| 
 
 
 | 
Gül Şerbeti | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182784 
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2025 
68 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı gül suyu
 
1 su bardağı şeker
 
3 su bardağı su
 
Yarım limon suyu
 
 
Gül suyu, şeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Şerbet kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin. Soğumaya bırakın ve soğuk servis yapın.
  
 | 
Gül Şerbeti | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182708 
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2025 
56 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı gül suyu
 
4 yemek kaşığı toz şeker
 
1 litre su
 
Buz
 
 
Gül suyunu, şekerle birlikte bir tencereye alın. Üzerine suyu ekleyin ve şeker eriyene kadar karıştırarak kaynatın. Kaynadıktan sonra, karışımı ocaktan alıp ılımaya bırakın. Soğuyan şerbeti bir süzgeçten geçirin ve buz ekleyerek soğuk servis yapın.
 
 
Not: Gül şerbeti, sindirimi rahatlatır ve sakinleştirici özelliğiyle bilinir. Aynı zamanda stres ve gerginlik giderici etkisi vardır.
 
 
 
  
 | 
Gül Şerbeti | 
  | 
azade 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.02.2014 
Mesajlar: 74 Şehir: Sinop | 
Kısa URL: https://ml.md/lc137989 
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2018 
763 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://www.ebruomurcali.com.tr
 
 
Yarım kg. kokulu gül yaprağı
 
2 su bardağı toz şeker
 
1 adet yumurta akı
 
4, 5 su bardağı su
 
 
Tencerenize suyu koyun ve kaynatın. Gül yapraklarını ekleyerek bir taşım daha kaynattıktan sonra, tencerenin kapağı kapalı olarak soğutun. Ayrı bir kasede yumurta akını çırpın. Tozşekerle beraber yumurta akını tekrar tencereye koyun ve birlikte bir taşım kaynatın. Kaynamış şurubu, temiz bir bezle süzerek, kapaklı cam bir kaseye boşaltın. Soğuyunca, gül yaprakları serperek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Gül Şerbeti | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc110339 
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2015 
3,035 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Anadolujet Magazin
 
 
2,5 litre su
 
30 gram tomurcuk gül
 
250 gram şeker
 
20 gram lohusa şekeri
 
1 adet çubuk tarçın
 
2 adet karanfil
 
 
Tomurcuk gülleri iyice yıkayın. Üzerine su, lohusa şekeri, çubuk tarçın ve karanfili ilave edin. Biraz ısıtıp şekeri ilave edin ve kaynatın. Kaynattığınız karışımı bir tülbent yardımıyla süzün. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis edin.
 
 
 
  
 | 
Gül Şerbeti | 
  | 
tadıgüzel 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.02.2012 
Mesajlar: 229 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc75655 
Gönderme Tarihi: 11.May.2012 
2,751 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Tuğrul Şavkar
 
 
100 gr. reçellik, kokulu gül yaprağı
 
250 gr. tozşeker (1 su bardağı)
 
1 adet limonun suyu
 
1 lt. su (4 su bardağı)
 
 
Gül yapraklarını bir kapta şekerle birlikte yaklaşık 10 dakika iyice ovarak ufalayın. Limon suyunu ve suyu ekleyip, şeker eriyinceye kadar karıştırın ve buzdolabında bir gece bekletin. Ertesi gün tekrar karıştırıp, ince bir süzgeçten süzerek servis yapın.
  
 | 
GÜL ŞERBETİ | 
  | 
ruşeym 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.11.2010 
Mesajlar: 321 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc58211 
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2010 
3,013 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Necip Usta
 
 
100 gr. kırmızı kokulu reçellik gül yaprağı
 
250 gr. toz şeker
 
1 limon suyu
 
1 kg. memba suyu
 
 
Temiz bir kapta gül yaprağını toz şekerle yapraklar tamamen kayboiuncaya kadar 10 dakika ovunuz.
 
Sonra limon suyunu ve suyu ilâve ederek şeker eriyinceye kadar karıştırıp buzdolabında soğutunuz. Buz gibi olarak servis ediniz.
 
 
Not: Akşamdan hazırlar, bekletirseniz çok daha güzel olur.
  
 | 
Gül Şerbeti | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc57135 
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2010 
3,046 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Ergun Köknar
 
 
100 gr. kokulu gül yaprağı
 
1 su bardağı şeker
 
2 çorba kaşığı limon suyu
 
5 su bardağı tatlı su
 
 
Gül yapraklarının diplerindeki beyaz kısmı makasla kesiniz. Bir cam kase içinde gül yapraklarını limon suyu ile ovunuz. 10 dakika süreyle ovup yarım saat bekletiniz. Şekerle suyu bir taşım kaynatıp ateşden indiriniz. Ilınınca içine gül yapraklarını ilave ediniz. Soğuyunca tülbentten geçirip sürahiye alınız. Soğutarak ikram ediniz.
 
 
Not: Akşamdan yapıp ertesi gün süzerseniz daha nefis olur.
  
 | 
GÜL ŞERBETİ | 
  | 
numune 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.09.2010 
Mesajlar: 43 Şehir: Gaziantep | 
Kısa URL: https://ml.md/lc55371 
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2010 
2,540 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Reçellik olarak toplanmış bulunan gül yapraklarının uçlarındaki beyazları ve damarları çıkardıktan sonra bu gül yapraklarını dövülmüş ve ince bir elekten geçirilmiş toz şekeriyle yoğura yoğura şekerin de gülün rengini almasına çalışınız.
 
Şekerin gül yaprakları ile ovulmasından meydana gelen yaprakları ayırmak için şekeri elekten geçiriniz.
 
Bu renk almış olan ince toz şekeri ağzı iyice kapalı şişelere koyunuz ve ağızlarını da iyice kapayınız.
 
Gerektiği zaman bunu şerbet yapıp içiniz.
  
 | 
GÜL ŞERBETİ | 
  | 
tütün çiçeği 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.12.2009 
Mesajlar: 20 Şehir: Aydın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc45132 
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2009 
3,879 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr gül yaprağı
 
25 gr limon tuzu
 
1 tane limon
 
1 kg toz şeker
 
1 bardak su
 
 
Gülün yapraklarının dip tarafında bulunan beyaz kısımlar bir makasla kesilir. Bir süzgece konarak birkaç su iyice yıkanır. Sonra bir cam kavanoza konur. Yaprakların üzerine bir bardak su, bir tane limonun suyu ve limon tuzu atılır ve kavanozun kapağı kapanır. Eğer kavanoz güneşli bir yerde ise üç gün, güneşsiz bir yerde ise bir hafta bekletilir. Gül çiçeğinin yaprakları rengini suya verince kavanozdan çıkarılıp atılır. Kalan renkli suyun içine şekerin yarısı atılıp, erimesi için bırakılır. Geri kalan şeker bir bardak su ile eritilir ve güllü şerbet karıştırılır. Elde edilen şerbet bir tülbentle süzülerek bir şişeye konur. Şişenin ağzı iyice kapatılır. Servis yapılırken bardaklara iki parmak kadar şerbet ve üzerine su konulur, iyice karıştırıldıktan sonra ikram edilir.
  
 | 
Gül Şerbeti | 
  | 
Cankat 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.04.2009 
Mesajlar: 725 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc38046 
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2009 
2,790 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
THY Skylife
 
 
500 gr gül yaprağı
 
130 gr şeker
 
1 lt su
 
 
Gül yaprakları ile şeker ovulur. Rengi ve kokusunun bağdaşması için 2 – 3 saat bekletilir. Suyu ilave edilip hafif ateşte kaynamaya bırakılır. Kaynadıktan 3 dakika sonra ocağın altı kapatılarak soğumaya bırakılır. Tülbentten süzdürdükten sonra soğuk olarak servis edilir.
 
 
 ML® Demirhindi Şerbeti için tıklayın
 
  
 | 
Gül Şerbeti | 
  | 
Banu Atabay 
Yazar 
 
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 1486 Şehir: Beşevler ÇANKAYA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc26227 
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2008 
3,173 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
(Mütevazı Lezzetler® İkramlar kitabımdan alınmıştır)
 
 
4 Su bardağı kokulu gül yaprağı
 
3 Su bardağı toz şeker
 
4 Su bardağı su
 
1 Limonun suyu
 
 
# Gül yaprakları ayıklanır, yıkanır, suyu süzülür.
 
# Temizlenmiş gül yaprakları alüminyum olmayan bir tencereye konur, üzerine toz şeker katılır, iyice ovulur.
 
# Tencerenin kapağı kapalı olarak (hiç açmadan) 2 gece bekletilir.
 
# Sürenin sonunda dinlenen yaprakların üzerine 4 su bardağı su eklenir. Orta ateşte bir iki taşım kaynatılır.
 
# Ocaktan alınır, ince süzgeçten geçirilir, gül yaprakları atıldıktan sonra, suyu tekrar ocağa konur, koyulaşmaya başlayınca limon suyu katılır, 5 dakika daha kaynatılır, ateşten alınır.
 
# Şerbet soğuyunca kavanoza alınır. İkram edileceği zaman 1 su bardağı soğuk su içine 1 çorba kaşığı hazırlanan özden katılır, karıştırılır.
 
# Arzu edilirse üzerine toz karanfil, yağsız kavrulmuş badem, kavrulmuş susam serpilebilir.
 
 
Not: Yıkanma sırasında gül yaprakları zedelenmeden yıkanmalı, suda fazla bekletilmemelidir. Aksi taktirde gülün kokusu gider.
 
 
Bu ve daha fazla tarifimi; https://ml.md adresinde bulabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Gül Şerbeti | 
  | 
lezzetler 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 25.11.2006 
Mesajlar: 259 Şehir: Çanakkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc9007 
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2006 
3,198 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
125 gr reçellik gül yaprağı (kırmızı, kokulu)
 
5 su bardağı su
 
1 su bardağı toz şeker
 
1 adet limonun suyu
 
 
Bir kap içerisinde gül yaprakları ve şekeri beraberce karıştırın. Gül yaprakları tamamen ufalanıp dağlıncaya dek parmaklarınızla ezip yoğurun. Su ve limon suyunu katıp, şeker erinceye dek karıştırın. Daha sonra şerbeti buzdolabında 4-5 saat bekletin. Servis yapmadan önce şurunu ince bir tülbetten geçirip süzün.
 
 
 
 
Fotoğraf "Göksen" tarafından gönderildi. 13.09.2015
  
 | 
 
 
 
 
 
 |