Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Azeri Yemekleri > Gürze (2 adet - 75,757 defa bakıldı)

Gürze


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Gürze

akdağmadenli
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.11.2020
Mesajlar: 58
Şehir: Yozgat
Kısa URL: https://ml.md/lc154359
Gönderme Tarihi: 24.Kas.2020
380 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru için:
2 su bardağı un
1 adet yumurta
Tuz
Aldığı kadar soğuk su
İçi için:
250 gram kuzu kıyma
2 adet kuru soğan
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
1 tutam zerdeçal
Haşlamak için:
4 litre su
2 yemek kaşığı tuz
Servis için:
Yoğurt
2-3 diş sarımsak
Tereyağı
Kırmızı pul biber

Soğanı incecik doğrayıp kıymaya ekleyin.
Baharatları da ekleyip güzelce yoğurun ve dinlenmesi için buzdolabına kaldırın.
Diğer yanda unu derin bir kaseye alıp ortasını çukur yapın.
Tuz, yumurta ve azar azar su ekleyip kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamuru üzerini nemli bir bezle örtüp 15 dakika kadar dinlendirin.
Dinlenen hamuru iki bezeye ayırıp, yarım santimetre kalınlığında açın.
Hamurdan bir kalıp ya da bardak yardımıyla yuvarlaklar kesin.
Hazırladığınız harcı yuvarlakların ortasına koyup örgü şeklinde ağzını kapatın ve unladığınız bir tepsiye yerleştirin.
Büyün bir tencereye 4 litre suyu ve su kaynayınca tuzu ekleyin.
Mantıları bu suda 10-15 dakika kadar haşlayıp kevgirle sudan alın.
Sarımsağı dövüp yoğurtla karıştırın.
Tereyağını kızdırıp içine biberi ekleyin.
Mantıların üzerine yoğurdu ve biberli yağı gezdirip servis edin.



Gürze

akdağmadenli
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.11.2020
Mesajlar: 58
Şehir: Yozgat
Kısa URL: https://ml.md/lc154364
Gönderme Tarihi: 24.Kas.2020
432 defa indirildi / yazdırıldı




https://acunn.com

Hamur:
2 su bardağı buğday unu
1 yumurta
Tuz
Aldığı kadar soğuk su
İçi için:
250 gr kuzu kıyma ( Dana kıymayla da yapıla bilir kuyruk yağı ilave ederek )
2 kuru soğan
1 çay kaşığı tuz
0, 5 çay kaşığı tozkarabiber
1 çimdik zerdeçal
Haşlamak için:
5 lt-lik tencereye 4 lt su ve 2 yemek kaşığı tuz
Üzeri için:
Sarımsaklı yoğurt ve tereyağı eritilmiş ( Tereyağına kırmızı pulbiber de ilave ederiz eritirken )

İlk olarak soğanı ince kıyarız ( makinadan da geçire bilirsiniz ) kıymaya ilave ederiz. Baharatları da ilave edip iyice karıştırırız.
Unu eleriz, tuzunu, yumurtasını ve suyunu azar azar ilave edip hingel hamuru kıvamın da bi hamur yoğururuz.
Hamurun üzerini kapatıp 10-15 dak dinlenmeye alırız.
O ara sarmısaklı yoğurdu ve tereyağı sosunu hazırlaya biliriz.
Dinlene hamurdan 2 tane beze tutarız. 3-5 mm inceliğinde bezeni açarız.
Su bardağı ağzıyla yuvarlak hingeller keseriz.
Her gürzeye 1 çay kaşığı dolu iç harçtan yerleştirip sararız.
Unlanmış sinilere dizeriz bükdükçe.
Kaynayan tuzlu suda yüksek ateşte 10-15 dak haşlarız.
Kevgir yardımıyla sinilere çıkartıp tereyağını üzerine gezdiririz.
Sarımsaklı yoğurtla servis edilir.







Gürze Tarifleri Azeri Yemekleri



(2 adet Gürze 75,757 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort