|
Gül Böreği (Tavuklu) |
|
Işıl
Yeni Üye
Kayıt: 22.05.2009
Mesajlar: 4 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc36785
Gönderme Tarihi: 22.May.2009
2,621 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 yufka
2 tavuk göğsü
1 tavuk budu
1 bardak süt
1 yemek kaşığı margarin
2,5 yemek kaşığı un
1 yumurta
tuz, karabiber
üzeri için 2 yumurta sarısı
Yufkalar için su ve yağ
Tavuklar yıkanır haşlanır. Haşlama suyundan bir bardak ayrılır. Soğuyan tavuklar ince ince didilir. Un yağda kavrulur. Ayrılan bir bardak tavuk suyu ve bir bardak ılık süt eklenerek sos karıştırılarak pişirilir. Ocaktan alınıp ılınan sosa bir yumurta kırılır ve hızlıca karıştırılır. Tuz ve karabiber eklenir. Sos didilen tavuklarla karıştırılır. Bir yufka dörde bölünür. Fırçayla yağ su karışımı sürülür. Tavuklu iç harç yufkanın geniş kısmına koyulup rulo yapılarak sarılır. Kıvrılarak gül şekli verilir. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürülür, 200 derece fırında 30-35 dakika pişirilir. Sıcak veya ılık servis yapılır.
|
Tavuklu Gül Böreği |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc99207
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2014
1,730 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 yufka
50 gr margarin
1 fincan süt
1 yumurta
1 kase göğüs tavuk
1 fincan sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz karabiber
yarım demet maydonoz
Sütle margarini çırpalım sıvı yağda tavuğu kavuralım içine tuz ve karabiber doğranmış maydonoz ilave edelim yufkaları uzun şekilde keselim içini süt karışımı sürelim ve 1 tatlı kaşığı kadar tavuk karışımı koyalım yufkayı sıkıca saralım tüm yufka bitince yağlanmış tepsiye dizelim üzerine yumurta sarısı sürüp fırına verelim.
|
Tavuklu Gül Böreği |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158674
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2021
449 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
3 çorba kaşığı (45 gram) yağ
Aldığı kadar un ve su
1 tatlı kaşığı tuz
İçine:
1 çorba kaşığı yağ
2 adet tavuk göğsü
1 adet soğan
Tuz
Karabiber
Üzeri için:
1 çorba kaşığı yağ
2 su bardağı yoğurt
4 diş sarımsak
1 çorba kaşığı biber salçası
Un, su ve tuzu yoğurarak ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edin. 3 çorba kaşığı yağı eritin. Hamuru tabaktan daha büyük şekilde açıp, erimiş yağı üzerine sürün. Mermer zemin ya da temiz bir bez üzerinde hamuru çekiştirerek açın. Bu şekilde elinizle açarak ince bir yufka haline getirin. Bu arada tavuk göğüslerini haşlayın ve küçük küpler halinde doğrayın. Yemeklik doğranmış soğanı tavada 1 çorba kaşığı yağla kavurup, tavuk etini ilave edin. Tuz ve karabiber ekleyin. Hazırladığınız yufkayı, üçgenler oluşturacak şekilde kesin. Tavuklu malzemeyi üçgenlerin geniş kenarına koyup, rulo şeklinde sarın. Bu ruloları da kıvırarak gül şekli verin. Fırın tepsisine dizip, önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üzeri hafif kızarana dek pişirin. Bu arada 2 su bardağı yoğurda dövülmüş sarımsakları karıştırın. Ayrı bir yerde de 1 çorba kaşığı yağ ile 1 tatlı kaşığı biber salçasını yakın. Gül böreklerinin üzerine önce yoğurdu, sonra da salçalı sosu gezdirerek servis yapın.
|
|