Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > İç Anadolu Yemekleri > Gözleme (Çankırı) (4 adet - 94,422 defa bakıldı)

Gözleme (Çankırı)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Aksaray Yemekleri
Ankara Yemekleri
Çankırı Yemekleri
Eskişehir Yemekleri
Karaman Yemekleri
Kayseri Yemekleri
Kırıkkale Yemekleri
Kırşehir Yemekleri
Konya Yemekleri
Nevşehir Yemekleri
Niğde Yemekleri
Sivas Yemekleri
Yozgat Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Gözleme (Çankırı)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc48279
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2010
2,935 defa indirildi / yazdırıldı




Kalın açılmış yufkadan yapılır. Katlanmış yufkanın altı ve üstü yağlanarak saç üstünde pişirilir.


Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 31.03.2023


Gözleme (Çankırı)

yalvaç
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 22.05.2014
Mesajlar: 72
Şehir: Isparta
Kısa URL: https://ml.md/lc107568
Gönderme Tarihi: 14.May.2015
1,563 defa indirildi / yazdırıldı




Un, su ve tuz ile maya katılarak elde edilen hamur mayası gelinceye kadar bekletilir.
Küçük pazılar alınarak ince olarak açılır ve sac üzerinde pişirilir.
Üzerlerine yağ sürülerek üst üste konulan ekmekler sıcak olarak servis yapılır.


Göbe (Gözleme) (Çankırı)

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc145368
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2019
2,222 defa indirildi / yazdırıldı




Çankırı Meslek Yüksek Okulu

1 kg un
1 kibrit büyüklüğünde maya
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 su bardağı sıvıyağ (yağlamak için)

Bir bardak ılık suda maya, tuz konularak eritilir. Unun ortası açılıp maya, tuz ve su ilave edilerek orta yumuşaklıkta bir hamur yapılır.
Mayanın gelmesi için üzeri kapatılarak bekletilir.
Mayası gelince hamur 10 eşit pazıya bölünür.
Her pazi yarım santim kalınlığında açılır.
Odun ateşinde kızdırılmış saçta (veya teflon tavada) önce bir yüzü hafif pişirilir ve ters çevrilerek yağlanır, sonra diğer yüzü pişirilir ve üzeri yağlanır.
Tekrar yağlı yüzü tavaya girecek şekilde çevrilip pişirilir.
Sonra diğer yüzü yağlanıp pişirilir.
Diğerleri de aynı şekilde pişirilerek servis yapılır.


Gözleme (Çankırı)

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc145369
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2019
624 defa indirildi / yazdırıldı




Çankırı Meslek Yüksek Okulu

1 kg un
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 su bardağı sıvıyağ (yağlamak için)
Su

Yağ hariç bütün malzemeler yoğrularak yumuşak bir hamur elde edilir.
Hamur mandalina büyüklüğünde parçalara bölünerek paziler yapılır.
Üstü kurumasın diye bir bezle örtürlür.
Her pazi 20 cm. kadar büyüklükte açılır ve yağlanır.
Bir kenarından içe doğru kenarı ortaya gelecek ekilde katlanır.
Diğer kenar da diğer kenarın üzerine gelecek şekilde katlanır ve yağlanır.
Diğer iki kenar da aynı şekilde katlanarak yağlanır.
Kare şekline gelmiş olan hamur oklava veya merdane yardımıyla tekrar inceltilir.
Saç üstünde veya teflon tavada orta ateşte pişirilir.
Pişirilirken bir tarafı çok hafif pembeleGince çevirilir ve yağlanır.
Diğer taraf içinde aynı işlem tekrar edilir.
Bundan sonraki işlemde her iki taraf iyice pişene (kızarana) kadar yağlanmadan çevrilir.
Ayran veya kızılcık ekşisi ile ikram edilir.






Gözleme (Çankırı) Tarifleri İç Anadolu Yemekleri



(4 adet Gözleme (Çankırı) 94,422 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort