|
Güllaç Kızartma |
|
HandeT
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.06.2005
Mesajlar: 41 Şehir: Urfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc4576
Gönderme Tarihi: 05.Haz.2006
2,947 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket güllaç
4 su bardagi süt
1/2 kg seker
2 su bardagi çekilmis ceviz
4 yumurta
3 su bardagi seker
3,5 bardak su
Sütü bir tencereye bosaltin. Içine yarim kg sekeri koyarak, seker eriyinceye kadar kaynatin. Sütü bir kenarda ilimaya birakin. Daha sonra güllaç yapraklarini teker teker sekerli sütte islatin. Islatilmis güllaç yapraklarini ikiye ya da dörde bölün. Genis kisimlarina ceviz dökerek, sigara böregi seklinde sarin. Yayvan bir kapta dört yumurtayi çirpin. Güllaçlari yumurtaya batirarak kizgin sivi yagda kizartin. Üç bardak seker ve üç bardak su ile tatlinin surubunu hazirlayin. Içine ½ limon suyu sikin. Serbeti soguttuktan sonra sicak kizarmis güllaçlari içine atin. Surubunu çekince servis yapin.
ML® Güllaç Kızartması için tıklayın
|
Güllaç kızartması |
|
zyp27
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.10.2007
Mesajlar: 63 Şehir: Konak/İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc18334
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2007
3,570 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım paket güllaç yaprağı
3 su bardağı süt
Yarım su bardağı tozşeker
2 su bardağı çekilmiş antepfıstığı
3 yumurta
Şurup için:
1.5 su bardağı su
2 su bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı limon suyu
Geniş bir tencerede şeker ile 2 bardak sütü şeker eriyinceye kadar kaynatın. Ilınınca güllaç yapraklarını tek tek süte batırıp çıkarın.
Yaprakları ikiye katlayıp geniş kenarlarına an-tepfıstığını paylaştırın. Sigara böreği gibi sarın.
Şurup için, 2 bardak şeker ile 2 bardak suyu tencerede şurup kıvamında kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1-2 dakika sonra ocaktan alın. Soğumaya bırakın.
Yumurtaları bir kapta çırpın. Güllaç sarmalarını yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp yağını süzdürün. Kızarmış güllaçları bir tepsiye alıp üzerine şurubu dökün. Şurubu çekince fıstıkla süsleyip servis yapın.
ML® Güllaç Dolması Videosu
|
Güllâç Tavası |
|
sıcak köşe
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.05.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc51722
Gönderme Tarihi: 17.May.2010
2,475 defa indirildi / yazdırıldı
|
20 yaprak güllaç
1 su bardağı dövülmüş fındık veya badem
4 yumurta
1 su bardağı tereyağı
Islattığınız güllâçlardan üstüste 10 yaprak koyunuz. Üstüne dövülmüş fındık veya badem serpiniz, üstüne sıralayınız, tepsiye eğri bir durumda bırakınız, suyu süzülsün. Bir süre sonra baklava gibi kesiniz, birer birer yumurtaya batırarak tereyağıyla orta ısıda kızartınız, Süzgeçli kepçe ile süze süze çıkartınız, soğuk şerbete batırıp üzerini süsleyiniz.
|
GÜLLAÇ TAVASI |
|
bereket sofrası
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.08.2010
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc54365
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2010
2,567 defa indirildi / yazdırıldı
|
Güllâçları ıslatınız, tepsiye üstüste 8-10 yaprak koyunuz. Üstüne dövülmüş fındık ya da badem döşeyiniz, tekrar 8-10 yaprak ıslatıp üstüne sıralayınız, tepsiyi eğri bir biçimde bırakınız, suyu süzülsün. Bir saat sonra baklava gibi kesiniz, birer birer yumurtaya batırarak tereyağıyla tavada kızartınız, süzgeçli kepçe ile süze süze çıkarınız, orta derecede soğuk şerbete batırıp tabağa diziniz.
|
GÜLLAÇ KIZARTMASI |
|
kutluk
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.01.2012
Mesajlar: 25 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc71774
Gönderme Tarihi: 19.Oca.2012
2,512 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. güllaç
4 adet yumurta
2 su bardağı süt
1 su bardağı kızartma yağı
100 gr. ceviz, badem vb.'nden biri
600 gr. tozşeker
Çeyrek limon suyu
600 gr. şekerden şurup hazırlayınız.
Yumurtayı, 2 su bardağı ılık sütü bir kâseye koyup, iyice karıştırınız.
Güllaç yapraklarını tek tek bu karışıma her tarafını batırıp, yumuşatınız.
Hafif yumuşayan güllaç yapraklarını düz bir satıh üzerine koyup, kenar kısımlarını ortaya doğru 3'er parmak katlayıp, güllaçlara dikdörtgen şekli veriniz.
Üst kenar kısmının katladığınız yerine, çekilmiş cevizden birer parça koyup, aşağıya doğru gevşekçe sigara gibi sarınız.
Sardığınız parçaları katılaşmak üzere bir kenara bırakınız.
Sarma işlemi bitince yağı kızartma tenceresine koyup, kızdırınız.
Katılaşan güllaçları enine 4-5 cm.'iik eşit parçalara kesip, yağda hafif pembe renkte kızartınız.
Süzgece çıkarıp, fazla yağını süzdürünüz.
Sonra sıcakken soğuk şuruba atıp, tatlıyı çekmesini temin ediniz.
Tatlıdan çıkarıp, servis tabağına dizip, servis yapınız.
|
Güllaç Kızartması |
|
Gül Gün
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.12.2013
Mesajlar: 23 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc94436
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2013
2,148 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet güllaç yaprağı
300 gram iri dövülmüş fındık
5 çorba kaşığı toz şeker
2 su bardağı süt
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı susam
Kızartmak için Sıvıyağ
Şerbeti için:
1 su bardağı su
2 su bardağı tozşeker
1/4 limon
Şerbet için su, tozşeker ve limonu tencereye alıp, kaynatın. Soğumaya bırakın. İç malzeme için fındık ve tozşekeri karıştırın. Sütü bir tencereye alın ve ılık olacak şekilde ısıtın. Güllaç yapraklarına süt serpip, yumuşaması için bir bez örtünün üzerine alın. Yumuşayan güllaçları ikiye bölün ve yarım güllacın bir kenarına iç harçtan koyun. Kenar kısımlarını içe doğru kapatarak, 2 parmak kalınlığında yassı olacak şekilde rulo yapın. Kalan güllaçları da aynı şekilde hazırlayın. Derin bir kapta yumurtaları çırpın ve hazırladığınız güllaç rulolarını batırın. Üzerine susam serpin ve bol sıvıyağda kızartın. Kızaran güllaçları bir kaba alın ve sıcakken üzerlerine soğuk şerbeti gezdirin
|
|