru soğan
 
2 adet havuç
 
1 su bardağı bezelye
 
2 çorba kaşığı kuş üzümü
 
2 adet defne yaprağı
 
2 adet domates
 
1 su bardağı et suyu
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
Tuz
 
Kaşar rendesi
 
 
Pirinci ve kuş üzümünü ayrı kablarda ılık suyla ıslatalım güveçte tereyağını eritip soğanı küp küp doğrayalım sonra kavuralım havucu rendeleyip soğana katalım ardından kuş üzümü ve bezelyeyi de katalım 2 adet defne yaprağını da ilave edelim kavurduktan sonra yıkanmış pirinci üzerine ekleyelim et suyu ile birlikte 2 bardak su ilave edelim en üstüne kaşar rendemizi ve domateslerimizi küp küp doğrayıp koyalım yeterince tuzunu koyup güvevcimizi folyo kağıdıyla kapatıp 250 dereceli fırında pişirelim 30 dk pişirelim servise hazır.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |