Kısa URL: https://ml.md/lc70448
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2011
4,150 defa indirildi / yazdırıldı
4 adet yufka
100 gram beyaz peyniri
2 adet haşlanmış patates
1 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı sıvı yağı
5 adet maydanoz
İç malzemeler için haşlanmış patatesi ezip koyun. Üzerine beyaz peyniri, kıyılmış maydanozu, salçayı koyup hepsini karıştırın. Yufkaları büyük üçgen şeklinde kesin ve sıvı yağ ile ıslatın. İç malzemeleri üçgenlerin üzerine paylaştırın. Rulo yapıp gül şeklinde olması için bir ucundan başlayarak yuvarlayın. 200 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin ve sıcak servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc100059
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2014
1,617 defa indirildi / yazdırıldı
5 adet yufka
4 adet haşlanmış patates
200 gram lor peyniri
1 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su barağı süt
Yarım demet maydanoz
Tuz
Kimyon ve karabiber
Öncelikle haşlanmış patatesleri rendeleyin. İçine peynir kıyılmış maydanoz ve rendelenmiş soğanı ekleyip karıştırıp iç harcı hazırlayın. Yufkaları da süt ve yağla güzelce her birini ıslatın. Yufkaları dört parçaya bölüp iç harcını yerleştirip rulo yapın. Her bir ruloyu da gül gibi sarıp tepsiye dizin. 200 derecede 40 dakika kadar pişirip sıcak olarak servis yapın.