| 
 
 
 | 
Gömlek Pilavı | 
  | 
şelale 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.11.2010 
Mesajlar: 24 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc57408 
Gönderme Tarihi: 10.Kas.2010 
7,302 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Pozcu Restore - Mersin
 
 
1 adet karın zarı (Gömlek)
 
1 fincan ayçiçeği yağı
 
1 adet yumurta sarısı
 
1 su bardağı baldo pirinç
 
1 yemek kaşığı dolma fıstık
 
1 yemek kaşığı kuş üzümü
 
3 adet yeşil soğan
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı kuru nane
 
300 g kuzu ciğer
 
 
Karın zarı yıkandıktan sonra ılık bir suda 10-15 dakika bekletilir. Ciğerin zarı soyulduktan sonra küp küp olacak şekilde doğranır. Az bir su eklenerek tencerede suyunu çekene kadar haşlanır. Dolma fıstık hafif pembeleşinceye kadar kavrulur. Daha sonra pirinç yıkanıp, süzüldükten sonra tencereye alınarak kavrulmaya başlanır. Ardından kuş üzümü ilave edilir. Kıvama geldikten sonra ise tuzu katılarak, su eklenir ve pirinç suyunu çekene kadar pişirilir. 15 dakika dinlendirdikten sonra pişen pilavın içine ince doğranmış yeşil soğan, nane ve karabiber eklenerek, ciğerle birlikte harmanlanır. Gömlek 4 parçaya ayrılarak içine hazır olan pirinçler eşit şekilde paylaştırılır. Yağlanmış fırın tepsisine ters çevrilip dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp, biraz da su ilave edilerek üstü alüminyum folyo ile kaplanır. Orta ısıdaki fırına sürülerek 40-45 dakika pişirilir. Sıcak servis yapılır.
  
 | 
Gömlekli Pilav | 
  | 
Dilaşub 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.04.2010 
Mesajlar: 38 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc49844 
Gönderme Tarihi: 03.Nis.2010 
2,936 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 bardak pirinç
 
3 bardak su
 
100 gr. yağ
 
1 baş soğan
 
100 gr. dolma fıstığı
 
Kuş üzümü
 
200 gr. ince kıyılmış ciğer
 
Tarçın
 
Nane
 
Kuzu gömleği
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
İç pilav pişirilir. İçine bolca nane ilave edilir. Kuzu gömleği sıcak suda 10 dakika yumuşatılır, çukur bir kâsenin içine yerleştirilir, üzerine pişen pilav harcı doldurulur. Üstü bohça gibi kapatılıp tepsiye ters çevrilir. 200 derece sıcaklıktaki fırında üzeri nar gibi kızarıncaya kadar pişirilir.
  
 | 
Gömleğe Sarılı Ciğerli Pilav | 
  | 
aylak 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.01.2018 
Mesajlar: 25 Şehir: Çorum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc131441 
Gönderme Tarihi: 25.Oca.2018 
1,128 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr Kuzu ciğer
 
300 gr Kuzu gömleği
 
1 adet Soğan
 
1 bardak Pirinç
 
2 kaşık Yağ
 
1 tutam tuz
 
1 tutam karabiber
 
1 tutam yenibahar
 
 
İlk aşamada kuzu gömleğini ılık suya koyun. Soğanları yemeklik doğrayın, kavurun. Ciğerleri iyice yıkayıp süzdükten sonra soğanın üzerine ekleyip pişirin. Pirinci soğuk suda 10 dk. bekletin, yıkayıp süzün. Pişen ciğerleri bir tabağa alıp tencereye yağ koyun, pirinci ekleyip kavurun. Kavrulan pirinci 2 su bardağı sıcak su ile pişirin. 20 dk. dinlendirin. Dinlenen pilava baharatları ve ciğeri ekleyerek harmanlayın. Kuzu gömleğini iyice yıkayıp tek porsiyon olacak şekilde kesin. Kestiğiniz her bir kuzu gömleğini bir kaseye koyup içine pilav koyarak kapatın. Tüm gömlekler bitene kadar aynı işleme devam edin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
Gömlekte İç Pilav | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc156535 
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2021 
888 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 su bardağı pirinç
 
Kuzu ciğeri
 
Yarım çay bardağı kuş üzümü
 
Mardin bademi
 
1 soğan
 
4 yemek kaşığı tereyağı
 
Yarım demet maydanoz
 
Yarım demet dereotu
 
1 yumurta
 
Kuru nane
 
Kimyon
 
Yenibahar
 
 
Gömlekte içli pilav için öncelikle soğan ve kuş üzümünü tereyağında kavuruyoruz. Daha sonra kuzu ciğerini ekliyoruz.
 
4 - 5 dakika daha kavurup pirinci ekliyoruz.
 
Kuru nane, kimyon, yenibahar ve bademi de ekleyip kavuruyoruz.
 
Dereotu ve maydanoz, tuz ve karabiberi de ekleyip suyunu ilave ediyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.
 
1 adet yumurta sarısı ayırıyoruz.
 
Gömlek yağının içerisine pilavı ekleyip bohça şeklinde sarıyoruz.
 
Cam tepsiye yerleştirip üzerine yumurta sarısını sürüyoruz.
 
180 dereceye ayarlanmış fırında 5 dakika pişiriyoruz. Gömlekte içli pilav hazır, sıcak servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |