Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Sana Yemek Tarifleri > Güllaç (5 adet - 73,383 defa bakıldı)

Güllaç


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Algida Yemek Tarifleri
Arçelik Yemek Tarifleri
Arzum Yemek Tarifleri
Aytaç Yemek Tarifleri
Banvit Yemek Tarifleri
Bizim Mutfak Yemek Tarifleri
Borcam Yemek Tarifleri
Dardanel Yemek Tarifleri
Duru Bulgur Yemek Tarifleri
Emsan Yemek Tarifleri
Eti Yemek Tarifleri
Fairy Yemek Tarifleri
Feast Yemek Tarifleri
Fritolay Yemek Tarifleri
Halk Yemek Tarifleri
Keskinoğlu Yemek Tarifleri
Knorr Yemek Tarifleri
Komili Yemek Tarifleri
Koska Yemek Tarifleri
Lezita Yemek Tarifleri
Luna Yemek Tarifleri
Maggi Yemek Tarifleri
Maret Yemek Tarifleri
Migros Yemek Tarifleri
Milupa Bebek Maması Tarifleri
Moulinex Yemek Tarifleri
Nestle Yemek Tarifleri
Nuhun Ankara Makarnası Yemek Tarifleri
Orkide Yemek Tarifleri
Pakmaya Yemek Tarifleri
Penguen Yemek Tarifleri
Philips Yemek Tarifleri
Pınar Yemek Tarifleri
Piyale Yemek Tarifleri
Sana Yemek Tarifleri
Selva Yemek Tarifleri
Sinbo Yemek Tarifleri
SuperFresh Yemek Tarifleri
Sütaş Yemek Tarifleri
Tamek Yemek Tarifleri
Tat Yemek Tarifleri
Tefal Yemek Tarifleri
Tukaş Yemek Tarifleri
Uno Yemek Tarifleri
Ülker Yemek Tarifleri
Yonca Yemek Tarifleri
Yörsan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Güllaç

sunay
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 17.08.2012
Mesajlar: 55
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc79918
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2012
1,421 defa indirildi / yazdırıldı




1 Yemek Kaşığı Sana Klasik
3 Bardak şeker
4 Bardak süt
20 Adet güllaç yaprağı

Şekerle sütü karıştırıp kaynatıyoruz içine sana da katıyoruz. Kaynadıktan sonra güllaç yapraklarını şekerli sütle ıslatıyoruz daha sonra aralarına ceviz koyarak güllaç yapraklarını üst üstüne koyuyoruz tatlımız hazır. Soğuk servis yapınız.


Güllaç

BelmaGüngören
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 27.05.2005
Mesajlar: 80
Şehir: Kavaklıdere ÇANKAYA
Kısa URL: https://ml.md/lc79797
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2012
1,483 defa indirildi / yazdırıldı




1 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Paket şekerli vanilin
1,5 Litre süt
10 Adet güllaç yufkası
3 Su Bardağı toz şeker

Süt, şeker ve vanilyayı orta boy bir tencerede karıştırarak kaynatın. Geniş bir tepsiye (ben fırın tepsimi kullandım) bir güllaç yaprağını parlak kısmı üste gelecek şekilde koyun. Yufkanın üzerine 1-2 kepçe ılınmış sütü yufkanın her yanı ıslanana kadar gezdirin, tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi yapın. Sadece 5.yufkaya yani güllaçın tam ortasına geldiğinizde ıslattığınız yufkanın üzerine bolca file badem serpin. Kalan sütü en üstteki yaprağın üzerine dökün. Güllacı bir gece önceden yapıp süslemeden buzdolabında bekletin. Servis yapmakadan 2-3 saat önce dolaptan çıkartın ve dilimledikten sonra nar, şam fıstığı ve şekerleme ile süsleyerek servis yapın.


Güllaç

Sezer Ünver
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 22.10.2007
Mesajlar: 112
Şehir: Malatya
Kısa URL: https://ml.md/lc79679
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2012
1,514 defa indirildi / yazdırıldı




10 Gr Sana Klasik
2 Litre süt
1 Fincan gülsuyu
150 gr ceviz
20 gr güllaç
2 Su Bardağı toz şeker

Sütün içine şekeri ekleyip kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin kaynayınca altını kapatın ve el yakmayacak ısıya gelinceye kaar bekletin güllaca kaynar süt dökerseniz güllaç hamur olur süt çok soğuksada yapraklar sütü emmez o yüzden tam arasını bulmanız lazım bir sıra güllaç yaprağını döşeyip üzerini bir kepçe süt dökerek ıslatın güllaç yapraklarının parlak kısımlarıüst tarafa gelsin orta sıraya irice kıydığımız cevizleri de döşeyip kalan yapraklarıda döşeyin sana klasik eritp gezdirin buzdalabında 1 saat kadar beklettikten sonra dilimleyip ikram edebilirsiniz isterseniz gül suyunu sütün içine katabilirsiniz


Güllaç

kutlu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 14.08.2012
Mesajlar: 101
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc79253
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2012
1,592 defa indirildi / yazdırıldı




3 Yemek Kaşığı Sana Klasik
2 Bardak ceviz
2,5 Bardak şeker
1 Adet Nar
1 Paket vanilya
2 Litre süt
8 Yaprak güllaç

SÜTÜ VE ŞEKERİ DERİN BİR TENCEREYE KOYUP KAYNAMA NOKTASINA GELENECKADAR ISIT İNDİRMEYE YAKIN İÇİNE MARGARİNİ VE VANİLYAYI EKLE YUFKALARI BU SÜTLE ISLATIP TEPSİYE KOY ÜÇÜNCÜ YUFKAYI KOYDUKTAN SONRA DÖVÜLMÜŞ CEVİZİ SERP DİĞER YUFKALARIDA AYNI ŞEKİLDE KOYUP ENSON ÜSTÜNE KALAN SÜTÜ DÖK SÜT FAZLA GİBİ GÖZÜKEBİLİR ONUN HEPSİNİ ÇEKECEKTİR ENSON NARLA SÜSLE.


Güllaç

demirhindi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 31.07.2012
Mesajlar: 103
Şehir: Hatay
Kısa URL: https://ml.md/lc78638
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2012
1,451 defa indirildi / yazdırıldı




50 Gr Sana Hamurişi
750 gr toz şeker
1 Kase Dövülmüş antep fıstığı
1 Paket şekerli vanilin
2,5 Litre süt
1 Kase nar taneleri
11 Adet güllaç yufkası

Margarin, süt ve şekeri kaynatın. Şekerli vanilini ekleyip ılıtın. Bir güllaç yaprağını parlak kısmı yukarı gelecek şekilde tepsiye serin. üzerine bir kepçe ılınmış sütten gezdirin. diğer yaprağı bunun üzerine koyup tekrar süt gezdirin. Bu işlemi tüm yapraklar bitene kadar tekrarlayın. Kalan sütü en üstteki yaprağın üzerine dökün. (süt fazla gelir diye merak etmeyin, yapraklar çok fazla süt çekiyor) tepsiyi buzdolabında 1,5 saat bekletin. Servisten önce üzerini nar taneleri ve antepfıstığı ile süsleyin.


Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 28.06.2022






Güllaç Tarifleri Sana Yemek Tarifleri



(5 adet Güllaç 73,383 defa bakıldı)

1 2 3 4 5

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort