Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Güveçte Etli Yaprak Dolması


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Acur Dolması Tarifleri
Ayva Dolması Tarifleri
Balık Dolması Tarifleri
Bıldırcın Dolması Tarifleri
Biber Dolması Tarifleri
Bulgurlu Dolma Tarifleri
Ciğer Dolması Tarifleri
Domates Dolması Tarifleri
Ekmek Dolması Tarifleri
Elma Dolması Tarifleri
Enginar Dolması Tarifleri
Etli Dolma Tarifleri
Fırında Dolma Tarifleri
Güveçte Dolma Tarifleri
Havuç Dolması Tarifleri
Hindi Dolması Tarifleri
Ispanak Sarması Tarifleri
Kabak Çiçeği Dolması Tarifleri
Kabak Dolması Tarifleri
Kaburga Dolması Tarifleri
Karışık Dolma Tarifleri
Kereviz Dolması Tarifleri
Kuru Dolma Tarifleri
Kuzu Dolması Tarifleri
Lahana Sarması Tarifleri
Mantar Dolması Tarifleri
Marul Sarması Tarifleri
Mumbar Dolması Tarifleri
Ördek Dolması Tarifleri
Pancar Sarması Tarifleri
Patates Dolması Tarifleri
Patlıcan Dolması Tarifleri
Pazı Sarması Tarifleri
Pırasa Dolması Tarifleri
Salatalık Dolması Tarifleri
Sebzeli Dolma Tarifleri
Soğan Dolması Tarifleri
Şalgam Dolması Tarifleri
Tavuk Dolması Tarifleri
Yaprak Sarması Tarifleri
Yumurta Dolması Tarifleri
Zeytinyağlı Dolma Tarifleri
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Güveçte Etli Yaprak Dolması

tombalak
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 11.07.2011
Mesajlar: 45
Şehir: Mersin
Kısa URL: https://ml.md/lc65683
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2011
2,270 defa indirildi / yazdırıldı




Elif Korkmazel

Yarım kilo orta yağlı kıyma
300 gram salamura asma yaprağı
2 çorba kaşığı pirinç
2 adet soğan
1 demet maydanoz
1 çorba kaşığı salça
Tuz ve karabiber
Üzeri için:
2 adet domates
1 çorba kaşığı tereyağı

Yaprakların tuzunu almak için limonlu kaynar suda bırakın ve saplarını çıkarın. Harcı için rendelenmiş soğanları, salçayı, ince doğranmışmaydanoz, pirinç ve kıymayı karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin. Yaprakları büyüklüklerine göre teker teker veya ortadan ikiye bölün. Kenarına harçtan koyup sarın ve küçük kare şekline getirin. Tüm yaprakları bu şekilde bitirin. Tencerenin dibine veya güvece kullanmadığınız yaprakları yerleştirin. Dolmaları üst üste tencereye sıralayın. Yeterince su ilave edin ve orta ateşte pişirin.

Not: İsteyenler dolma pişerken üstüne 1 çorba kaşığı yağ koyup, yarım limon suyunu gezdirebilirler. Ayrıca harcı da isteğe göre değiştirmek mümkündür. Kuru veya taze nane, dereotu gibi yeşillik ve baharatlar ilave edilebilir. En güzeli domatesi rendeleyip tereyağı ile karıştırıp güvecin üzerine döküp pişirmek.


Etli Sarma

napolitan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 31.10.2011
Mesajlar: 70
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc69850
Gönderme Tarihi: 13.Kas.2011
2,063 defa indirildi / yazdırıldı




300 gram salamura yaprak
200 gram dana kıyma
2 adet orta boy soğan
2 adet orta boy domates
2 çorba kaşığı pirinç
1 tatlı kaşığı salça
4 dal kıyılmış dereotu
4 dal kıyılmış maydanoz
Tuz, karabiber, nane
Güvecin altı için:
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet soğan
1 adet havuç
1 adet domates
Üzeri için:
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı un

Yapraklarınız tuzluysa sıcak suya batırıp çıkarın ve kenara alın. Kıymayı geniş bir kaba alıp üzerine rendelenmiş soğanı ekleyin. İnce kıyılmış domatesi ve kalan malzemeleri de ilave edip karıştırın. Düz bir zemine yaydığınız yaprakların içine, hazırladığınız harçtan koyup sarın. Bir tavaya 2 çorba kaşığı sıvıyağı koyup, ince kıydığınız soğan, havuç, domates ve tuzu ekleyerek sote edin.
Bu karışımı, dolmaları pişireceğiniz güvecin altına yayın. Üzerine dolmaları dizin. 1 çorba kaşığı salçayı suda açıp dolmaların üzerine gezdirin. Dolmaların üzerini geçecek kadar sıcak su ve tuz ekleyip ocağa oturtun. Kısık ateşte ve kapağı kapalı olarak 1 saat 15 dakika pişirin.
Yoğurt ve unu bir kaba alıp üzerine ayran kıvamına gelinceye kadar ılık su ekleyin. Karışımı dolmaların üzerine gezdirip kapağı kapalı olarak 1-2 dakika pişirin ve ocaktan alın. Sarmaları yoğurt eşliğinde servis edin.






Güveçte Etli Yaprak Dolması Tarifleri Acur Dolması Tarifleri



(2 adet Güveçte Etli Yaprak Dolması 110,014 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort