|
|
Güveç |
|
nargile
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.10.2012
Mesajlar: 26 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc81936
Gönderme Tarihi: 12.Ekm.2012
1,954 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 Yemek Kaşığı Sana Klasik
Yarım kilogram kuşbaşı kuzu eti
2 adet patlıcan
2 adet kabak
2 adet havuç
5 diş sarımsak
2 adet soğan
3 adet patates
4 adet sivribiber
3 adet domates
Tuz
Karabiber
1.Güveç tenceresinin dibine yıkanmış kuşbaşı kuzu etlerini koyun.
2.Etlerin üzerine patatesleri, onların üzerine havuçları, aralara sarımsakları, sırasıyla soğan, kabak, patlıcan ve biberi üstüste yerleştirin. En üste yine sarımsak ve rendelenmiş domatesleri koyun.
3.Tuz, karabiber ve suyu ekleyip sana klasik eritip üzerinde gezdirerek güveç tenceresinin kapağını kapatın ve fırına verin. 1 saat pişirin.
|
Güveç |
|
miraç eroğlu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.12.2012
Mesajlar: 121 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc84520
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2012
1,851 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 Yemek Kaşığı Sana Klasik Kase
1 kilo kuşbaşı kuzu eti
500 gram taze fasulye
2 adet patlıcan
2 adet kabak
4 adet patates
4 adet domates
3 adet kuru soğan
4-5 adet yeşilbiber
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Kekik
1 baş sarımsak
Patlıcanlar soyulur yarım ay şeklinde dilimlenir,yıkanır ve 15 dakika bekler.Fasulyeler ayıklanır,kabaklar soyulur, yarım ay şeklinde dilimlenir. Patatesler kuşbaşı doğranır. Soğanlar yemeklik doğranır. Domatesler ve biberler küçük doğranır. Sarımsaklar ayıklanır salçayla margarin kızdırılır. Güvecin dibine etler yerleştirilir. Üzerine domatesler, biberler, soğanların yarısı koyulur.Sırayla fasulye,patates, kabak,patlıcan ayırdığımız soğan, domates, biberlerde eklenir. Baharatlarda eklenir. Salçalı karışımda dökülür. Güveç yağlı kağıtla iyice kapatılıp sıkı bir şekilde bağlanır. Fırında 2 saat pişirilir.
|
|
Güveç Tarifleri Sana Yemek Tarifleri
|
|