|
|
Güveçte Çipura |
|
ipek böceği
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.04.2018
Mesajlar: 24 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc133455
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2018
637 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet çipura
3 çorba kaşığı soğan suyu
2 adet defne yaprağı
2 çorba kaşığı sıvı yağı
2 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet havuç
2 çorba kaşığı krema
2 adet domates
4 diş sarmısak
2 adet patates
4-5 dal maydanoz
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Limon dilimleri
Balıkları temizleyip iyice yıkayalım. Orta kısımlarına bıçakla uzunlamasına çentik atalım.
Soğan suyu, sıvıyağ, tuz ve defne yaprağı ile bir kapta marine edelim.
Havuç, domates ve soğanı küp şeklinde doğrayalım. Tereyağını bir tavada eritelim.
Havuç ve sarmısakları pembeleşene kadar kavuralım. Soğanı ekleyip kavurmaya devam edelim. Soğanlar renk değiştirmeye başladığında domatesleri ekleyelim.
Karışım suyunu çekmeye başladığında tuz, karabiber, pulbiber, kremayı ekleyip karıştıralım ve tavayı ocaktan alalım.
İç malzemesini güveçlere paylaştıralım. Balıkları karışımdan çıkartıp sosun üzerine yerleştirelim. Kesik kısımlarına birer dilim limon yerleştirelim.
Patatesleri dilimleyip balıkların yanlarına dizelim.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirelim.
Maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapalım.
|
Güveçte Çipura |
|
Ranbo
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.12.2011
Mesajlar: 43 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc71114
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2011
5,974 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet çipura balığı
1 büyük soğan
Yarım demet maydanoz
1 havuç
1 limon
4 defne yaprağı
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz ve karabiber
Sosu:
4 yemek kaşığı zeytinyağı, yarım limon suyu
Balıkların içini temizletelim üzerindeki pulları iyice kazıtalım ve balıkların üzerini çizdirelim, temizlenmiş balığı güveç kabımıza alalım içine tereyağı parçaları atalım. Bir kabın içine soğan, limon, havuç, maydanoz doğrayalım, zeytinyağı, tuz ve karabiber ekleyelim karıştıralım. Defne yapraklarımızı da ekledikten sonra bu harçla balıklarımızın üzerini kaplayalım, harç kabında kalan malzeme suyumuzun bir kısmını balıkların üzerine paylaştıralım, balıklarımızı 200 derecede ısıttığımız fırında yaklaşık 60 dk. pişirelim (balıklar suyunu çekene kadar) balıklarımızı servis yaparken zeytinyağı ve limondan hazırladığımız sos ile servis yapalım. Not: eğer varsa güveçte, güveç yok ise üzerine folyo serilmiş tepside pişirelim.
|
|
Güveçte Çipura Tarifleri Ahtapot Tarifleri
|
|