Kısa URL: https://ml.md/lc118044
Gönderme Tarihi: 05.Tem.2016
1,672 defa indirildi / yazdırıldı
Kayseri Ticaret Odası
500 gr taze gül yaprağı (150-200 adet)
3 su bardağı toz şeker
14 su bardağı su
1 nohuttan biraz daha küçük limon tuzu
Gül yaprakları geniş bir tencereye alınır. Üzerine şeker serpilip elle iyice ovulur. 30 dakika bekletilir. Büyük bir tencerede 7 bardak su kaynatılır. Limon tuzu eklenip eriyene kadar karıştırılır. Gül yaprakları kaynayan suya atılıp bir taşım kaynatılır ve ocaktan alınır. Tencerenin kapağı kapatılıp soğuyana kadar bekletilir. Soğuk gül şurubu temiz bir tülbentle süzülür. Gül suyu tekrar tencereye alınıp üzerine kalan 7 bardak su eklenir. Gül şurubu sürahilere paylaştırılıp üzerine birkaç gül yaprağı ilave edilir. Servis yapmadan önce bardak buz ile doldurulur ve üzerine şurup eklenip servis yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc149129
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2020
352 defa indirildi / yazdırıldı
Kayseri Büyükşehir Belediyesi
60 adet pembe gül
4 su bardağı toz şeker
2 bardak su
1 çorba kaşığı limon suyu
Gül yapraklarının beyaz kısımlarını kopartın.
Yaprakların üzerine bir bardak şeker serpin ve elinizle yaprakları iyice ovalayın. Şekerle ovaladığınız gül yapraklarını bir gece bekletin.
Derin bir tencerede 3 bardak şeker ve 2 bardak su ilave edip 20 dakika kaynatın.
İnce bir tülbent yardımıyla kaynamış şerbeti süzün.
Buzdolabında iyice soğuduktan sonra sulandırıp servis edin.