Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Ayran Tarifleri > Gül Şerbeti (10 adet - 430,106 defa bakıldı)

Gül Şerbeti


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Ayran Tarifleri
Boza Tarifleri
Çay Tarifleri
Çilek Suyu Tarifleri
Elma Suyu Tarifleri
Gazoz Tarifleri
Kokteyl Tarifleri
Limonata Tarifleri
Maden Suyu Tarifleri
Meyve Suyu Tarifleri
Milkshake Tarifleri
Nar Suyu Tarifleri
Portakal Suyu Tarifleri
Salep Tarifleri
Sıcak Çikolata Tarifleri
Smoothie Tarifleri
Şerbet Tarifleri
Soda Tarifleri
Şurup Tarifleri
Türk Kahvesi Tarifleri
Vişne Suyu Tarifleri
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Gül Şerbeti

azade
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 05.02.2014
Mesajlar: 74
Şehir: Sinop
Kısa URL: https://ml.md/lc137989
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2018
664 defa indirildi / yazdırıldı




http://www.ebruomurcali.com.tr

Yarım kg. kokulu gül yaprağı
2 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta akı
4, 5 su bardağı su

Tencerenize suyu koyun ve kaynatın. Gül yapraklarını ekleyerek bir taşım daha kaynattıktan sonra, tencerenin kapağı kapalı olarak soğutun. Ayrı bir kasede yumurta akını çırpın. Tozşekerle beraber yumurta akını tekrar tencereye koyun ve birlikte bir taşım kaynatın. Kaynamış şurubu, temiz bir bezle süzerek, kapaklı cam bir kaseye boşaltın. Soğuyunca, gül yaprakları serperek servis yapın.



Gül Şerbeti

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc110339
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2015
2,896 defa indirildi / yazdırıldı




Anadolujet Magazin

2,5 litre su
30 gram tomurcuk gül
250 gram şeker
20 gram lohusa şekeri
1 adet çubuk tarçın
2 adet karanfil

Tomurcuk gülleri iyice yıkayın. Üzerine su, lohusa şekeri, çubuk tarçın ve karanfili ilave edin. Biraz ısıtıp şekeri ilave edin ve kaynatın. Kaynattığınız karışımı bir tülbent yardımıyla süzün. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis edin.



Gül Şerbeti

tadıgüzel
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.02.2012
Mesajlar: 229
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc75655
Gönderme Tarihi: 11.May.2012
2,643 defa indirildi / yazdırıldı




Tuğrul Şavkar

100 gr. reçellik, kokulu gül yaprağı
250 gr. tozşeker (1 su bardağı)
1 adet limonun suyu
1 lt. su (4 su bardağı)

Gül yapraklarını bir kapta şekerle birlikte yaklaşık 10 dakika iyice ovarak ufalayın. Limon suyunu ve suyu ekleyip, şeker eriyinceye kadar karıştırın ve buzdolabında bir gece bekletin. Ertesi gün tekrar karıştırıp, ince bir süzgeçten süzerek servis yapın.


GÜL ŞERBETİ

ruşeym
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.11.2010
Mesajlar: 321
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc58211
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2010
2,908 defa indirildi / yazdırıldı




Necip Usta

100 gr. kırmızı kokulu reçellik gül yaprağı
250 gr. toz şeker
1 limon suyu
1 kg. memba suyu

Temiz bir kapta gül yaprağını toz şekerle yapraklar tamamen kayboiuncaya kadar 10 dakika ovunuz.
Sonra limon suyunu ve suyu ilâve ederek şeker eriyinceye kadar karıştırıp buzdolabında soğutunuz. Buz gibi olarak servis ediniz.

Not: Akşamdan hazırlar, bekletirseniz çok daha güzel olur.


Gül Şerbeti

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc57135
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2010
2,943 defa indirildi / yazdırıldı




Ergun Köknar

100 gr. kokulu gül yaprağı
1 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı limon suyu
5 su bardağı tatlı su

Gül yapraklarının diplerindeki beyaz kısmı makasla kesiniz. Bir cam kase içinde gül yapraklarını limon suyu ile ovunuz. 10 dakika süreyle ovup yarım saat bekletiniz. Şekerle suyu bir taşım kaynatıp ateşden indiriniz. Ilınınca içine gül yapraklarını ilave ediniz. Soğuyunca tülbentten geçirip sürahiye alınız. Soğutarak ikram ediniz.

Not: Akşamdan yapıp ertesi gün süzerseniz daha nefis olur.


GÜL ŞERBETİ

numune
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.09.2010
Mesajlar: 43
Şehir: Gaziantep
Kısa URL: https://ml.md/lc55371
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2010
2,442 defa indirildi / yazdırıldı




Reçellik olarak toplanmış bulunan gül yapraklarının uçlarındaki beyazları ve damarları çıkardıktan sonra bu gül yapraklarını dövülmüş ve ince bir elekten geçirilmiş toz şekeriyle yoğura yoğura şekerin de gülün rengini almasına çalışınız.
Şekerin gül yaprakları ile ovulmasından meydana gelen yaprakları ayırmak için şekeri elekten geçiriniz.
Bu renk almış olan ince toz şekeri ağzı iyice kapalı şişelere koyunuz ve ağızlarını da iyice kapayınız.
Gerektiği zaman bunu şerbet yapıp içiniz.


GÜL ŞERBETİ

tütün çiçeği
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 25.12.2009
Mesajlar: 20
Şehir: Aydın
Kısa URL: https://ml.md/lc45132
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2009
3,782 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr gül yaprağı
25 gr limon tuzu
1 tane limon
1 kg toz şeker
1 bardak su

Gülün yapraklarının dip tarafında bulunan beyaz kısımlar bir makasla kesilir. Bir süzgece konarak birkaç su iyice yıkanır. Sonra bir cam kavanoza konur. Yaprakların üzerine bir bardak su, bir tane limonun suyu ve limon tuzu atılır ve kavanozun kapağı kapanır. Eğer kavanoz güneşli bir yerde ise üç gün, güneşsiz bir yerde ise bir hafta bekletilir. Gül çiçeğinin yaprakları rengini suya verince kavanozdan çıkarılıp atılır. Kalan renkli suyun içine şekerin yarısı atılıp, erimesi için bırakılır. Geri kalan şeker bir bardak su ile eritilir ve güllü şerbet karıştırılır. Elde edilen şerbet bir tülbentle süzülerek bir şişeye konur. Şişenin ağzı iyice kapatılır. Servis yapılırken bardaklara iki parmak kadar şerbet ve üzerine su konulur, iyice karıştırıldıktan sonra ikram edilir.


Gül Şerbeti

Cankat
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.04.2009
Mesajlar: 725
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc38046
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2009
2,693 defa indirildi / yazdırıldı




THY Skylife

500 gr gül yaprağı
130 gr şeker
1 lt su

Gül yaprakları ile şeker ovulur. Rengi ve kokusunun bağdaşması için 2 – 3 saat bekletilir. Suyu ilave edilip hafif ateşte kaynamaya bırakılır. Kaynadıktan 3 dakika sonra ocağın altı kapatılarak soğumaya bırakılır. Tülbentten süzdürdükten sonra soğuk olarak servis edilir.


ML® Demirhindi Şerbeti için tıklayın


Gül Şerbeti

Banu Atabay
Yazar

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 1489
Şehir: Beşevler ÇANKAYA
Kısa URL: https://ml.md/lc26227
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2008
3,057 defa indirildi / yazdırıldı




(Mütevazı Lezzetler® İkramlar kitabımdan alınmıştır)

4 Su bardağı kokulu gül yaprağı
3 Su bardağı toz şeker
4 Su bardağı su
1 Limonun suyu

# Gül yaprakları ayıklanır, yıkanır, suyu süzülür.
# Temizlenmiş gül yaprakları alüminyum olmayan bir tencereye konur, üzerine toz şeker katılır, iyice ovulur.
# Tencerenin kapağı kapalı olarak (hiç açmadan) 2 gece bekletilir.
# Sürenin sonunda dinlenen yaprakların üzerine 4 su bardağı su eklenir. Orta ateşte bir iki taşım kaynatılır.
# Ocaktan alınır, ince süzgeçten geçirilir, gül yaprakları atıldıktan sonra, suyu tekrar ocağa konur, koyulaşmaya başlayınca limon suyu katılır, 5 dakika daha kaynatılır, ateşten alınır.
# Şerbet soğuyunca kavanoza alınır. İkram edileceği zaman 1 su bardağı soğuk su içine 1 çorba kaşığı hazırlanan özden katılır, karıştırılır.
# Arzu edilirse üzerine toz karanfil, yağsız kavrulmuş badem, kavrulmuş susam serpilebilir.

Not: Yıkanma sırasında gül yaprakları zedelenmeden yıkanmalı, suda fazla bekletilmemelidir. Aksi taktirde gülün kokusu gider.

Bu ve daha fazla tarifimi; https://ml.md adresinde bulabilirsiniz.



Gül Şerbeti

lezzetler
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 25.11.2006
Mesajlar: 259
Şehir: Çanakkale
Kısa URL: https://ml.md/lc9007
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2006
3,092 defa indirildi / yazdırıldı




125 gr reçellik gül yaprağı (kırmızı, kokulu)
5 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
1 adet limonun suyu

Bir kap içerisinde gül yaprakları ve şekeri beraberce karıştırın. Gül yaprakları tamamen ufalanıp dağlıncaya dek parmaklarınızla ezip yoğurun. Su ve limon suyunu katıp, şeker erinceye dek karıştırın. Daha sonra şerbeti buzdolabında 4-5 saat bekletin. Servis yapmadan önce şurunu ince bir tülbetten geçirip süzün.


Fotoğraf "Göksen" tarafından gönderildi. 13.09.2015






Gül Şerbeti Tarifleri Ayran Tarifleri



(10 adet Gül Şerbeti 430,106 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort