| 
 
| 
 
 
 | 
 
Güveçte Papaz Yahnisi | 
 
  | 
Gür Ali 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.11.2010 
Mesajlar: 30 Şehir: Çanakkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc57931 
Gönderme Tarihi: 30.Kas.2010 
3,427 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Cemre Cerit
 
 
1 kg kemikli dana eti (iri doğranmışı)
 
7 adet soğan (4 tanesi ince kıyılmış, 3 tanesi dilimlenmiş)
 
200 gr nohut (30 dk haşlanmış)
 
10 diş sarımsak (bütün)
 
150 gr tereyağı (dilerseniz hafiflik için. tereyağı yerine 75 gr zeytinyağı kullanabilirsiniz)
 
2 çorba kaşığı sirke
 
1,5 su bardağı su
 
Taze çekilmiş karabiber
 
Tuz
 
1 tatlı kaşığı pul biber
 
Hamuru:
 
1 su bardağı un
 
Su
 
 
Etleri yıkayıp, topirak tencerenin dibine dizin. Üzerine nohudu, ince doğranmış soğanları, sarımsakları ve baharatları ekleyin. Suyu ve sirkeyi ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
 
Bir kapta unu yeteri kadar su ile karıştırarak hamur yapın. Bu hamuru malzemelerini koyup kapağını kapattığımız tencerenin kapağının tencereye oturduğu kısmı kaplamak için kullanacağız. Böylece yemeğimiz pişerken hava almayacak. Üstelik nostaljik ve şık görüntüsüyle alüminyum folyodan daha etkileyici bir sunum kazanacak.
 
Artık ocakta çok kısık ateşte 1,5 saat pişirebilirsiniz. Ancak benim size önerim 180 -200 C'de fırında 1,5 saat pişirmeniz.
 
Diğer taraftan da tereyağını tavada eritin kızınca dilimlenmiş soğanları pembeleşene kadar kızartın. Yahniyi ateşten alın bir kaç dakika dinlendirin.
 
Şimdi ikram zamanı. Toprak tencereyi o haliyle sunuma çıkarıp hamuru konuklarınızın önünde kırmak tatlı bir gösteri havası yaratacaktır Hamuru kırdıktan sonra tencerenin kapağını açın. Bakır sahanlara servis yapıp kızarmış soğanları üzerine koyun.
 
 
 
  
 | 
 
Papaz Yahni | 
 
  | 
satı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.11.2011 
Mesajlar: 123 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc69753 
Gönderme Tarihi: 09.Kas.2011 
2,274 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
750 gr. kuşbaşı et
 
4 adet soğan
 
6 baş sarımsak
 
1 su bardağı nar sirkesi
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
1/2 çay bardağı et suyu
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pul biber
 
 
Bir güvecin dibine eti yerleştirin. Üzerine doğranmış soğan, nar sirkesi, tarçın, et suyu, karabiber ve pul biberi ekleyin, sarımsakları bütün olarak ilave edin. Güvecin kapağını kapatın ve çok kısık ateşte 1.5-2 saat pişirin. Üzerine nar taneleri serperek servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Güveçte Papaz Yahnisi Tarifleri Biftek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |