|
|
Güveçte Karnabahar |
|
yakupcan
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.01.2016
Mesajlar: 25 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc114532
Gönderme Tarihi: 31.Oca.2016
1,760 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet karnabahar
2 adet soğan
300 gr kıyma
4 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı salça
1,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
3 su bardağı su
1 adet yumurta
Karnabaharları çiçeklerine ayırıp yıkayın bir güveçte su kaynatıp karnabaharları içine atın 5-10 dk. haşlayın, bir tabakta yumurtayı çırpın, haşlanan karnabaharların suyunu süzüp teker teker yumurtaya bulayın, yumurta yetmezse 1 tane daha kırın, tavaya kızartmak için yağ koyup karnabaharları kızartın, kızartıp bir tabağa alın, yumurtaya bulanan kısmın kızarması yeterli çok kızartılması gerekmiyor. Ayrı bir yerde güvece 3-4 yemek kaşığı margarin koyup soğanları soteleyin, kıymayı ekleyin, kıymayı karıştırarak kavurun ve pişirin salçayı ekleyin ve karıştırın tuz ve baharatlarını da ekleyip karıştırın, üzerine karnabaharları yerleştirin, karnabaharların üzerini kapatacak kadar su koyun, kaynayana kadar orta ateşte, kaynayınca kısık ateşte pişirin. Karnabaharlar yumuşayınca ocağı kapatın.
|
Güveçte Karnabahar |
|
muhakeme
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.11.2013
Mesajlar: 31 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc94071
Gönderme Tarihi: 27.Kas.2013
2,621 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 çorba kaşığı margarin
1 adet küçük boy karnabahar
4 adet taze soğan
1 çorba kaşığı salça
1 çay kaşığı pul biber
yarım demet maydanoz
1 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
Margarini eritip kıymayı içinde kavurun. Salça, pul biber, maydanoz, tuz ve ince kıyılmış taze soğanların beyaz kısımlarını kıymaya ekleyin. Hepsi birlikte birkaç dakika daha kavurup suyu ilave edin ve 10 dakika pişirin. Çiçeklerine ayırdığınız karnabaharı tuz ve sirkeli suda 10 dakika haşlayıp süzün. Bir güveç kabına kıymalı harcı dökün ve üzerine haşlanmış karnabaharları yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin.
|
|
Güveçte Karnabahar Tarifleri Bakla Tarifleri
|
|