| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Güveç (Karabük) Tarifleri Karadeniz Yemekleri
| 
 |  
| Güveç (Karabük) |  
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc85984 Gönderme Tarihi: 20.Oca.2013
 1,831 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 TC Karabük Valiliği
 
 1 kg orta yağlı kuşbaşı et
 2-3 baş sarımsak
 250 gr yeşil sivri biber
 Yarım kg domates
 
 Etler, toprak güveç kabının içine atılarak 200 derecede ısıtılmış fırına verilir. Suyunu çekip kavrulunca fırından alınır. Biberler ve domatesler iri iri doğranır. Etle beraber tekrar fırına konularak 2-3 saat pişirilir. Piştikten sonra fırından çıkarılarak hafifçe karıştırılıp servis edilir. Mevsim koşullarına uygun olarak domates ve biberin dışında patlıcan, fasulye, kabak ve patates gibi sebzeler de isteğe bağlı olarak ilave edilebilir.
 
 
  
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |