| 
 
 
 | 
Güveçte Alabalık | 
  | 
murat...murat...murat... 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.03.2013 
Mesajlar: 53 Şehir: İskenderun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc90443 
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2013 
3,083 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
 
3 diş sarımsak
 
10 adet ceviz
 
10 adet kavrulmuş çam fıstığı
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
1 yemek kaşığı limon suyu
 
1 çay kaşığı nane
 
4 adet alabalık
 
2 yemek kaşığı margarin
 
yarım bağ taze kişniş
 
 
Önce cevizlerinizi ve kavrulmuş çam fıstıklarınızı bir poşete koyarak dövün ve toz haline getirin daha sonra yoğurt,dövülmüş sarımsak,sıvı yağ,limon suyu ve naneyi ve taze kişnişi ekleyerek mayonez kıvamına gelinceye kadar karıştırın.yağlanmış alabalık güveç kaplarınızı alabalıkların iç kısmı yukarıda kalacak şekilde dizin.eritilmiş 2 yemek kaşığı sana klasik margarinle alabalıkların iç kısımlarını yağlayın.tataror sosuyls soslayın.200 dereceye ayarlanmış ve önceden ısıtılmış fırında balıklarınız kızarana kadar pişirin.
  
 | 
Güveçte Alabalık | 
  | 
Ercan Özben 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.04.2016 
Mesajlar: 31 Şehir: Kütahya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc136680 
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2018 
921 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi
 
 
5 adet alabalık
 
3 adet patates (yuvarlak şekilde doğranmış)
 
1 adet soğan (piyazlık doğranmış)
 
3 adet domates (kabukları soyulup doğranmış)
 
4-5 adet çarliston biber (doğranmış)
 
3-4 yemek kaşığı limon suyu
 
10-12 adet mantar (doğranmış)
 
Defne yaprağı
 
3-4 diş sarımsak (doğranmış)
 
1/2 su bardağı zeytinyağı
 
2 tatlı kaşığı kapari
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Balıklar hazırlanarak fileto yapılır.
 
Yağlanmış bir güvece veya borcam kaba, önce patatesler, sonra soğan, domates ve biberler, mantarlar yerleştirilir, zeytinyağının yarısı gezdirilip balıklar da üzerine dizilir.
 
Balıkların üzerine sarımsak dilimleri, defne yaprakları ve kapariler konarak üzerini örtecek kadar su, kalan zeytinyağı ve limon suyu ilave edilip tuzu, biberi eklendikten sonra önceden ısıtılmış 180-200 °C fırında pişirilir.
 
 
Not: İstenirse bu yemeği tencerede ocak üzerinde pişirmek te mümkündür.
 
 
 
  
 | 
Güveçte Alabalık | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc181133 
Gönderme Tarihi: 05.Oca.2025 
135 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Denizli İl Tarım Müdürlüğü
 
 
1 kg alabalık
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
1 adet büyük boy domates
 
1 adet çarliston biber
 
1 adet defne yaprağı
 
5 adet tane karabiber
 
Tuz
 
 
Alabalıklar iyice temizlenip, yıkandıktan sonra tuzlanır.
 
Defne yaprakları ve tane karabiberlerle birlikte balığı güveç kabına bütün olarak yatırıp üzerine tereyağı sürülür.
 
Yan tarafına dilim domates ve biber koyup tuzlanır.
 
Önceden 180 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika pişirilir. 
 
İsteğe bağlı olarak üzerine maydanoz ve baharat eklenerek servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |