|
Gül Kokulu Kurabiye |
|
tarhana
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.09.2013
Mesajlar: 22 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc92067
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2013
1,868 defa indirildi / yazdırıldı
|
Dudu Gerze
1 YUMURTA AKI
1 SU BARDAĞI SIVIYAĞ
3,5 SU BARDAĞI UN
3 ÇORBA KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ
YETERİNCE GÜLLÜ LOKUM
ÜZERİ İÇİN PUDRA ŞEKERİ
Sıvı yağı ve yumurta alanı çırpın. Unu ekleyip özlü bir hamur yoğurun. Hamurdan yumurta kadar parçalar koparıp yuvarlayın. İç kısmını işaret parmağı ile derince oyun. İçlerine bir veya iki güllü lokum koyup ağız kısmını büzdürün. Ters çevirip fırın kabına dizin. Isıtılmış 170 derece ısılı fırında üzerleri beyaz kalacak kadar pişirin. Fırından çıkarıp pudra şekeri içinde yuvarlayın.
|
Gül Kokan Kurabiye |
|
müberra sağ
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.03.2016
Mesajlar: 23 Şehir: Çankırı |
Kısa URL: https://ml.md/lc119497
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2016
1,239 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 çorba kaşığı margarin
4 çorba kaşığı pudra şekeri
8 çorba kaşığı gül suyu
2,5 su bardağı un
1 adet yumurta akı
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya
2 paket tart jölesi (üzerine)
20-25 adet renkli gül
Derin bir kaba margarini ve unu alıp, elinizle ufalayın. İçine pudraşekeri, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip, karıştırın. Gülsuyu ve yumurta akını da kattıktan sonra tüm malzemeyi yoğurun (yumuşak bir hamur elde edin, hamur ele yapışıyorsa un ekleyin). Unlanmış tezgahta hamuru yarım santim kalınlığında açın. Dilediğiniz kalıplarla şekiller çıkarın ve yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından alıp, ılınmaya bırakın. Üzeri için jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Kurabiyelerin üzerine sapları alınmış gülleri yerleştirin ve hazırladığınız jöleden birer çorba kaşığı gezdirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
|
Gülsuyu Kokan Kurabiyeler |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc160219
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2021
464 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
4 çorba kaşığı tereyağı
2,5 su bardağı un
4 çorba kaşığı pudra şekeri
1'er çay kaşığı kabartma tozu ve vanilya
8 çorba kaşığı gülsuyu
1 adet yumurtanın akı
Üzerine:
2 paket tart jölesi
20-25 adet renkli gül
Derin bir kaba tereyağı ve unu alıp, elinizle ufalayın. İçine pudra şekeri, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip, karıştırın. Gülsuyu ve yumurta akını da kattıktan sonra tüm malzemeyi yoğurun (yumuşak bir hamur elde edin, hamur ele yapışıyorsa un ekleyin). Unlanmış tezgahta hamuru yarım santim kalınlığında açın. Dilediğiniz kalıplarla şekiller çıkarın ve yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından alıp, ılınmaya bırakın. Üzeri için jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Kurabiyelerin üzerine sapları alınmış gülleri yerleştirin ve hazırladığınız jöleden birer çorba kaşığı gezdirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
|
|