| 
 
 
 | 
Gül | 
  | 
Banu Atabay 
Yazar 
 
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 1486 Şehir: Beşevler ÇANKAYA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc362 
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2005 
2,861 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hemen hemen dünyanın her yerinde yetiştirilebilir. Gülün rengi ve kokusu çeşitlerine göre değişir. Yetiştirildiği ortamın şartları rengini etkiler. Gül değişik işlem ve katkılarla, anjine, baş ağrısına, ağız içi yaralarına, göz kızarıklığına , kızamığa iyi gelir. Kabızlık için yapraklarından reçel yapılır.
 
Gülyağı ve gülsuyu: Deriye canlılık kazandırır ve gerginleştirir.
  
 | 
GÜL YAPRAĞI | 
  | 
Şeyma 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2006 
Mesajlar: 27 Şehir: Lüleburgaz | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16744 
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2007 
2,548 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Özellikle kırmızı gülün yaprakları kullanılır. Yumurta büyüklüğünde gül 4 su bardağı suda haşlanarak bir fincan içildiğinde ishali keser. Aynı su ile yapılan gargara bademciklerde, göz banyosu da gözlerdeki iltihaplara iyi gelir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |