Kısa URL: https://ml.md/lc145959
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2019
570 defa indirildi / yazdırıldı
1 kilogram patates
1 adet sosis
2 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yarım su bardağı mısır
Yarım su bardağı kornişon turşu
Yarım su bardağı yeşil zeytin
Patatesleri haşlayın, soyun ve püre haline getirin. Sıcakken içine kaşar peynirinin yarısını ve tereyağının tamamını ekleyin. İyice yoğurun. Güvecin içine koyup ortasını biraz çukurlaştırın, içine küçük doğranmış sosisleri ve mısırları koyun. Üzerine kalan kaşar rendesini ekleyip fırına verin. Kaşarlar eriyince fırından çıkarıp üzerine turşu ve zeytinleri ekleyin. Mayonez ve ketçap ekleyerek servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc94064
Gönderme Tarihi: 27.Kas.2013
2,264 defa indirildi / yazdırıldı
4 adet patates
50 gram tulum peyniri
50 gram kaşar peynir rendesi
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz karabiber
1 domates
2 çorba kaşığı ketçap
1 çorba kaşığı hardal
1 çay bardağı süt
Küçük boy patatesleri küp küp doğrayıp yıkayın bir tencereye alın. Üzerine sütü döküp 10 dakika kaynatın. Patatesler çok pişmeden hemen tereyağını ekleyin. Daha sonra tulum peyniri ve doğranmış domates veya farklı bir malzemeyi üzerine ilave edip fırın kabına aktarın. Üzerine rendelenmiş peyniri serpin, 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirin.