| 
 
| 
 
 
 | 
 
Güveçte Patlıcan | 
 
  | 
gündem 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2011 
Mesajlar: 31
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc66159 
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2011 
2,838 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 kilo patlıcan
 
300 gram kıyma
 
3 adet orta boy patates
 
2 kuru soğan
 
4 adet yeşilbiber
 
2 adet domates
 
2 yemek kaşığı sıvıyağ
 
1 yemek kaşığı karışık biber ve domates salçası
 
Tuz, karabiber, pulbiber
 
 
Patlıcanlar alacalı soyun, boydan 3'e enden 4 parçaya ayırın. Tuzlayıp 15-20 dakika bekletip acı suyunun çıkması sağlayın. Yıkayıp kurulayın. Sıvı yağda önce küp şeklinde kesilen patatesleri, arkadan patlıcanları kızartın. Kıymayı tencereye konup ateşte suyunu çektirin. Üzerine sıvıyağ koyup kavurun.
 
Sonra yemeklik doğranan soğanları da katıp iyice kavurun. 2 adet yeşilbiberi doğrayıp, 1 yemek kaşığı salça, bir adet domatesi de ilave edip, suyunu çekince de baharatları yemeğe serpin. 1 su bardağı sıcak suyla hepsi harmanlayıp, küçük güveçlere taksim edin. Üzerlerine domates ve biberleri dizip fırında kızarana kadar pişirin. Servise sıcak sunun.
  
 | 
 
Patlıcan Güveç | 
 
  | 
İ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.09.2014 
Mesajlar: 539 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc132141 
Gönderme Tarihi: 23.Şub.2018 
2,541 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
400 gr. Kuşbaşı et
 
3 adet iri patlıcan
 
4-5 domates
 
4 sivri biber
 
1 büyük kuru soğan
 
1 baş sarımsak
 
1 çay bardağı svı yağ
 
1 yemek kaşığı salça
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pul biber
 
 
Güvecin içine kuşbaşı etler konur, biraz su ekleyerek ateşe oturtulur.
 
Etler suyunu çekince yağ konur, bir süre kavrulur.
 
Etin üzerine sırasıyla doğranmış soğan, patlıcan, sarımsak, domates ve sivri biber eklenir.
 
Bir kase suda salça eritilit, tuz, karabiber ve pul biber ilave edilir. Hazırlanan sos güvece eklenir.
 
Güvecin kapağı kapatılır, orta ateşte pişmeye bırakılır.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Güveçte Patlıcan Tarifleri Sebze Yemekleri
 | 
 
 
 
 |