|
|
Güveç (Karabük) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc85984
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2013
1,719 defa indirildi / yazdırıldı
|
TC Karabük Valiliği
1 kg orta yağlı kuşbaşı et
2-3 baş sarımsak
250 gr yeşil sivri biber
Yarım kg domates
Etler, toprak güveç kabının içine atılarak 200 derecede ısıtılmış fırına verilir. Suyunu çekip kavrulunca fırından alınır. Biberler ve domatesler iri iri doğranır. Etle beraber tekrar fırına konularak 2-3 saat pişirilir. Piştikten sonra fırından çıkarılarak hafifçe karıştırılıp servis edilir. Mevsim koşullarına uygun olarak domates ve biberin dışında patlıcan, fasulye, kabak ve patates gibi sebzeler de isteğe bağlı olarak ilave edilebilir.
|
|
Güveç (Karabük) Tarifleri Karadeniz Yemekleri
|
|